Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Jeep Wagoneer S: Ηλεκτρική πολυτέλεια… αλά αμερικέν

Jeep Wagoneer S: Ηλεκτρική πολυτέλεια… αλά αμερικέν

Η αμερικανική φίρμα δίνει στη δημοσιότητα τα πρώτα επίσημα στοιχεία για το πληθωρικό ηλεκτρικό και πολυτελές μοντέλο της το οποίο επενδύει σε ένα τεχνολογικό tour de force σε κάθε επίπεδο

Μετά από μια πρώιμη διαρροή, η Jeep αποφάσισε τελικά να δημοσιοποιήσει τις πρώτες εικόνες και λεπτομέρειες για το αμιγώς ηλεκτροκίνητο premium SUV της το οποίο, όπως υπαγορεύει το μέγεθος και το status του, θα ξεκινήσει αρχικά την εμπορική του πορεία από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού από φέτος χωρίς ωστόσο να αποκλείεται η Ευρώπη όπου σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αναμένεται από την επόμενη χρονιά.

Ξεκινώντας από την αθέατη πλευρά του, αξίζει να σημειωθεί ότι το Wagoneer S θα είναι από τα πρώτα μοντέλα του ομίλου Stellantis που θα αξιοποιήσει την πλατφόρμα STLA Large που ανακοινώθηκε προσφάτως και που συνδυαστικά με το μέγεθος του, σημαίνει ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες σε ό,τι αφορά την χωρητικότητα της μπαταρίας. Ειδικότερα, σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες η πλατφόρμα μπορεί να φιλοξενήσει συστοιχίες χωρητικότητας έως και 118 kWh κάτι που στην περίπτωση του Wagoneer S αναμένεται να σημαίνει αυτονομία που θα αγγίζει τα 650 χλμ. με δεδομένο το μέγεθος, το βάρος και την εξοπλιστική του αρτιότητα.

Μιλώντας για εξοπλισμό ανάμεσα στα νέα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Jeep συγκαταλέγεται και η πρώτη εικόνα από το εσωτερικό του Wagoneer S το οποίο η αμερικανική φίρμα συστήνει ως «προσανατολισμένο στην τεχνολογία», χαρακτηρισμό τον οποίο φροντίζει να στοιχειοθετήσει με την παρουσία τεσσάρων οθονών οι οποίες καταλαμβάνουν το σύνολο της έκτασης του ταμπλό αλλά και λίγο από την κεντρική κονσόλα σε ένα μοτίβο ανάλογο του συμβατικού Grand Wagoneer.

Όπως εύκολα υποθέτει κανείς το Wagoneer S διαθέτει πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων, infotainment, οθόνη για την ψυχαγωγία του οδηγού και μια ακόμα για τον έλεγχο του κλιματισμού. Επίσης κάθε άλλο παρά εντύπωση θα προκαλούσε το Wagoneer S να διαθέτει προαιρετικά οθόνες για την ψυχαγωγία των επιβατών του πίσω καθίσματος.  Αυτό που είναι επίσης ορατό από την εικόνα του εσωτερικού είναι ο επιλογέας για το γνωστό σύστημα ελέγχου πρόσφυσης της Jeep, Selec-Terrain το οποίο περιλαμβάνει επιλογές Sand, Snow, Eco, Auto και Sport.

Στα εξοπλιστικά του στοιχεία συγκαταλέγεται επίσης ως standard διαιρούμενη πανοραμική ηλιοροφή καθώς και ηχοσύστημα αποτελούμενο από 19 ηχεία.

Σε ό,τι αφορά την εξωτερική του εμφάνιση, η Jeep φαίνεται να έχει ισορροπήσει την γνώριμη αισθητική της με μια τάση υπερβολής που επιβάλλεται από τον προσανατολισμό πολυτέλειας και το μέγεθος, λαμβάνοντας υπόψη παράλληλα και τις επιταγές της αεροδυναμικής που καθιστά το συγκεκριμένο μοντέλο λιγότερο τετραγωνισμένο και πιο σφηνοειδές σε σχέση με την συνήθη πρακτική της φίρμας.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία για την ισχύ του Wagoneer S ωστόσο δεδομένα όλες οι εκδόσεις θα επωφελούνται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ προσφέροντας συνδυαστική απόδοση που θα ξεπερνά τους 600 ίππους.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024