Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουαλία: Πήγε να κάνει βουτιά στα παγωμένα νερά και έμεινε παράλυτος - Κύμα του έσπασε τον λαιμό

Ουαλία: Πήγε να κάνει βουτιά στα παγωμένα νερά και έμεινε παράλυτος – Κύμα του έσπασε τον λαιμό

Σε ατύχημα κατέληξε μία βουτιά στα παγωμένα νερά της Ουαλίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για ένα ζευγάρι.

Με τον πλέον ατυχή τρόπο εξελίχθηκε για έναν άνδρα στην Ουαλία μία βουτιά στα παγωμένα νερά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για να γιορτάσει το γεγονός πώς θα συγκατοικήσει με τη σύντροφό του.

Ο 35χρονος Νταν Ρίτσαρντς και η σύντροφός του Άννα Τόμας, 38 ετών, γιόρταζαν την Πρωτοχρονιά με κολύμπι σε κρύο νερό στον κόλπο του Λάνγκλαντ, έχοντας συγκατοικήσει νωρίτερα εκείνη την ημέρα. Μάλιστα το ζευγάρι από το Σουόνσι της Ουαλίας, σκόπευε να επισκεφθεί μέλη της οικογένειάς του μετά την απογευματινή βουτιά του για να γιορτάσουν όλοι μαζί την αλλαγή του χρόνου, ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως περίμεναν.

«Το σχέδιο ήταν να μπούμε, να κάνουμε μια γρήγορη βουτιά και μετά να βγούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, επειδή έκανε τόσο κρύο. Κάτι που δεν θα υπερβάλλω αν πω ότι το έχουμε κάνει  εκατοντάδες φορές», δήλωσε ο Ρίτσαρντς στο Sky News.

« Και μόνο η δύναμη του κύματος που με χτύπησε, έσπασε το λαιμό μου και παρέλυσα αμέσως»

Ο Νταν Ρίτσαρντς και η Άννα Τόμας (Πηγή: Sky News)

Έτσι ο Ρίτσαρντς μπήκε στο νερό και όταν έφτασε στο ύψος των μηρών βούτηξε σε ένα κύμα, το οποίο όμως  ήταν πιο ισχυρό από ό,τι φαινόταν με τον ίδιο να περιγράφει τι συνέβη.

«Απλώς με γύρισε, οπότε αντί να ανέβω, με πήρε προς τα κάτω και το πίσω μέρος του κεφαλιού μου χτύπησε στην άμμο, με την ορμή μου να πηγαίνει μπροστά. Και μόνο η δύναμη του κύματος που με χτύπησε, έσπασε το λαιμό μου και παρέλυσα αμέσως», είπε χαρακτηριστικά.

Πριν καλέσει βοήθεια, ο Ρίτσαρντς θυμάται έναν «δυνατό θόρυβο, ένα πολύ έντονο φως».

«Μετά άνοιξα τα μάτια μου κάτω από το νερό. Μπορούσα να δω τα άκρα μου, αλλά δεν είχα κανέναν έλεγχο πάνω τους, οπότε κράτησα την αναπνοή μου», πρόσθεσε.

Αφού η σύντροφός του, η μητέρα της και ένας οικογενειακός φίλος τον μετέφεραν σε ασφαλές σημείο και μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή σε νοσοκομείο του Μπρίστολ για περαιτέρω θεραπεία.

«Ο κόσμος μου κατέρρευσε»

Όταν η ιατρική ομάδα επιβεβαίωσε ότι ο Ρίτσαρντς ήταν παράλυτος από το λαιμό και κάτω, η Άννα Τόμας δήλωσε ότι «ο κόσμος της κατέρρευσε».

«Ήταν παραμονή Πρωτοχρονιάς και ήταν νωρίς, αλλά άκουγα τους ανθρώπους να γελούν και να αστειεύονται στα διπλανά μου δωμάτια και σκέφτηκα ότι μόλις μου είπαν αυτά τα νέα, πώς στο καλό θα τηλεφωνήσω στους γονείς του για να τους το πω; Και τότε η δεύτερη σκέψη μου ήταν προφανώς η Χέιλι, η κόρη του Νταν», είπε.

Ωστόσο, μετά από αυτή την απίστευτα δύσκολη είδηση, η υποστήριξη που έλαβαν ήταν «συγκλονιστική», λέει το ζευγάρι.

Ο Νταν Ρίτσαρντς και η Άννα Τόμας (κέντρο) στιγμές πριν το ατύχημα (Πηγή: Sky News)

«Η οικογένειά μου, η οικογένεια του Νταν, η υποστήριξη από αγνώστους. Υπάρχει ένας κύριος σε έναν θάλαμο επάνω που άκουσε για την ιστορία μας και έκανε δωρεά», δήλωσε η Τόμας.

«Η καλοσύνη και η γενναιοδωρία των ανθρώπων ήταν κάτι που δεν περιμέναμε, κάτι που δεν περιμέναμε να έρθει. Ήταν απίστευτο», πρόσθεσε ο Ρίτσαρντς.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024