Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έκρηξη βόμβας στη Σταδίου

Έκρηξη βόμβας στη Σταδίου

Βόμβα εξερράγη στο ύψος του υπουργείου Εργασίας στο κέντρο της Αθήνας - Υλικές ζημιές - Κλειστή η οδός Σταδίου - Ποια οργάνωση βλέπουν πίσω από το χτύπημα

Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Σταδίου στο ύψος του υπουργείου Εργασίας. Την ευθύνη φέρεται να αναλαμβάνει η «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα», ωστόσο το χτύπημα έχει

Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην ΕΦΣΥΝ στις 00:48 με τον άγνωστο να προειδοποιεί για την ύπαρξη βόμβας στο ύψος του υπουργείου Εργασίας που θα εκρήγνυτο σε 40 λεπτά.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο κέντρο της Αθήνας και η περιοχή ευτυχώς αποκλείστηκε, οπότε από την έκρηξη που σημειώθηκε 1:29 προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές, αν και σοβαρές όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες.

Η τσάντα με την βόμβα ήταν κρεμασμένη στα κάγκελα της Alpha Bank, που βρίσκεται απέναντι από το κτίριο του υπουργείου Εργασίας.

Σημειώνεται ότι στο κτίριο της τράπεζας εκτελούνται εργασίες.

Στην περιοχή βρέθηκαν μετά την έκρηξη για να ενημερωθούν η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, καθώς και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Δημήτρης Μάλλιος.

Προκλήθηκαν υλικές ζημιές

Τα βίντεο του in από το σημείο μετά την έκρηξη του εκρηκτικού μηχανισμού, απέναντι από το υπουργείο Εργασίας.

Προειδοποιητικό τηλεφώνημα

Ειδικότερα, μετά το τηλεφώνημα για βόμβα στις 00:49 και τον εντοπισμό ύποπτου αντικειμένου έξω από το υπουργείο Εργασίας, αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στην περιοχή και την απέκλεισαν.

«Λόγω ύποπτου αντικειμένου διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου στο ύψος της συμβολής με την οδό Πεσματζόγλου» ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για εύρεση τσάντας στο ύψος του υπουργείου Εργασίας.

Το προειδοποιητικό τηλεφώνημα από άγνωστο έγινε στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο οποίος ανέφερε ότι η βόμβα θα σκάσει σε 40 λεπτά.

Η περιοχή αποκλείστηκε και έσπευσαν στελέχη του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών για να ελέγξουν το ύποπτο αντικείμενο, ωστόσο η έκρηξη δεν αποφεύχθηκε.

Ανάληψη ευθύνης

Ο άγνωστος που προειδοποίησε για την βόμβα με τηλεφώνημα στην ΕΦΣΥΝ ανέφερε ότι την ευθύνη «αναλαμβάνει η Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα».

«Άγνωστος, με τηλεφώνημά του στην Εφημερίδα των Συντακτών, προειδοποίησε για εκρηκτικό μηχανισμό μεγάλης ισχύος στην οδό Σταδίου στην Alpha Bank, λίγο πριν τη μία μετά τα μεσάνυχτα. Την ευθύνη, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, αναλαμβάνει η Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα» ανέφέρει συγκεκριμένα η ΕΦ.ΣΥΝ.

Ωστόσο, οι ομοιότητες του χτυπήματος με αντίστοιχο της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ) πάλι στο υπουργείο Εργασίας, στρέφει τις έρευνες και προς την πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη».

Ειδικότερα, στις 12 Δεκεμβρίου 2016 το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου είχε γίνει πάλι στόχος απόπειρας βομβιστικής επίθεσης, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει η οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», που διέκοψε τη δράση της το 2018. Τότε ο εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος βρισκόταν σε σακίδιο πλάτης που ήταν κρεμασμένο στην είσοδο του υπουργείου, δεν εξερράγη. Στην προκήρυξη της τότε η ΟΛΑ (σ.σ είχε αναλάβει την ευθύνη και για βομβιστική επίθεση τον Απρίλιο του ίδιου χρόνου σε υποκατάστημα της Eurobank στην οδό Σανταρόζα) είχε αναφερθεί στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης Τσιπρα για τα μνημόνια, στις περικοπές συντάξεων και μισθών, αλλά και στην «καπιταλιστική κρίση», όπως υπογράμμιζαν, που επικρατεί σε όλες τις χώρες.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ εντοπίζουν ορισμένες ομοιότητες στα δύο κτυπήματα του 2016 και το αποψινό εναντίον του ίδιου στόχου. Με πιθανότερο σενάριο η τωρινή βομβιστική επίθεση να είναι έργο της οργάνωσης «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη» που είχε προχωρήσει τον Δεκέμβριο στην τοποθέτηση βόμβας που δεν είχε εκραγεί στην έδρα των ΜΑΤ στο Γουδί.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για την έκρηξη του εκρηκτικού μηχανισμού στην οδό Σταδίου στο ύψος του υπουργείου Εργασίας αναφέρει:

«Σήμερα (03-02-2024) και ώρα 00:48 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι είχαν δεχθεί τηλεφώνημα σχετικά με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Υπουργείο Εργασίας, ο οποίος επρόκειτο να εκραγεί σε 40 λεπτά.

Ο χώρος αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, πραγματοποιώντας εκτροπή της κυκλοφορίας. Ο μηχανισμός εξερράγη την 01.29 ώρα προκαλώντας υλικές ζημιές. Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β)».

Την έκτακτη είδηση μετέδωσε και η Αγγελική Νικολούλη από το MEGA διακόπτοντας την κανονική ροή της εκπομπής.

Sports in

Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Γιουάιτεντ 4-0: Συντριβή για την ομάδα του Τεν Χαγκ

Η Κρίσταλ Πάλας διέλυσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-0.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024