Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανδρουλάκης: Οι σκέψεις του ΠΑΣΟΚ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ανδρουλάκης: Οι σκέψεις του ΠΑΣΟΚ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ο πρόεδρος του κόμματος της Χαριλάου Τρικούπη μίλησε για τα πανεπιστήμια, τους φοιτητές, τις καταλήψεις, το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, τον Λοβέρδο, την Χριστοφιλοπούλου και καταφέρθηκε κατά του πρωθυπουργού.

Εφ’ όλης της ύλης τηλεοπτική συνέντευξη παραχώρησε ο Νίκος Ανδρουλάκης απαντώντας σε κρίσιμα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια να έρχεται, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει επικαλούμενος ως κακό προηγούμενο το θέμα της επιστολικής ψήφου και τον τρόπο που το χειρίστηκε η Νέα Δημοκρατία.

Όπως είπε (ONE CHANNEL) μπορεί η Ν.Δ. να φέρει ένα νόμο που να μην είναι σωστός, όπως έκανε με την επιστολική ψήφο, «που εκμεταλλεύτηκε τη συναίνεση που δώσαμε αρχικά».

«Πρώτος εγώ λέω ότι δεν πρέπει να γίνονται καταλήψεις», αλλά όχι και ταύτιση με «ληστές»

Επί της αρχής, ο Νίκος Ανδρουλάκης, εμφανίστηκε υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων λέγοντας πως «δεν είναι κακό να γίνουν, με γεωγραφικά αλλά και με ακαδημαϊκά κριτήρια (…)» εκτιμώντας πως «θα βοηθήσει στον ευγενή ανταγωνισμό (…)» δίνοντας βασική «προτεραιότητα στα δημόσια».

Στο θέμα της ημέρας με τους «ληστές – φοιτητές» ο Νίκος Ανδρουλάκης έβαλε κατά του πρωθυπουργού για τον παραλληλισμό λέγοντας: «Όλα έχουν ένα όριο (…) Πρώτος εγώ λέω ότι δεν πρέπει να γίνονται καταλήψεις», αλλά όχι να γίνεται ταύτιση με «ληστές».

Δεν απέκλεισε  διαρροές στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε επίσης στο νομοσχέδιο που θα προηγηθεί των μη κρατικών πανεπιστημίων, αυτό για τα ομόφυλα ζευγάρια λέγοντας αρχικά πως δεν υπολογίζει ποτέ το πολιτικό κόστος, τάχθηκε και πάλι υπέρ του νομοσχεδίου, δεν απέκλεισε όμως να υπάρχουν διαρροές και από το κόμμα του.

Για την ίδρυση κόμματος από τον Ανδρέα Λοβέρδο τήρησε αποστάσεις και απάντησε: «Δεν είναι πρώτη φορά που κάνει κόμμα ο κ. Λοβέρδος» ενώ προέβη σε ένα γενικότερο σχόλιο: «Ό,τι και να κάνουν οι πολιτικοί δορυφόροι του κ. Μητσοτάκη δεν θα αποτρέψουν το ΠΑΣΟΚ από το να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση στις ευρωεκλογές».

Όσον αφορά τη δήλωση της Εύης Χριστοφιλοπούλου -εντάχθηκε στη Ν.Δ.- ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ασκεί αντιπολίτευση της δεκαετίας του ’80, ο Ν. Ανδρουλάκης απάντησε με μια ιστορία: «Το καλοκαίρι του 2022 η κ. Χριστοφιλοπούλου είπε σε μένα ότι δεν θέλει να ξανακατέβει στις εκλογές καθώς της είχε προτείνει ο κ. Μητσοτάκης να την βάλει στη θέση του κ. Μενουδάκου, στην Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Αυτό μου το επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης. Όμως για καλή μου τύχη και για κακή τύχη του κ. Μητσοτάκη και της κυρίας Χριστοφιλοπούλου, είχα μάθει πριν μερικές ημέρες από το ευρωκοινοβούλιο για την απόπειρα παγίδευσης του κινητού μου από το Predator. Ήταν επιλογή του κ. Μητσοτάκη να αντικαταστήσει τον κ. Μενουδάκο και ήθελε να βάλει στην Ανεξάρτητη Αρχή ένα πρόσωπο που δεν ταυτιζόταν με τη Ν.Δ. και θα έκανε την δουλίτσα του».

Και πρόσθεσε: «Έχει το δικαίωμα να πάει στη Ν.Δ.. Ας το κάνει με πολιτικούς όρους και όχι να ψάνει άλλοθι ενώ το έχει κάνει ήδη από το καλοκαίρι του 2022».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024