Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Jeep Compass: Εξοπλιστική αναδιάρθρωση

Jeep Compass: Εξοπλιστική αναδιάρθρωση

To Compass εμπλουτίζει τον εξοπλισμό του και αναδιαρθρώνει τις εκδόσεις του, αποκτώντας παράλληλα περισσότερη τεχνολογία

HJeep μπορεί να εστίασε κατά τη διάρκεια του 2023 στο πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο, Avenger, ωστόσο δεν αμελεί και το μεγαλύτερο Compass το οποίο υιοθετεί μια σειρά αλλαγών που αποσκοπούν να το αναβαθμίσουν με δεδομένη και την πληθώρα νέων SUV που έχουν αυξήσει την ένταση του ανταγωνισμού.

Αρχικά η Jeep έχει αναθεωρήσει τα επίπεδα εξοπλισμού του Compass τα οποία πλέον συνοψίζονται σε Altitude, Summit, Overland και την κορυφαία προσανατολισμένη στην off-road μετακίνηση, Trailhawk.

Ανεξαρτήτως έκδοσης, όλα τα Compass επωφελούνται πλέον από ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών και infotainment 10,1 ιντσών. Σύμφωνα με την Jeep το τελευταίο είναι πέντε φορές ταχύτερο χάρη σε ένα πιο γρήγορο επεξεργαστή ενώ ενσωματώνει ως standard Apple CarPlay και Android Auto. Στον βασικό εξοπλισμό ανήκει και το σύστημα επαγωγικής φόρτισης κινητών.

Η βασική έκδοση επωφελείται από φωτιστικά σώματα LED και κεντρικά φώτα με αυτόματη λειτουργία, τροχούς 18 ιντσών, μαύρους καθρέφτες, επενδύσεις από βινύλιο/ύφασμα και σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί.

Η έκδοση Summit διαθέτει τροχούς 19 ιντσών, διχρωμία στο αμάξωμα με μαύρη οροφή, φώτα ομίχλης LED, φιμέ τζάμια και ράγες οροφής. Ο θάλαμος επιβατών διαθέτει θερμαινόμενα δερμάτινα καθίσματα και ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού οκτώ ρυθμίσεων καθώς και αισθητήρες στάθμευσης. Στο ίδιο μοτίβο αλλά δίνοντας περισσότερη έμφαση στο δίπτυχο άνεσης και πολυτέλειας κινείται και η αμέσως επόμενη έκδοση Business.

Η Overland διαθέτει τροχούς 17 ιντσών με μαύρο φινίρισμα, διαφορετικούς πιο επιθετικούς προφυλακτήρες και μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος ενώ η Jeep σημειώνει ότι οι επενδύσεις από βινύλιο στο εσωτερικό είναι εύκολα πλενόμενες.

Η έκδοση Trailhawk, εφοδιάζεται επίσης με τροχούς 17 ιντσών, διαθέτει μαύρη οροφή, LED φώτα και αυτοκόλλητα στο καπό σε συνδυασμό με τα διακριτικά της έκδοσης. Με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη έκδοση είναι πιο στοχοπροσηλωμένη στην περιπέτεια, διαθέτει περισσότερα προστατευτικά στο κάτω τμήμα στο σημείο του συστήματος μετάδοσης, του κιβωτίου μεταφοράς αλλά και της ανάρτησης. Επιπλέον, το σύστημα Selec-terrain διαθέτει και μια επιπλέον επιλογή προγράμματος οδήγησης ονόματι Rock.

Αυτονόητα τα παραπάνω επίπεδα εξοπλισμού συνδυάζονται και με πληθώρα πακέτων που συνοψίζονται στο Premium Pack, το οποίο προσφέρει ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης, αυτόματα ανοιγόμενη θύρα πορτ μπαγκάζ, ασύρματο σύστημα φόρτισης και σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2. Η δεύτερη επιλογή Winter Pack προσθέτει στον εξοπλισμό θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα και τιμόνι, ανθεκτικότερα πατάκια καθώς και διαιρούμενη ηλιοροφή. Το τρίτο Safety pack προσθέτει στον εξοπλισμό σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων, κάμερα περιμετρικής θέασης και σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης.

Αμετάβλητες παραμένουν οι επιλογές σε επίπεδο κινητήρων οι οποίες ξεκινούν με την ήπια υβριδική έκδοση με κινητήρα 1,5 λίτρου, παράλληλο ηλεκτρικό κύκλωμα 48 Volt, αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων, με απόδοση 130 ίππων. Η δεύτερη διαθέσιμη, plug-in υβριδική έκδοση εφοδιάζεται με turbo κινητήρα 1,3 λίτρων σε συνδυασμό με ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρία 11,4 kW με συνδυαστική απόδοση 240 ίππων και ηλεκτρική αυτονομία 50 χλμ.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024