Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Κλοπ άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στη Λίβερπουλ - Ο Φαν Ντάικ και πέντε σταρ που ετοιμάζονται να φύγουν (pics)

Ο Κλοπ άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στη Λίβερπουλ – Ο Φαν Ντάικ και πέντε σταρ που ετοιμάζονται να φύγουν (pics)

Ο Γιούργκεν Κλοπ έριξε «βόμβα», ανακοινώνοντας ότι θα σταματήσει από τη Λίβερπουλ το καλοκαίρι και ήδη πολλοί σταρ της ομάδας εξετάζουν τα δεδομένα - Τα λόγια του Φαν Ντάικ και οι Σαλάχ και Άλισον...

Ο Γιούργκεν Κλοπ αποφάσισε να μην συνεχίσει στη Λίβερπουλ από το καλοκαίρι και μετά, ταράζοντας τα «νερά» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και προκαλώντας σοκ στους κόκκινους και στον κόσμο τους, αφού θα αποτελέσει παρελθόν μετά από 9 χρόνια.

Ο Γερμανός τεχνικός αγαπήθηκε όσο λίγοι στο Άνφιλντ, ενώ άλλαξε τα πάντα σε αυτά τα χρόνια, κατέκτησε τα πάντα και θεωρείται θρύλος της ιστορικής ομάδας από το Μέρσεσαϊντ. Παρόλα αυτά έχει πάρει εδώ και καιρό την απόφαση αυτή για προσωπικούς λόγους, το ανακοίνωσε πριν από λίγα 24ωρα και στοχεύει στο καλύτερο δυνατό φινάλε με τη Λίβερπουλ τη φετινή σεζόν.

Ο Κλοπ ξεκαθάρισε ότι «ξέμεινε» από ενέργεια, έχει ενημερώσει και τους ποδοσφαιριστές και σύμφωνα με τα ΜΜΕ και στην Αγγλία ετοιμάζεται μια σειρά από αλλαγές και αποχωρήσεις στη Λίβερπουλ ελέω Γιούργκεν Κλοπ.

Ο πρώτος που πήρε θέση για την αποχώρηση του Γερμανού προπονητή ήταν ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, ο οποίος μάλιστα μίλησε και για το μέλλον του και έριξε… βόμβα μεγατόνων λέγοντας εμμέσως πλην σαφώς πως ενδέχεται να τον ακολουθήσει αν δεν δει κινητικότητα από τη διοίκηση για τον αντικαταστάτη του, αλλά και για την ισχυροποίηση του ρόστερ, αφού το πλήγμα από το καλοκαίρι και μετά θα είναι μεγάλο.

Ο Ολλανδός στόπερ ωστόσο, που αποκτήθηκε το 2018, κατόπιν εισήγησης του Γερμανού δεν είναι ο μόνος που θα εξετάσει τις επιλογές του, αφού στο Νησί μιλούν ήδη για το… τρένο της μεγάλης φυγής από τη Λίβερπουλ και πως έρχεται μια νέα εποχή στο Μέρσεσαϊντ.

Ο Σαλάχ και ο Άλισον

Η Λίβερπουλ «εκτόξευσε» την αξία της και την εικόνα της με τον Κλοπ, ο Γερμανός εξέλιξε πολλούς παίκτες, ο Σαλάχ και ο Άλισον είναι δύο εξ αυτών, με τον Αιγύπτιο να θεωρείται ένας από τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο και τον Βραζιλιάνο να είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες.

Ο Σαλάχ είναι «παιδί» του, τα σενάρια πριν ανακοινώσει την απόφαση του ο Κλοπ ήταν έτσι κι αλλιώς πολλά για το μέλλον του, με ομάδες από τη Σαουδική Αραβία να δίνουν «τρελά» λεφτά και στη Λίβερπουλ και στον ίδιο για να μεταγραφεί εκεί στα 31 του. Ο Σαλάχ έχει καταφέρει τα πάντα, έχει κατακτήσει τα πάντα με τους κόκκινους και δεν θα προκαλέσει καμία εντύπωση αν δεν ανανεώσει το συμβόλαιο του, τόσο λόγω Κλοπ, όσο και λόγω χρημάτων, με τον κύκλο του να μην αποκλείεται να ολοκληρωθεί ακόμη και το καλοκαίρι, αν δεν ανανεώσει, διότι το συμβόλαιο του λήγει το 2025.

Ο Άλισον είναι μια ανάλογη περίπτωση, πολλοί στο Νησί λένε ότι κι αυτός δεν «καιγόταν» στα 31 του να μείνει στην Premier League, αφού κι αυτός βλέπει με καλό μάτι τη Σαουδική Αραβία. Τα λεφτά είναι τρελά, το πρωτάθλημα είναι καλό, αλλά όχι τοπ και έχουν πάει και πολλοί Βραζιλιάνοι. Η αποχώρηση του Κλοπ θα αλλάξει τα δεδομένα στη Λίβερπουλ και είναι σίγουρο πως ανάλογα τη συμπεριφορά και τις κινήσεις της διοίκησης για την επόμενη μέρα της ομάδας θα παίξουν καταλυτικό ρόλο για το ποιοι θα ακολουθήσουν τον δρόμο του Κλοπ, ο οποίος έχει δεθεί πολύ με πολλούς ποδοσφαιριστές.

Ο «σίγουρος» Μάτιπ και τρεις ακόμη

Πέρα από τους Σαλάχ και Άλισον, στο «κόλπο» είναι και οι Τζο Γκόμες και Τζοέλ Μάτιπ, με τον πρώτο να έχει έναν χρόνο συμβόλαιο, αλλά να μην είναι διατεθειμένος να μείνει χωρίς τον Κλοπ, όπως αναφέρουν στην Αγγλία, ενώ ο δεύτερος είναι στα 32 του ταλαιπωρείται από σοβαρούς τραυματισμούς και το καλοκαίρι τελειώνει και το συμβόλαιο του, κάτι που σημαίνει ότι θα φύγει κι αυτός μαζί με τον Κλοπ.

Σαν να μην φτάνουν αυτοί, τον δρόμο της αποχώρησης αναμένεται να ακολουθήσει και ο Τιάγκο Αλκάνταρα, αλλά δεν αποκλείεται να συμβεί το ίδιο και με τον Ντιόγκο Ζότα, που ναι μεν έχει συμβόλαιο, αλλά δεν «τρελαίνεται» στην ιδέα της παραμονής, ειδικά μετά την έλευση του Ντάρβιν Νούνιες και του Κόντι Γκάκπο, κάτι που σημαίνει ότι η Λίβερπουλ εκτός από τον Κλοπ, που το ανακοίνωσε και τον Μάτιπ, που ολοκληρώνεται η συμφωνία του και δεν θα ανανεώσει, έχει 6 παίκτες ακόμη που είναι στον… αέρα και περιμένουν να δουν τι μέλλει γενέσθαι στο Άνφιλντ, που αναμένεται να μπει σε μια νέα ρότα… 9 χρόνια μετά…

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024