Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εμπρηστική ρητορική από τον Μητσοτάκη - Παρομοιάζει με «ληστές» τους φοιτητές

Εμπρηστική ρητορική από τον Μητσοτάκη – Παρομοιάζει με «ληστές» τους φοιτητές

Εμπρηστική δήλωση αντί εξαντλητικού διαλόγου που θα οδηγήσει στη λύση των προβλημάτων.

Κακός σύμβουλος η αλαζονεία με τον πρωθυπουργό να ρίχνει λάδι στη φωτιά συκοφαντώντας τους φοιτητές που υπερασπίζονται το δημόσιο χαρακτήρα του πανεπιστημίου. Με μια ρητορική που επιδέχεται κριτικής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εν μέσω φοιτητικών καταλήψεων, προχώρησε σε μια προβληματική δήλωση, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Για να ακούσει η δεξιά πτέρυγα της Ν.Δ.

Αφού ανέλαβε αρχικά τον ρόλο του υποστηρικτή του δημόσιου πανεπιστημίου ενώ είναι εκείνος και η παράταξη του που βάζει στο στόχαστρό του το «Άρθρο 16» φέρνοντας τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δια νόμου έβαλε στο στόχαστρό τους τις καταλήψεις και νιώθοντας την καυτή ανάσα της δεξιάς πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας στο σβέρκο του έσπευσε να πει πως «η αστυνομία έχει επέμβει αρκετές φορές».

Πρωτοφανή δήλωση

Ενέπλεξε του πρυτάνεις που «έχουν ευθύνη να ενημερώνουν για παράνομες πράξεις» και πιστός σε μια γραμμή που τηρεί απαρέγκλιτα είπε πως «μια συνέλευση φοιτητών δεν μπορεί να νομιμοποιεί την κατάληψη που από τη φύση της ως πράξη είναι παράνομη».

Και δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτά. Με μια πρωτοφανή δήλωση -που όπως αναμενόταν γέννησε αντιδράσεις- παρουσιάστηκε τιμητής της νομιμότητας «γιατί μια εντός εισαγωγικών δημοκρατική διαδικασία μια συνέλευση φοιτητών δεν μπορεί να δικαιολογεί μια παράνομη πράξη» με το κοντέρ να τερματίζει αφού κατά τον πρωθυπουργό «είναι σα να βρισκόμαστε εδώ στο στούντιο δέκα άτομα και να αποφασίζουμε δημοκρατικά να πάμε να ληστέψουμε το διπλανό μπακάλικο».

Με αυτόν τον τρόπο παρομοίασε τους φοιτητές με ληστές καλλιεργώντας την ένταση αντί να επιζητά εναγωνίως τον εξαντλητικό διάλογο που θα λύσει τα προβλήματα.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024