Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στα «χνάρια» Μητσοτάκη ο Π. Μαρινάκης - Αλαζονεία απέναντι σε αγρότες και φοιτητές

Στα «χνάρια» Μητσοτάκη ο Π. Μαρινάκης – Αλαζονεία απέναντι σε αγρότες και φοιτητές

Ο Παύλος Μαρινάκης επανέλαβε τα περί «προβοκάτσιας» της αντιπολίτευσης, ενώ έκανε λόγο για «αποστήματα ανομίας σε πανεπιστημιακά ιδρύματα», λέγοντας ότι «πρέπει ολοσχερώς να σπάσουν»

«Ό,τι δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια» λέει ο λαός και, κάπως έτσι, σκέφτεται και η κυβέρνηση για τις μαζικές κινητοποιήσεις φοιτητών και αγροτών, με τον εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, για μία ακόμη φορά, να «τα βάζει» με τους φοιτητές και να κατηγορεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης για «προβοκάτσια».

Ο κ. Μαρινάκης, πιστός στο δρόμο που… χάραξε ο πρωθυπουργός, ο οποίος παρομοίασε τους φοιτητές που κάνουν καταλήψεις με «ληστές τού διπλανού μπακάλικου», έφτασε στο σημείο να μιλά για «αποστήματα ανομίας σε πανεπιστημιακά ιδρύματα», λέγοντας ότι «πρέπει ολοσχερώς να σπάσουν» και προσθέτοντας ότι «πρέπει όλα να γίνονται σωστά στον σωστό χρόνο, έτσι πιστεύουμε εμείς και με αποτέλεσμα».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε, επίσης, ότι «δεν υπάρχει ακρίβεια Μητσοτάκη», ενώ κατηγόρησε την αντιπολίτευση, αναφερόμενος τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανο Κασσελάκη, όσο και στο ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη, ότι κάνουν εξαγγελίες στον «αέρα», με στόχο να είναι ευχάριστοι.

Όσο για τα οικονομικά αιτήματα των πολιτών, που ταλανίζονται από την ακρίβεια η οποία «καλπάζει» στην Ελλάδα, ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα τα ικανοποιεί «με βάση και τα δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας και δεν θα εξαγγείλει ποτέ κάτι περισσότερο από αυτό που μπορεί να κάνει»…

«Αν υπάρχει κάτι περισσότερο, θα καταβληθεί»

Αφήνοντας εκτός σχολιασμού τα κρίσιμα αιτήματα των αγροτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για πρόσθετη αρωγή από 5.000 έως 10.000 ευρώ ανά αγρότη της Θεσσαλίας που έχει υποστεί ζημιές.

Υποστήριξε ότι το μέτρο αυτό είναι οριζόντιο και αφορά στο σύνολο των εργαζομένων και των αιτημάτων τους, τα οποία είναι πολλές φορές κοινά, αφού βασική τους πηγή είναι η «εισαγόμενη κρίση» του πληθωρισμού.

Όσον αφορά το πώς θα οριστεί το μέγεθος της ζημιάς, είπε ότι «υπάρχει μια κλίμακα με βάση τα όσα αρχικά ανακοινώθηκαν μετά τον Daniel και ο λόγος που αρχικά ήταν 2.000 ευρώ και τώρα μεγαλώνει είναι γιατί έχουν γίνει οι πρώτες εκτιμήσεις και είναι ένα ποσό το οποίο φαίνεται ότι είναι η ελάχιστη ζημιά και έτσι έχει νόημα να πάει εκεί η προκαταβολή και στη συνέχεια, προφανώς, αν υπάρχει και κάτι περισσότερο, θα καταβληθεί».

«Παραβατικός είναι και αυτός ο οποίος κάνει κατάληψη. Τελεία. Αυτός είναι ο στόχος. Παράνομη πράξη είναι και η ληστεία, παράνομη πράξη είναι και η κατάληψη»

Για το αγροτικό πετρέλαιο, χωρίς να δώσει σαφή απάντηση, είπε ότι «για τους αγρότες είναι ζωτικής σημασίας», προσθέτοντας πως «έγινε δύο χρονιές και προφανώς και εξετάζει η κυβέρνηση αυτό να επαναλαμβάνεται όποτε υπάρχει αυξημένη ανάγκη».

Σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις των αγροτών, ανέφερε ότι «όσο σοβαρά και αν είναι τα αιτήματα μιας επαγγελματικής ομάδας, δεν πρέπει να οδηγούν στην τιμωρία του συνόλου των πολιτών και να παραβιάζουν τα δικαιώματα της κοινωνίας. Νομίζω ότι έχει αποδείξει η κυβέρνηση αυτή ότι προσπαθεί, χωρίς να οδηγεί στην ακραία ένταση, να επιλύει τα προβλήματα», υποστήριξε.

«Δεν υπάρχει ακρίβεια Μητσοτάκη»

Με την ακρίβεια να έχει χτυπήσει «κόκκινο» και τις ανατιμήσεις στα βασικά είδη διατροφής να ταλαιπωρούν την κοινωνία, ο Παύλος Μαρινάκης ισχυρίστηκε πως «αποδεικνύεται ότι αυτή η θεωρία της αντιπολίτευσης περί ακρίβειας και πληθωρισμού Μητσοτάκη δεν έχει καμία βάση».

Όπως είπε, πάντως, «αυτό δε σημαίνει όμως ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει την υποχρέωση να λύσει όσο το δυνατόν περισσότερα, όπως και κάθε κυβέρνηση κάθε χώρας».

«Οι παροχές της κυβέρνησης αυτής είναι παροχές οι οποίες εξετάζονται συνεχώς», δήλωσε, αναφέροντας ότι «δίνονται έξτρα χρήματα είτε σε αγρότες είτε σε άλλους επαγγελματίες από το πλεόνασμα της υπεραπόδοσης της οικονομίας».

Μάλιστα, προσέθεσε πως «η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τους πολίτες, να ικανοποιεί σταδιακά τα αιτήματά τους με βάση και τα δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας και δεν θα εξαγγείλει ποτέ κάτι περισσότερο από αυτό που μπορεί να κάνει».

«Αποστήματα ανομίας που πρέπει να σπάσουν»

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των φοιτητών και τις καταλήψεις και… μιμούμενος τον πρωθυπουργό, έφτασε στο σημείο να μιλήσει για «αποστήματα ανομίας σε πανεπιστημιακά ιδρύματα», λέγοντας πως «πρέπει ολοσχερώς να σπάσουν».

«Μέχρι το 2019, η αλήθεια είναι ότι υπήρχαν πολίτες δύο ταχυτήτων και δημόσια κτίρια και δημόσιοι χώροι ενός ανώτερου και ενός κατώτερου Θεού. Αυτή είναι η πραγματικότητα», υποστήριξε για την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε, μάλιστα, «αν κάποιος έκανε ένα ‘ντου’ σε ένα νοσοκομείο, την επόμενη στιγμή είχε βρεθεί στη φυλακή. Αν έκανε ένα ‘ντου’ σε ένα πανεπιστήμιο, ήταν επαναστάτης. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτό άρχιζε να αλλάζει το 2019. Γιατί από το 2019 και με την κατάργηση του ασύλου ανομίας και την επαναφορά του στην αληθινή του έννοια και με τις υπόλοιπες παρεμβάσεις της κυβέρνησης, αρχίσαμε να ακούμε για εκκενώσεις καταλήψεων, για συλλήψεις παραβατών με μολότοφ στα πανεπιστήμια, για βιβλιοθήκες στη θέση καταλήψεων, για εκκένωση της Πρυτανείας του ΕΜΠ», όπως είπε.

Σε μια αποστροφή του λόγου, επίσης, παρομοίασε – όπως και ο πρωθυπουργός την Τρίτη – τους φοιτητές που αντιδρούν και όσους κάνουν καταλήψεις με «ληστές». Και όταν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ ρώτησαν «γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος», απάντησε ότι «όπου έχει κληθεί η αστυνομία, έχει επέμβει».

«Παραβατικός είναι και αυτός ο οποίος κάνει κατάληψη. Τελεία. Αυτός είναι ο στόχος. Παράνομη πράξη είναι και η ληστεία, παράνομη πράξη είναι και η κατάληψη. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι πρέπει να έχουν σε αυτή τη χώρα ασυλία και ενώ παρανομούν να πρέπει να εξαιρούνται της παρανομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης ότι «θα απελευθερώσει, θα χρηματοδοτήσει, θα δώσει ώθηση στο δημόσιο πανεπιστήμιο και θα σταματήσει να καθιστά την Ελλάδα μία θλιβερή εξαίρεση παγκοσμίως».

«Δεν έχουν κανένα επιχείρημα»

Στη συνέχεια, όπως κάνει παγίως, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι κάνει εξαγγελίες «στον αέρα» και στερείται επιχειρημάτων.

Ισχυρίστηκε ότι «η κοινωνία έχει ωριμάσει» και «αντιλαμβάνεται ότι είναι καλύτερο να έχεις μια κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να λύσει προβλήματα καθημερινά και να της κάνεις και αυστηρή κριτική γι’ αυτά τα οποία θέλεις να λύσει πιο γρήγορα. Γιατί δεν λύθηκαν όλα τα προβλήματα με το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου και του Ιουνίου. Όμως οι πολίτες στήριξαν κατά πλειοψηφία τη Νέα Δημοκρατία. Όχι γιατί τους έλυσε όλα τα προβλήματα, αλλά γιατί άρχισε να απαντάει σε πολλά προβλήματά τους και της καθημερινότητας και διαχρονικά προβλήματα που δεν συζητούσαμε για πολλές δεκαετίες».

«Οι εποχές που αυτοί που ανέβαιναν στα τρακτέρ, αυτοί που κλείνανε πανεπιστήμια, αυτοί που κλείνανε δρόμους και νόμιζαν ότι είναι επαναστάτες, ενώ στην πραγματικότητα δεν είχαν κανένα αίτημα, έχουν περάσει», σημείωσε με περίσσεια αλαζονεία.

Επιτιθέμενος στην Αριστερά, την κατήγγειλε ότι «διαχρονικά επενδύει στην προβοκάτσια. Επενδύει στο να υπάρχει ένα παράπλευρο θύμα, μια απώλεια, ένας τραυματίας ή οτιδήποτε άλλο. Διαχρονικά αυτό ήθελε. Γιατί; Επειδή δεν έχουν προτάσεις, επειδή δεν έχουν αντιπροτάσεις, επειδή δεν έχουν κάτι να πουν για τους πολίτες, κάνουν πολιτική πάνω σε άσχημα, τραγικά γεγονότα. Αυτό συνέβαινε μια ζωή. Η πολιτική τους έχει να κάνει μόνο με την αντίδραση», υποστήριξε.

Sports in

Στο «καμίνι» του ΣΕΦ για το προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΣΕΦ για το Game 3 των playoffs της Euroleague με μοναδικό στόχο να κάνει το 2-1 στη σειρά των προημιτελικών απέναντι στη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024