Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παγκόσμιος θαυμασμός για το «The Nottingham Conference» (pics)

Παγκόσμιος θαυμασμός για το «The Nottingham Conference» (pics)

Το συνέδριο που υποστηρίζει ο Ευάγγελος Μαρινάκης στέλνει μήνυμα σε όλο τον κόσμο κατά του ρατσισμού και υπέρ της ισότητας των φύλων στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Παγκόσμια λάμψη και θαυμασμό προκαλεί το «The Nottingham Conference» για τoν αντι-ρατσισμό και την ισότητα των φύλων στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Μια πρωτοβουλία μοναδική που σηματοδοτεί την ανάγκη για αποφάσεις και κινήσεις κατά του ρατσισμού σε όλο τον κόσμο και που δίνει το παράδειγμα σε όλο τον πλανήτη για ανάλογες δράσεις.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ, το Weatherhead Center του Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και το Ίδρυμα Lilian Thuram διοργανώνουν με περηφάνια το συνέδριο – ορόσημο με στόχο την αντιμετώπιση των ζητημάτων του ρατσισμού και της ανισότητας των φύλων στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Το συνέδριο, το οποίο υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης της Φόρεστ, Ευάγγελος Μαρινάκης, πραγματοποιείται στο Nottingham Forest’s City Ground από τις 30 Ιανουαρίου έως την 1η Φεβρουαρίου.

Η κοινή πρωτοβουλία μεταξύ Nottingham Forest και του The Weatherhead Center του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ επιδιώκει να δημιουργήσει μια πλατφόρμα για εις βάθος συζητήσεις σχετικά με τις προκλήσεις της φυλετικής και της ισότητας των φύλων στο παιχνίδι. Η εκδήλωση συγκεντρώνει ειδικούς, ακαδημαϊκούς, ηγέτες του κλάδου, νυν και πρώην παίκτες και οπαδούς του ποδοσφαίρου για να εξερευνήσουν τα ζητήματα και να οδηγήσουν σε θετικές αλλαγές στο άθλημα.

Κορυφαία ονόματα του ποδοσφαίρου, όπως οι Λιλιάν Τιράμ, Τιερί Ανρί, Κριστιάν Καρεμπέ, Ρομπέρ Πιρές, Ολιβιέ Ντακούρ, Ζε Μαρία, Βιβ, Αντερσον και Σταν Κόλιμορ, μαζί με τους σημερινούς παίκτες της Forest, συμμετέχουν μαζί με τους κορυφαίους ακαδημαϊκούς του κόσμου από το σεβαστό ίδρυμα των ΗΠΑ, τον ευρύτερο ακαδημαϊκό κόσμο, και ειδικούς του κλάδου για να σφυρηλατήσουν νέες ιδέες και λύσεις κατά τη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου.

Επιφανείς ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες του γυναικείου ποδοσφαίρου θα συμμετάσχουν επίσης τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου για να συζητήσουν θέματα που επηρεάζουν το άθλημα και να διερευνήσουν τα υπάρχοντα εμπόδια στη συμμετοχή των γυναικών και των κοριτσιών στο ποδόσφαιρο.

Στους βασικούς αντιπροσώπους περιλαμβάνονται ο Bex Smith, πρώην παίκτης της Νέας Ζηλανδίας και Διευθύνων Σύμβουλος της Crux Sports, η Kat Craig, αθλητική δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Heidi Beha, Team Lead Development Programs – Member Associations στη FIFA, ο Ruma Bose, συγγραφέας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, σύμβουλος και μέλος ΔΣ διαφόρων παγκόσμιων οργανισμών και η Elisabet Spina, επικεφαλής του γυναικείου ποδοσφαίρου στην AC Milan.

Ο στόχος της συνόδου κορυφής είναι να παραδώσει συμφωνίες ορόσημο σχετικά με νέες δράσεις κατά του ρατσισμού και της ισότητας των φύλων που η Νότιγχαμ Φόρεστ και οι εκπρόσωποι της συνόδου θα παρουσιάσουν στα όργανα διοίκησης του αθλήματος και σε άλλους ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Ο ιδιοκτήτης της Nottingham Forest, Ευάγγελος Μαρινάκης, έχει μια ισχυρή ιστορία συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Το 2016 ο ελληνικός σύλλογος του Ευάγγελου Μαρινάκη, ο Ολυμπιακός, ξεκίνησε την πρώτη εκδήλωση στην ιστορική τους συνεργασία, με αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού να παρευρίσκεται στο εναρκτήριο συνέδριο στη Βοστώνη.

Ένα χρόνο αργότερα, ο Ολυμπιακός φιλοξένησε το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ για το δεύτερο συνέδριο στον Πειραιά. Αυτή η σύνοδος κορυφής είχε στόχο να βρει λύσεις για τη διεύρυνση της προσβασιμότητας στο ποδόσφαιρο πέρα από τα σύνορα σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο.

Το αποτέλεσμα της συνόδου κορυφής του 2017 ήταν ένα μνημόνιο κατανόησης με τίτλο «Η αρχή της Αθήνας για το δικαίωμα συμμετοχής στον αθλητισμό», που υπογράφηκε από ορισμένους από τους κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης, όπως η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Φενερμπαχτσέ και η Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Το επόμενο έτος η συνεργασία επέστρεψε στη Βοστώνη για να συζητήσει θέματα συμμετοχής, ένταξης και κοινωνικής ευθύνης στον παγκόσμιο αθλητισμό.

Για την έκδοση του συνεδρίου του 2024, οι εκπρόσωποι συγκεντρώθηκαν στο «The City Ground» στο Νότιγχαμ και απόλαυσαν τον αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ μεταξύ της Νότιγχαμ Φόρεστ και της Άρσεναλ.

Οι Γάλλοι, θρύλοι της Πρωταθλήτριας Κόσμου 1998, έλαμψαν με την παρουσία τους μεταδίδοντας το πνεύμα του συνεδρίου και της ευγενούς άμιλλας σε όλο τον κόσμο.

Την Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου, οι εκπρόσωποι συζήτησαν πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση του ρατσισμού στο παιχνίδι και την ενδυνάμωση των παικτών και των οπαδών να αναλάβουν θετική δράση. Οι πρώην και νυν παίκτες, με επικεφαλής τον Λιλιάν Τιράμ, θα συμμετάσχουν στη συνέχεια σε ένα εργαστήριο για τον ακτιβισμό των αθλητών και την εύρεση λύσεων που δίνουν τη δυνατότητα στους παίκτες να χρησιμοποιήσουν τις φωνές και τις πλατφόρμες τους για να οδηγήσουν σε ουσιαστική αλλαγή.

Στην τελευταία συνεδρία της ημέρας θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από το πλούσιο δίκτυο υποστηρικτών της Nottingham Forest για να συζητήσουν τον ρόλο των οπαδών στην αμφισβήτηση του ρατσισμού στο άθλημα.

Ολοκληρώνοντας την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, το Nottingham Forest, το The Weatherhead Center στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και το The Lilian Thuram Foundation διοργάνωσαν εορταστικό δείπνο στο Μέγαρο του Συμβουλίου της πόλης. Το δείπνο θα είναι μια ευκαιρία για τους αντιπροσώπους να ενωθούν και να συζητήσουν με πολιτικούς, ηγέτες επιχειρήσεων και ονόματα υψηλού προφίλ από όλη την ποδοσφαιρική βιομηχανία, την πόλη του Νότιγχαμ και την ευρύτερη περιοχή.

Η δεύτερη ημέρα του συνεδρίου θα επικεντρωθεί στην ανισότητα των φύλων στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, στην αξιολόγηση της κατάστασης του γυναικείου ποδοσφαίρου σε όλη την ήπειρο και τις προκλήσεις και τις λύσεις που απαιτούνται για τη βελτίωση της ισότητας και της συμμετοχής στο άθλημα. Οι σύλλογοι οπαδών του ποδοσφαίρου γυναικών θα συμμετάσχουν για να μοιραστούν τις απόψεις τους σχετικά με το τι πρέπει να γίνει για να υπάρξει θετική αλλαγή από την οπτική των φιλάθλων.

Μαρινάκης: Μια ουσιαστική αλλαγή για το άθλημα που αγαπάμε

Ο ιδιοκτήτης της Nottingham Forest, Ευάγγελος Μαρινάκης, δήλωσε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω για άλλη μια φορά τους ακαδημαϊκούς από το The Weatherhead Center στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και όλους όσους παρευρίσκονται καθώς συνεχίζουμε αυτή τη σημαντική συνεργασία. Είμαι ιδιαίτερα περήφανος που καλωσορίζω τους αντιπροσώπους στην υπέροχη πόλη του Nottingham και στη Nottingham Forest για το φετινό συνέδριο.

Είναι μια θλιβερή πραγματικότητα ότι ο ρατσισμός, οι προκαταλήψεις και η ανισότητα των φύλων συνεχίζουν να διαπερνούν το άθλημά μας. Αυτό δεν έχει θέση στο παιχνίδι μας, ούτε στην κοινωνία. Η δέσμευσή μας για την ισότητα, τη διαφορετικότητα και την ένταξη δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική αν θέλουμε να δούμε τη συνεχή ανάπτυξη και επιτυχία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και να νιώθουμε πραγματικά περήφανοι για το παιχνίδι που βλέπουμε.

Οι ποδοσφαιρικοί μας σύλλογοι πρέπει να είναι αντανάκλαση των κοινοτήτων που υπηρετούμε και πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να πρωτοστατήσει στην αντιμετώπιση ευρύτερων κοινωνικών προβλημάτων. Χαίρομαι που οι σημερινοί παίκτες μας έδειξαν την προθυμία τους να συνεργαστούν με τους πρωτοπόρους που προηγήθηκαν, μαζί με μερικά από τα καλύτερα ακαδημαϊκά μυαλά του κόσμου και ηγέτες του κλάδου για να προωθήσουν αυτές τις ζωτικές συζητήσεις.

Όσοι δεν πιστεύουν σε μια κοινωνία δίκαιη για όλους – στον αθλητισμό και σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητάς μας, ανεξαρτήτως φυλής, φύλου ή ικανότητας – θα πρέπει να φοβούνται την απαξίωση. Είναι αυτοί που θα μείνουν πίσω καθώς προχωράμε.

Σε όσους συμμετέχουν στο συνέδριο αυτής της εβδομάδας λέω όλη σας τη δύναμη. αξιοποιήστε την πλατφόρμα σας και την επιρροή σας για να δημιουργήσετε πραγματική και ουσιαστική αλλαγή για το άθλημα που αγαπάμε, τις κοινωνίες που εκπροσωπούμε και το μέλλον χωρίς αποκλεισμούς που όλοι επιθυμούμε να δούμε».

Ο Λιλιάν Τιράμ δήλωσε:

«Ο κόσμος του ποδοσφαίρου δεν συνειδητοποιεί τον βαθμό στον οποίο ο ρατσισμός βλάπτει ψυχολογικά και καταστρέφει τους ανθρώπους που είναι θύματά του. Η απόδειξη είναι ότι όσοι είναι θύματα τελικά φοβούνται να τον καταγγείλουν.

Ας ελευθερώσουμε τις φωνές των θυμάτων. Δεν χρειάζεται να αποδεχτούμε αυτή την παρενόχληση και είμαι βέβαιος ότι αυτή η διάσκεψη θα σημειώσει πρόοδο προς τη φυλετική δικαιοσύνη».

Οι παίκτες υπέγραψαν τη δήλωση κατά του ρατσισμού. Σε αυτή αναφέρεται: «Οι πρόσφατες ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον του παίκτη της AC Milan, Mike Maignan και του παίκτη της Coventry City, Kasey Palmer, αντιπροσωπεύουν ένα μοτίβο ρατσισμού που επικρατεί σε όλο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ενώ επικροτούμε τις γρήγορες αποδοκιμασίες από συλλόγους, φορείς οργάνωσης, παίκτες και άλλους ανθρώπους, για να επηρεάσουν αυτά τα συναισθήματα, οι σημερινοί και πρώην παίκτες πρέπει να εμπλακούν και να χρησιμοποιήσουν τις πλατφόρμες και την επιρροή τους για να απαιτήσουν τον τερματισμό του ρατσισμού στο άθλημά τους.

Η έκκληση για αυστηρότερα και αποφασιστικά μέτρα, η δέσμευση για αντιρατσιστική εκπαίδευση φιλάθλων και παικτών και η απαίτηση μεγαλύτερης συμβολής των αθλητών στη λήψη αποφάσεων είναι τρόποι με τους οποίους οι παίκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την αναγνωρισιμότητα και τη δύναμή τους για να παράγουν ουσιαστικά και βιώσιμα αποτελέσματα. Η ώρα να συμμετάσχετε σε μια συλλογική προσπάθεια παικτών είναι τώρα, γι’ αυτό παρακαλούμε γίνετε υποστηρικτές για τον τερματισμό περιστατικών ρατσιστικού μίσους που είναι τόσο επιβλαβή ψυχολογικά και συναισθηματικά για όλους εκείνους που στοχοποιούνται».

Sports in

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του εκτός έδρας αγώνα με την Άστον Βίλα

Συνεχίζεται την Κυριακή (28/4) η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα Άστον Βίλα – Ολυμπιακός, όπως ενημέρωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024