Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Tesla: Νέο ζήτημα με το σύστημα διεύθυνσης ελέγχει η NHTSA

Tesla: Νέο ζήτημα με το σύστημα διεύθυνσης ελέγχει η NHTSA

Η αμερικανική υπηρεσία ασφάλειας αυτοκινήτων αναβαθμίζει τον έλεγχο για την «απώλεια» του υδραυλικού τιμονιού της Tesla

Οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές ασφαλείας αναβάθμισαν την έρευνα που διεξάγουν σε οχήματα της Tesla,  σχετική με το σύστημα διεύθυνσης. Ουσιαστικά πρόκειται για πρόβλημα που αφορά στην απώλεια του συστήματος υποβοήθησης του τιμονιού και η νέα κίνηση των αρμόδιων αρχών είναι ένα βήμα πριν ο οργανισμός απαιτήσει την ανάκληση αυτοκινήτων.

Η Εθνική Διοίκηση Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA) δήλωσε την Παρασκευή ότι η έρευνα καλύπτει περίπου 334.000 οχήματα Model 3 και Model Y , παραγωγής 2023, αναφέρει το Reuters.

Η NHTSA, η οποία είχε ξεκινήσει τον Ιούλιο μια προκαταρκτική αξιολόγηση σχετικά με την απώλεια ελέγχου του τιμονιού σε 280.000 οχήματα Tesla Model 3 και Y, δήλωσε ότι είχε εντοπίσει 2.388 συνολικά παράπονα, με ορισμένα να αναφέρουν αδυναμία περιστροφής του τιμονιού, ενώ άλλα ανέφεραν αύξηση της απαιτούμενης προσπάθειας για τη στροφή του τιμονιού.

Το Reuters ανέφερε τον Δεκέμβριο ότι δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες Tesla που έχουν βιώσει πρόωρες αποτυχίες εξαρτημάτων ανάρτησης ή διεύθυνσης σε διάστημα τουλάχιστον επτά ετών, επικαλούμενο χιλιάδες έγγραφα της Tesla.

Η NHTSA δήλωσε ότι γνωρίζει για πάνω από 50 οχήματα που φέρεται να ρυμουλκήθηκαν ως αποτέλεσμα της κατάστασης ενώ ο οργανισμός δήλωσε ότι συνδέει ένα ατύχημα με την έρευνα, όπου ένας οδηγός δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει μια δεξιά στροφή σε μια διασταύρωση και χτύπησε ένα όχημα.

Το συγκεκριμένο όχημα υποβλήθηκε σε κοινή επιθεώρηση της Tesla και της NHTSA.

Ερωτηματικό για νέα ανάκληση

Η κίνηση της NHTSA  έρχεται την ίδια ημέρα που η Tesla ανακοίνωσε ότι ανακαλεί 2,2 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα – σχεδόν το σύνολο των μονάδων της στις ΗΠΑ – λόγω λανθασμένων μεγεθών γραμματοσειράς στις προειδοποιητικές λυχνίες που αυξάνουν τον κίνδυνο σύγκρουσης. Δεν έχουν αναφερθεί ατυχήματα ή τραυματισμοί.

Η Tesla άρχισε να κυκλοφορεί μια δωρεάν ενημέρωση λογισμικού over-the-air στις 23 Ιανουαρίου για να διορθώσει το πρόβλημα, δήλωσε η ρυθμιστική αρχή. Η ενημέρωση λογισμικού θα αυξήσει το μέγεθος της γραμματοσειράς των οπτικών προειδοποιητικών ενδείξεων για το φρένο, το παρκάρισμα και το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος των φρένων (ABS).

Μόλις πριν από δύο μήνες, η Tesla ανακάλεσε 2,03 εκατομμύρια οχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες για να εγκαταστήσει νέες διασφαλίσεις στο προηγμένο σύστημα υποβοήθησης οδηγού Autopilot.

Το Consumer Reports δήλωσε ότι οι νέες διασφαλίσεις της Tesla είναι ανεπαρκείς.

«Βρισκόμαστε στη διαδικασία αξιολόγησης του διορθωτικού μέτρου», δήλωσε τον περασμένο μήνα στο Reuters η εκτελούσα χρέη διοικητή της NHTSA Σοφι Σούλμαν , σημειώνοντας ότι η επανεξέταση περιλαμβάνει το κέντρο δοκιμών της NHTSA στο Οχάιο.

Η Tesla έχει τεθεί υπό έλεγχο για το βοήθημα αυτόνομης οδήγησης που προορίζεται να επιτρέπει στα αυτοκίνητα να κατευθύνουν, να επιταχύνουν και να φρενάρουν αυτόματα εντός της λωρίδας τους.
Η τελευταία ανάκληση περιλαμβάνει οχήματα σε διάφορα μοντέλα της Tesla, συμπεριλαμβανομένων των Model S, Model X, 2017-2023 Model 3, Model Y και 2024 Cybertruck, δήλωσε η NHTSA.

Τα Cybertruck της Tesla άρχισαν να λαμβάνουν ενημέρωση λογισμικού για να διορθώσουν το πρόβλημα για τις μονάδες που βρίσκονται στην παραγωγή, προστίθεται στην έκθεση.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024