Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Η ΝΔ δεν θέλει το πόρισμα του Ευρωπαίου Εισαγγελέα - Βαρύτατες «γαλάζιες» ευθύνες

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Η ΝΔ δεν θέλει το πόρισμα του Ευρωπαίου Εισαγγελέα – Βαρύτατες «γαλάζιες» ευθύνες

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επικαλείται δημοσίευμα του Politico, σύμφωνα με το οποίο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υποψιάζεται πως φέρουν ποινικές ευθύνες δύο πρώην υπουργοί Μεταφορών

«Η τραγωδία των Τεμπών και ο τραγικός θάνατος 57 συνανθρώπων μας έπρεπε να κάνει το πολιτικό σύστημα να έχει ένα χρέος: την αποκάλυψη της αλήθειας», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Επικαλούμενος το σημερινό (26/1) δημοσίευμα του Politico, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τονίζει πως «επιβεβαιώνει αυτό που λέγαμε εξαρχής. Ότι η Νέα Δημοκρατία για ιδιοτελείς λόγους δεν θέλει το πόρισμα του Ευρωπαίου Εισαγγελέα να μπει κάτω από οποιαδήποτε προσπάθεια διερεύνησης, διότι υπάρχουν βαρύτατες ευθύνες υπουργών και στελεχών – ‘γαλάζιων’ παιδιών – στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τον ΟΣΕ».

«Γι’ αυτό, λοιπόν, δεν στήριξε την πρότασή μας για προανακριτική επιτροπή, που θα οδηγούσε σε αποκάλυψη ευθυνών για τα πολιτικά πρόσωπα και αξιοποίησε την πρόταση του Κομμουνιστικού Κόμματος για εξεταστική επιτροπή, που δεν ελέγχει αυτή την αμαρτωλή σύμβαση για την τηλεδιοίκηση, η οποία αν είχε υλοποιηθεί αυτοί οι άνθρωποι θα ζούσαν σήμερα, αλλά ψάχνει ψύλλους στ’ άχυρα σε μια εξεταστική επιτροπή για την περίοδο από το 1997 μέχρι σήμερα», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανέφερε καταληκτικά πως «θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να αποκαλυφθεί η αλήθεια απέναντι στις προσπάθειες συγκάλυψης της Νέας Δημοκρατίας».

Τι υποστηρίζει το Politico

Με τον τίτλο «Η Ελλάδα απέρριψε την έκκληση του εισαγγελέα της ΕΕ να ληφθούν μέτρα κατά 2 πρώην υπουργών μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα», το Politico αναφέρει στο δημοσίευμά του πως «η κυβέρνηση της Ελλάδας απέρριψε την έκκληση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας να αναλάβει δράση σχετικά με την ενδεχόμενη ποινική ευθύνη δύο πρώην υπουργών Μεταφορών, μετά τη φονική σύγκρουση τρένων που συγκλόνισε τη χώρα τον περασμένο Φεβρουάριο».

Όπως σημειώνεται, «η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) υποστήριξε αυτές τις υποψίες τον περασμένο μήνα, όταν απήγγειλε κατηγορίες σε 23 υπόπτους – μεταξύ των οποίων 18 δημόσιοι υπάλληλοι – για εγκλήματα που συνδέονται με την εκτέλεση συμβάσεων για συστήματα τηλεχειρισμού και σηματοδότησης στο δίκτυο, τα οποία συγχρηματοδοτούνται από την ΕΕ».

«Ωστόσο, η EPPO είχε ακόμη μεγαλύτερους στόχους στο στόχαστρό της: δύο πρώην υπουργούς», τονίζει το Politico, επικαλούμενο την επιστολή «που απέστειλε η εισαγγελέας της EPPO, Πόπη Παπανδρέου, στις 2 Ιουνίου στις ελληνικές αρχές και την οποία είδε το Politico», στην οποία σημείωνε ότι «κατά τη διάρκεια της έρευνας για το δυστύχημα ‘προέκυψαν υποψίες σχετικά με φερόμενα ποινικά αδικήματα που διαπράχθηκαν από πρώην μέλη της ελληνικής κυβέρνησης’».

«’Αυτά τα φερόμενα ποινικά αδικήματα αφορούν την παράβαση καθήκοντος που διαπράχθηκε από τον πρώην υπουργό Χρήστο Σπίρτζη και την κατάχρηση που διαπράχθηκε από τον πρώην υπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή’, έγραψε η Παπανδρέου στην επιστολή της, προσθέτοντας ‘σας ζητάμε να προβείτε στις δικές σας ενέργειες’», σύμφωνα με το Politico.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024