Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Tesla: Απώλειες 80 δισ. μετά την πρόβλεψη Μασκ για επιβράδυνση

Tesla: Απώλειες 80 δισ. μετά την πρόβλεψη Μασκ για επιβράδυνση

Η κατρακύλα της Πέμπτης έφτασε το 12%.

Η πρόβλεψη του Έλον Μασκ για υποτονική αύξηση των πωλήσεων το 2024 ήταν αρκετή για να οδηγήσει τη μετοχή της Tesla σε ελεύθερη πτώση και να μειώσει κατά 80 δισ. δολάρια την κεφαλαιοποίηση της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας του κόσμου σε χρηματιστηριακή αξία.

Η κατρακύλα της Πέμπτης έφτασε το 12%, η μεγαλύτερη ημερήσια μείωση εδώ και πάνω από ένα χρόνο, και ήρθε να διογκώσει τις απώλειες του Ιανουαρίου σε περίπου 210 δισ., αναφέρει το Reuters.

«Οι τίτλοι ειδήσεων για την Tesla πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο»

Σε επιστολή του προς τους μετόχους, ο Μασκ δήλωσε την Τετάρτη ότι η αύξηση των εσόδων θα είναι φέτος «σημαντικά χαμηλότερη», καθώς η Tesla εστιάζεται σε ένα νέο, φθηνότερο μοντέλο νέας γενιάς που θα αρχίσει να παράγεται το 2025 στο εργοστάσιό της στο Texas.

Με τη ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα να έχει επιβραδυνθεί εδώ και πάνω από 12 μήνες, η Tesla έχει μειώσει τις τιμές και το περιθώριο κέρδους για τα υπόλοιπα μοντέλα της.

«Οι τίτλοι ειδήσεων για την Tesla πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο» σχολίασε η εταιρεία αναλύσεων TD Cowen, η οποία σημείωσε επίσης ότι τα έσοδα και τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών.

Η Tesla είναι πιθανό να επιμείνει στην πολιτική των χαμηλών για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό της κινεζικής BYD, η οποία πρόσφατα την ξεπέρασε σε πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

«Το πρόβλημα για την Tesla είναι ότι οποιαδήποτε προσπάθεια ενίσχυσης των πωλήσεων από εδώ και πέρα είναι ότι θα πρέπει πιθανότατα να επιτευχθεί με κόστος την περαιτέρω πτώση του λειτουργικού περιθωρίου [κέρδους], λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού με την BYD και άλλους» σχολίασε ο Μάικλ Χιούσον, επικεφαλης αναλυτής της CMC Markets.

Sports in

LIVE: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

LIVE: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Παρακολουθήστε live στις 19:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης ΠΑΟΚ – ΑΕΚ για την 8η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024