Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αερομεταφορές: Συνεχιζόμενες ζημιές για κινεζικές αεροπορικές εταιρείες

Αερομεταφορές: Συνεχιζόμενες ζημιές για κινεζικές αεροπορικές εταιρείες

Τα lockdown προκάλεσαν βηραχυκύκλωμα στα ταξίδια των Κινέζων στο εξωτερικό

Τα lockdown έφεραν στασιμότητα στην κινητικότητα και τα ταξίδια των Κινέζων προκαλώντας απώλειες στις δύο μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της Κίνας για ολόκληρο το  2023, καθώς η χαμηλή ζήτηση επιβάρυνε τις επιχειρήσεις τους, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η China Southern Airlines Co δήλωσε ότι αναμένει καθαρή απώλεια 3,5 δισεκατομμυρίων γιουάν (RM2,33 δισεκατομμύρια) έως 4,7 δισεκατομμύρια γιουάν για τους 12 μήνες έως τις 31 Δεκεμβρίου λόγω της αργής ανάκαμψης των διεθνών επιβατικών πτήσεων, της υπερπροσφοράς στην εγχώρια αγορά και των υψηλών τιμών του πετρελαίου , ανέφερε η αεροπορική εταιρεία με έδρα το Guangzhou, την Παρασκευή.

Η Air China Ltd είπε ότι η καθαρή της ζημία το 2023 θα κυμανθεί πιθανώς μεταξύ 900 εκατομμυρίων γιουάν και 1,3 δισεκατομμυρίων γιουάν. Ο αερομεταφορέας ανέφερε επίσης την ισχνή ζήτηση για ταξίδια στο εξωτερικό καθώς και τον έντονο εγχώριο ανταγωνισμό και τις υψηλές τιμές του πετρελαίου για απώλειες.

Και οι δύο αερομεταφορείς είναι ζημιογόνοι από  όταν ξεκίνησε η πανδημία, το 2020.

Τα μη ελεγμένα προκαταρκτικά αποτελέσματα των δύο εταιρειών υπογραμμίζουν ένα δύσκολο τελευταίο τρίμηνο για το 2023 μετά από ένα πιο εύρωστο τρίτο τρίμηνο, κατά το οποίο οι τρεις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της China Eastern Airlines Corp, επέστρεψαν στην κερδοφορία μετά από μια ισχυρή καλοκαιρινή περίοδο ταξιδιών στο εσωτερικό.

Οι τρεις εταιρείες  αναμένεται να ανακοινώσουν τα κέρδη του 2023 στις 28 Μαρτίου.

Η αύξηση των διεθνών πτήσεων φέτος καθώς οι Κινέζοι πολίτες αρχίζουν να ταξιδεύουν ξανά στο εξωτερικό θα μπορούσε να δει τις κινεζικές αεροπορικές εταιρείες να καταγράφουν κέρδη το 2024, σύμφωνα με ερευνητικό σημείωμα της HSBC τον Νοέμβριο.

Μια ταχεία αποκατάσταση των πτήσεων Κίνας-ΗΠΑ είναι βασικός καταλύτης για την ανάκαμψη των διεθνών πτήσεων.

Στα τέλη του 2023, πραγματοποιούνταν 63 απευθείας πτήσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ κάθε εβδομάδα, από 340 εβδομαδιαίες πτήσεις πριν από την πανδημία, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας.

Η ρυθμιστική αρχή αερομεταφορών της Κίνας νωρίτερα αυτό το μήνα προέβλεψε ότι οι διεθνείς πτήσεις θα είναι περίπου στο 80% των επιπέδων πριν από την Covid μέχρι το τέλος του έτους – με τις εβδομαδιαίες διεθνείς πτήσεις επιβατών να φτάσουν πιθανώς τις 6.000 έως το τέλος του 2024 από περίπου 4.600 που είναι σήμερα.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

«Ο Χεζόνια φεύγει από τη Ρεάλ Μαδρίτης»- Ποια ομάδα θα τον αποκτήσει

Σύμφωνα με τη Mundo Deportivo ο Μάριο Χεζόνια απέρριψε την προσφορά της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024