Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Skoda Octavia: Σε αντίστροφη μέτρηση

Skoda Octavia: Σε αντίστροφη μέτρηση

Η τσεχική φίρμα δίνει μια γεύση από την ανανεωμένη Octavia η οποία θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της σύντομα

HSkoda κηρύσσει την αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη της ανανεωμένης εκδοχής της Octavia η οποία θα προστεθεί στα Scala, Kodiaq και Superb που υποδέχτηκαν επίσης το τελευταίο εξάμηνο τις ανανεωμένες εκδοχές τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι για φέτος η Skoda ετοιμάζει επίσης το Elroq, το νέο ηλεκτρικό μικρότερο από το Enyaq SUV μοντέλο.

H πρεμιέρα της Octavia αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του μήνα που διανύουμε και όπως συνηθίζεται η Skoda ξεκίνησε την δημοσιοποίηση teaser δίνοντας μια πρώτη γεύση από την νέα, βελτιωμένη εκδοχή του δημοφιλούς μοντέλου της Skoda που, αυτονόητα θα είναι διαθέσιμο τόσο σε liftback όσο και σε πρακτικότερη station wagon έκδοση. Σε δεύτερο χρόνο θα ακολουθήσουν και οι πιο σπορτίφ εκδόσεις RS.

Σύμφωνα με το επίμαχο teaser, οι ανανεωμένες Octavia θα υιοθετήσουν μια νέα φωτεινή υπογραφή τόσο σε ό,τι αφορά τα μπροστινά όσο και τα πίσω φωτιστικά σώματα σε συνδυασμό με πιο ανάγλυφα σχεδιασμένους προφυλακτήρες.

Σημαντικότερες αλλαγές αναμένονται για το εσωτερικό όπου η νέα Octavia αναμένεται να αντλήσει τις τεχνολογικές επιρροές της από το προσφάτως ανανεωμένο Golf, υιοθετώντας μεγαλύτερες και με καλύτερα γραφικά οθόνες για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και το infotainment που επίσης θα επωφεληθούν από ένα βελτιωμένο λογισμικό λειτουργίας, διατηρώντας φυσικά τα λειτουργικά Apple CarPlay και Android Auto.

Ωστόσο στην περίπτωση της Octavia αναμένονται περισσότεροι φυσικοί διακόπτες από ότι στο Golf, καθώς η Skoda έχει διατηρήσει την συγκεκριμένη μέθοδο χειρισμού για στοιχεία όπως κλιματισμός και όπως αποδεικνύεται στην πράξη είχε μάλλον δίκιο.

Στοχευμένες βελτιώσεις αναμένονται και στην γκάμα κινητήρων με την βασική έκδοση να εξακολουθεί να εφοδιάζεται με τρικύλινδρο κινητήρα 1,0 λίτρου με απόδοση 110 ίππους ενώ η πλειονότητα των εκδόσεων αναμένεται να επωφελείται από ήπια υβριδική τεχνολογία 48 Volt. Στις επιλογές της αναμένεται να βρεθεί και ο κινητήρας 1,5 λίτρου με απόδοση 150 ίππων. .

Οι σημαντικότερες αλλαγές αναμένεται να συντελεστούν ωστόσο στην plug-in υβριδική έκδοση με εφαλτήριο μια μεγαλύτερη μπαταρία, πιθανότατα αυτή που εφοδιάζει την Superb με χωρητικότητα 25,7 kWh. Αυτό αναμένεται να έχει σημαντική επίδραση στην ηλεκτρική αυτονομία η οποία θα φλερτάρει με τα 100 χλμ. όσο και στην περιστολή των τιμών εκπομπών ρύπων και τιμών κατανάλωσης καυσίμου.

Παραδοσιακά η Octavia θα εξακολουθήσει να είναι διαθέσιμη με κινητήρες diesel χωρητικότητας 2,0 λίτρων με ισχύ από 116 έως 200 ίππους, ενώ αυτονόητα θα εξακολουθούν να προσφέρονται επιλογές με κίνηση στους δύο ή στους τέσσερις τροχούς.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024