Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιορδανία: Πού βρίσκονται οι αμερικανικές βάσεις στη Μέση Ανατολή και γιατί βρίσκονται εκεί;

Ιορδανία: Πού βρίσκονται οι αμερικανικές βάσεις στη Μέση Ανατολή και γιατί βρίσκονται εκεί;

Με την ευκαιρία του χτυπήματος στο στρατόπεδο των ΗΠΑ στα σύνορα Ιορδανίας με Συρία, αυτές είναι οι βάσεις των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή και ο συνολικός αριθμός στρατιωτών.

Το αμερικανικό στρατιωτικό φυλάκιο που επλήγη από ένα θανατηφόρο χτύπημα μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην Ιορδανία είναι μόνο μία από τις πολλές βάσεις που έχουν οι ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.

Πέρα από τις βάσεις που αναφέρονται, οι ΗΠΑ έχουν ακόμη το αεροπλανοφόρο Άισενχαουερ στον Κόλπο του Άντεν ανατολικά της Υεμένης, αλλά υπάρχει κινητικότητα και στη Σούδα.

O συνολικός αριθμός των αμερικανών στρατιωτών στην περιοχή είναι μεγαλύτερος από 30.000

Υπάρχουν περίπου 30.000 στρατιώτες των ΗΠΑ διασκορπισμένοι στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του Μπαχρέιν, του Κουβέιτ, της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η βάση της Μαντζίμπ στη Συρία, από αυτές που τοποθετήθηκαν χωρίς άδεια.

Ποιες είναι οι χώρες-κλειδιά για τις ΗΠΑ

Το Κατάρ φιλοξενεί τη μεγαλύτερη αμερικανική βάση, την αεροπορική βάση Al Udeid, η οποία κατασκευάστηκε το 1996. Μάλιστα πρόσφατα υπογράφτηκε κρυφίως και η δεκαετής επέκταση της παρουσίας των ΗΠΑ στο στρατόπεδο, υπό την πίεση της φιλοξενίας της Χαμάς στο εμιράτο. Στο Ιράκ υπάρχουν 2.500 άτομα προσωπικό, που είναι διασκορπισμένα σε εγκαταστάσεις όπως η Union III και η αεροπορική βάση Ain al-Asad. Άλλοι 900 στρατιώτες βρίσκονται σε μικρές βάσεις στη βορειοανατολική Συρία, όπως το πετρελαϊκό πεδίο al Omar και το al-Shaddadi, καθώς και σε ένα φυλάκιο κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και την Ιορδανία, τη φρουρά Al Tanf.

Στην άλλη πλευρά των συνόρων με την Ιορδανία βρίσκεται ο Πύργος 22, όπου σημειώθηκε η επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος την Κυριακή. Η Ιορδανία, βασικός σύμμαχος των ΗΠΑ στην περιοχή, φιλοξενεί εκατοντάδες εκπαιδευτές των ΗΠΑ. Τα αμερικανικά στρατεύματα σταθμεύουν με την άδεια της κυβέρνησης κάθε χώρας, εκτός από τη Συρία. Είναι η μόνη χώρα στην οποία δρουν ως στρατός κατοχής.

Σε χώρες όπως το Ιράκ και η Συρία, οι ΗΠΑ λένε ότι τα στρατεύματα βρίσκονται εκεί για να πολεμήσουν κατά των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους και να συμβουλεύσουν τις τοπικές δυνάμεις. Η Αλ Τανφ είχε διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη μάχη κατά του ΙΚ και ανέλαβε ρόλο στο πλαίσιο της στρατηγικής των ΗΠΑ για τον περιορισμό της στρατιωτικής ανάπτυξης του Ιράν στην ανατολική Συρία. Οι εκπαιδευτές των ΗΠΑ πραγματοποιούν εκτεταμένες ασκήσεις για τις ιορδανικές δυνάμεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, καθώς και εκπαίδευση στο Κατάρ και τα ΗΑΕ.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024