Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Λονδίνο: Δρομέας έμεινε παράλυτος μετά από ατύχημα σε τραμπολίνο – «Βροχή» οι καταγγελίες για επικίνδυνα πάρκα

Λονδίνο: Δρομέας έμεινε παράλυτος μετά από ατύχημα σε τραμπολίνο – «Βροχή» οι καταγγελίες για επικίνδυνα πάρκα

Ανησυχίες είχαν εκφραστεί για την ασφάλεια του πάρκου όταν δεκάδες επισκέπτες άρχισαν να «τραυματίζονται σε καθημερινή βάση».

Ενας 20χρονος δρομέας υπέστη διπλό κάταγμα στον αυχένα, αφού επιχείρησε μια διπλή τούμπα σε λάκκο αφρού στο Flip Out Stoke, στο Stone του Staffordshire.

Ο νεαρός είναι μόνο ένας από τους πολλούς τραυματίες στο Flip Out Stoke, μια εταιρεία με 30 πάρκα τραμπολίνο σε όλη τη χώρα η οποία ετοιμάζεται να ανοίξει ένα ακόμα στο Canary Wharf του Λονδίνου.

Η Ρεβέκα Λόουντεν είναι άλλο ένα θύμα. Ο αστράγαλός της παραλίγο να αποκοπεί αφού, όπως λέει, πήρε συμβουλές για το πώς να πηδήξει από ύψος σε ένα λάκκο με αφρό στη Γλασκώβη.

Οι ζοφερές φωτογραφίες δείχνουν τα εκτεθειμένα οστά και τους τένοντές της πριν μεταφερθεί εσπευσμένα για χειρουργική επέμβαση.

Τα φρικτά ατυχήματα οδήγησαν τους εξαγριωμένους πελάτες να ζητούν από τους ιδιοκτήτες των πάρκων τραμπολίνο να αντιμετωπίσουν καταγγελία για τις ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια, αποκαλύπτει η Daily mail.

Τα περισσότερα ατυχήματα προκλήθηκαν όταν οι πελάτες του πάρκου πηδούσαν από έναν πυλώνα ύψους τεσσάρων μέτρων, σε ένα λάκκο γεμάτο αφρό.

Ανησυχίες είχαν εκφραστεί για την ασφάλεια του πάρκου όταν δεκάδες επισκέπτες άρχισαν να «τραυματίζονται σε καθημερινή βάση».

Tρία άτομα ενώ πηδάνε στο λάκκο αφρού

Δύο πρώην ιδιοκτήτες τραμπολίνων που διαχειρίζονταν το Flip Out Chester παραδέχθηκαν στο δικαστήριο αδικήματα υγείας και ασφάλειας μετά το σπάσιμο της πλάτης 11 ατόμων – εκ των οποίων τρία σε μία μόνο ημέρα – το 2017.

Στον απόηχο της συγκλονιστικής δικαστικής υπόθεσης, άλλοι λάτρεις του τραμπολίνου και ανήσυχοι γονείς εμφανίστηκαν εκφράζοντας την ανησυχία τους για τα δεκάδες παρόμοια πάρκα που εξακολουθούν να λειτουργούν στη χώρα.

Ο 20χρονος δρομέας οποίος τώρα βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι ως αποτέλεσμα του ατυχήματος, δήλωσε: «Πριν από το ατύχημά μου δεν έγινε τίποτα όσον αφορά στην ασφάλεια για να αποτραπεί αυτό που συνέβη».

Σε μια διαφορετική περίπτωση, μια μητέρα δύο παιδιών λέει ότι την άφησαν λιπόθυμη στο πάρκο αφού μια μπάλα τη χτύπησε στο πρόσωπο, με το προσωπικό να μην γνωρίζει πώς να παράσχει ιατρική περίθαλψη και να αφήνει τη γυναίκα να οδηγήσει τα δύο βρέφη της στο σπίτι.

Σε ένα άλλο πάρκο, ένα παιδί πήδηξε σε ένα στρώμα παιχνιδιού στο οποίο υπήρχε ένα σφυρί και ένας λοστός που είχαν αφήσει αφύλακτα οι εργάτες. Όταν έγινε καταγγελία στην εταιρεία δεν ειπώθηκε τίποτα, σύμφωνα με τον ενδιαφερόμενο γονέα.

Υπογράφουν δήλωση

Πριν παρευρεθούν στο πάρκο, οι επισκέπτες του τραμπολίνου καλούνται να υπογράψουν μια δήλωσης παραίτησης, δηλώνοντας τυχόν προϋπάρχοντα ιατρικά ζητήματα και ότι «η συμμετοχή μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο».

Το έγγραφο προειδοποιεί ότι το Flip Out δεν παρέχει άμεση επίβλεψη όσων συμμετέχουν και ότι τα άτομα είναι υπεύθυνα για τις πράξεις τους. Λέει ότι η εταιρεία δεν θα δώσει ιατρικές συμβουλές εάν συμβεί τραυματισμός.

Η Rebecca Nash, η οποία έσπασε τον αστράγαλό της στο πάρκο Chichester Flip Out το 2019, ζήτησε να κλείσουν τα πάρκα εκτός εάν αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες για την ασφάλεια.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024