Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εξεταστική για Τέμπη: «Όλοι οι μύθοι που έστησε η ΝΔ καταρρίπτονται», λέει η Αποστολάκη

Εξεταστική για Τέμπη: «Όλοι οι μύθοι που έστησε η ΝΔ καταρρίπτονται», λέει η Αποστολάκη

Η επιτροπή που διόρισε η κυβέρνηση, σύμφωνα με μέλος της που κατέθεσε στην εξεσταστική για τα Τέμπη, «βρέθηκε στον τόπο της τραγωδίας 15 μέρες μετά και αφού προηγουμένως είχε μπαζωθεί»

«Όλοι οι μύθοι, που έστησε η κυβερνητική πλειοψηφία, για να συγκαλύψει τις ευθύνες του υπουργού της και των ‘γαλάζιων’ διοικήσεων στον ΟΣΕ και την ΕΡΓΟΣΕ, καταρρίπτονται», δήλωσε η Μιλένα Αποστολάκη, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και μέλος της εξεταστικής επιτροπής για την τραγωδία στα Τέμπη.

Η κυρία Αποστολάκη τόνισε πως «ο καθηγητής Βασίλειος Προφυλλίδης, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, που όρισε η κυβέρνηση, ήταν αποκαλυπτικός σήμερα στην εξεταστική επιτροπή», προσθέτοντας πως ο καθηγητής Συγκοινωνιακής Τεχνικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης «κατέρριψε το κυβερνητικό αφήγημα περί ‘ανθρώπινου λάθους’ καταθέτοντας ότι αν λειτουργούσε το Δευτεροβάθμιο Κέντρο της Καρόλου, υπήρχε δεύτερος σταθμάρχης, είχε εγκατασταθεί η τηλεδιοίκηση και τα συστήματα GSMR και ETCS, δεν θα θρηνούσαμε την απώλεια 57 συνανθρώπων μας».

«Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων έφτασε 15 μέρες μετά, αφού είχε μπαζωθεί η περιοχή»

«Αποκαλυπτική είναι και η αναφορά του κ. Προφυλλίδη ότι η επιτροπή βρέθηκε στον τόπο της τραγωδίας δεκαπέντε μέρες μετά και αφού προηγουμένως – όπως ενημερώθηκαν – είχε μπαζωθεί και δεν υπήρχαν στοιχεία χρήσιμα για το πόρισμά τους», ανέφερε χαρακτηριστικά η Μιλένα Αποστολάκη.

Και προσέθεσε πως όπως σημείωσε ο κύριος Προφυλλίδης σε ερώτηση που του υποβλήθηκε, «αν δεν είχε συμβεί η επέμβαση στον τόπο της τραγωδίας, δηλαδή το μπάζωμα, η επιτροπή θα είχε μεταβεί εκεί την επομένη του διορισμού της».

«Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την επιμονή της κυβερνητικής πλειοψηφίας να αποκλείσει κρίσιμους μάρτυρες, κάτι που το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν θα επιτρέψει, αποτελούν ατράνταχτη απόδειξη της μεθοδευμένης απόπειρας συγκάλυψης», τόνισε το μέλος της εξεταστικής επιτροπής.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024