Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η αισθητική της «Mob Wife» κυριεύει το TikTok - Γούνες, γκλαμουριά και λεοπάρ εξτραβαγκάντζα

Η αισθητική της «Mob Wife» κυριεύει το TikTok – Γούνες, γκλαμουριά και λεοπάρ εξτραβαγκάντζα

Δεν συμβαίνει συχνά, όμως ο Φράνσις Φορντ Κόπολα, ο σκηνοθέτης του «Νονού» καταδέχτηκε να εκφράσει την άποψη του για τη νέα viral τάση του TikTok.

Έκανε μια εξαίρεση για τη λεγόμενη mob wife αισθητική – ένα φλογερό πάντρεμα γούνινων παλτών, δέρματος και λεοπάρ prints που εμφανίζονται στην πλατφόρμα ως ένα είδος μαφιόζικου cosplay.

Θεωρούν την εμμονή του TikTok με τις mob wives μια αντίδραση στη μινιμαλιστική τελειότητα που μερικές φορές προωθείται στις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Σε μια πρόσφατη ανάρτηση στο Instagram, ο κ. Κόπολα, ο σκηνοθέτης του «Νονού» συνέκρινε το στυλ με αυτό της Κόνι Κορλεόνε, ενός χαρακτήρα της ταινίας που υποδύεται η αδελφή του, Τάλια Σάιρ: «μια αισθησιακή, απολαυστική Ιταλίδα πριγκίπισσα».

Οι «παράνομες» γυναίκες

Εκατοντάδες βίντεο στην εφαρμογή δείχνουν νεαρές γυναίκες που δεν έχουν προφανή «συζυγική σχέση» με το οργανωμένο έγκλημα να δοκιμάζουν τις δικές τους προσεγγίσεις του λουκ, οι οποίες συνήθως περιλαμβάνουν έντονα κοσμήματα και εντονότερο eyeliner.

@audreypeters Never liked black puffers anyways tbh #mobwifeaesthetic #mobwife #mobwifewinter ♬ оригинальный звук – Modeling.1

Το TikTok γεννά μια νέα κυρίαρχη «αισθητική» κάθε λίγους μήνες και ποικίλλει πολύ ως προς την επιρροή που ασκεί στον πραγματικό κόσμο και στην εκτός οθόνης μόδα. Τι είναι λοιπόν αυτό που τροφοδοτεί στην πραγματικότητα αυτή τη νέα δημοφιλή γοητεία των παράνομων γυναικών;

«Είναι τολμηρό»

Η βασική εκδοχή περιλαμβάνει το να φοράτε μια γούνα – αληθινή ή ψεύτικη – πάνω από ένα ολόμαυρο ντύσιμο. Αλλά σύμφωνα με τους οπαδούς της, η εμφάνιση δεν έχει καμία αξία αν δεν υπάρχει και η ανάλογη συμπεριφορά. Οι προσεκτικοί μελετητές του στυλ των Mow Wifes επιλέγουν επίσης κόκκινα νύχια και κραγιόν, ένα χτένισμα με μεγάλο όγκο και γυαλιά ηλίου αρκετά μεγάλα ώστε να λειτουργούν ως ένα είδος παρμπρίζ.

Είναι ανίδεη, χωρίς πραγματική εξουσία στο παράνομο βασίλειο του συζύγου της; Ή μήπως είναι έξυπνη, κοιτάζοντας αλλού ενώ απολαμβάνει τα χρήματά του; Ανεξάρτητα από αυτό, σε αντάλλαγμα για τη σιωπή της, μπορεί να πάει για ψώνια

«Είναι εκφραστικό, είναι τολμηρό, είναι αδιαπραγμάτευτο», δήλωσε η Sarah Arcuri, 29 ετών, που ζει στο Νιου Τζέρσεϊ και αποκαλεί τον εαυτό της «Mob Wife Aesthetic CEO» στο TikTok.

Ντύνεται έτσι από το λύκειο, είπε, εμπνευσμένη από τις φανταχτερά ντυμένες γυναίκες στην ιταλοαμερικανική της οικογένεια, καθώς και από τα ριάλιτι «Mob Wives» και «The Real Housewives of New Jersey».

@justtkass Did it work?? 😂🖤✨ #mobwifeaesthetic #mobwife #mobwifeoutfit #mobwifetrend #mobwifeoutfits ♬ Mob Wife Energy Activate – The Sweet Paisana

Η κ. Arcuri έχει κάνει αναρτήσεις σχετικά με την εμφάνιση της mob wife από το 2022, αλλά το ενδιαφέρον για την τάση αυτή δεν αυξήθηκε παρά μόνο στις αρχές αυτού του μήνα. Οι οπαδοί της συσπειρώθηκαν γύρω από ένα ηχητικό απόσπασμα που δημοσίευσε η Kayla Trivieri και έκτοτε χρησιμοποιήθηκε ως soundtrack σε περισσότερα από 2.000 άλλα βίντεο.

Αντίο clean girl aesthetic

Οι TikTokers προσεγγίζουν κυρίως παραδείγματα φανταστικών συζύγων (και γυναικών) της μαφίας, όπως η Carmela Soprano, ο χαρακτήρας της Edie Falco στη σειρά του HBO «The Sopranos». Οι χρήστες της εφαρμογής αναπαράγουν σκηνές από τους καβγάδες της με τον Tony Soprano (James Gandolfini) και διαδίδουν εικόνες της κ. Falco με γαλλικό μανικιούρ και «φουσκωτά» μαλλιά.

Άλλοι προβάλλουν τη συμπρωταγωνίστριά της στο «Sopranos» Drea de Matteo, που υποδύεται την Adriana La Cerva, και τον χαρακτήρα της Lorraine Bracco στο «Goodfellas», Karen Hill.

Μιλώντας για το «The Sopranos», πολλοί χρήστες της εφαρμογής πιστεύουν ότι η τάση αυτή δημιουργήθηκε από το HBO για να συμβαδίσει με τις εκτεταμένες προσπάθειες προώθησης για την 25η επέτειο από το ντεμπούτο της σειράς.

Σε δήλωσή του, ο Jason Mulderig, εκπρόσωπος του HBO, αποκάλεσε την τάση «μια απόδειξη για το «The Sopranos» και τη διαρκή επιρροή του στην κουλτούρα».

@avril_albetti Dont follow trends yall 🤞🏽#mobwife #mobwifeaesthetic ♬ original sound – Avril Albetti

Η κ. Arcuri και άλλοι θεωρούν την εμμονή του TikTok με τις mob wives μια αντίδραση στη μινιμαλιστική τελειότητα που μερικές φορές προωθείται στις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Πέρυσι υπήρξε μια «clean girl αισθητική» (σκεφτείτε: μπεζ πουλόβερ, περιποιημένα κομψά μαλλιά) και η τάση του «διακριτικού πλούτου», η οποία έδινε προτεραιότητα στα διακριτικά δείγματα πλούτου.

Συνήθως, οι «αισθητικές» τάσεις του TikTok έχουν ως εξής: Εντοπίστε ένα εδραιωμένο από παλιά στυλ (πλούσιες ηλικιωμένες γυναίκες που φορούν ζακέτες, για παράδειγμα) και δώστε του μια νέα πιασάρικη ταυτότητα (Coastal Grandmothers!). Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ντύνονται με το στυλ που αποτύπωσε η σειρά «The Sopranos» πριν από 25 χρόνια – μερικοί από τους οποίους εκφράζουν την άποψη ότι η εμφάνισή τους επαναδιατυπώνεται σε «τάση».

Μένει να δούμε πόσοι άνθρωποι εκτός αυτής της δημογραφικής ομάδας θα αρχίσουν να ντύνονται έτσι επειδή έτυχε να το δουν στο TikTok.

O πλούτος που αποκτήθηκε «εκτός νόμου»

Όπως και η αισθητική του clean girl και του stealth πλούτου, το look της mob wife εστιάζει σε εντυπωσιακά σημάδια πλούτου, αλλά αυτή τη φορά είναι από αυτά που συνήθως συνδέονται με τους νεόπλουτους. Και συγκεκριμένα εκείνων των οποίων ο πλούτος αποκτήθηκε εκτός νόμου.

@thesweetpaisana How to dress like a mob wife (in the style of how to dress like you’re from the lower east side) yes this is satire (kind of) use this sound to show me your mob wife style! #mobwife #mobwives #italiangirl #italianamerican #italianamericansbelike #fashiontiktok #mobwifewinter #fyp ♬ Mob Wife Energy Activate – The Sweet Paisana

Στις περισσότερες δημοφιλείς απεικονίσεις, από το «The Sopranos» μέχρι τη Lil’ Kim, ακόμη και όταν είναι η ίδια ισχυρή, η mob wife είναι αρωγός ενός πιο ισχυρού άνδρα – το σεξαπίλ, η ομορφιά και το στυλ της αντανακλούν την εξουσία του πίσω σε αυτόν.

Αυτό που γνωρίζει ή δεν γνωρίζει η mob wife για τη δική της κατάσταση δημιουργεί τη δραματική της γοητεία: Είναι ανίδεη, χωρίς πραγματική εξουσία στο παράνομο βασίλειο του συζύγου της;

Ή μήπως είναι έξυπνη, κοιτάζοντας αλλού ενώ απολαμβάνει τα χρήματά του; Ανεξάρτητα από αυτό, σε αντάλλαγμα για τη σιωπή της, μπορεί να πάει για ψώνια.

*Με πληροφορίες από: NewYorkTimes | Mε πληροφορίες από: ANGELA DE MARCO, MARRIED TO THE MOB (1988)

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024