Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στόχος η αλλαγή εικόνας του δήμου στην ασφάλεια και την καθαριότητα

Στόχος η αλλαγή εικόνας του δήμου στην ασφάλεια και την καθαριότητα

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς μίλησε στο cityhub των ΝΕΩΝ.

Μέσω του προγράμματος για τις πρώτες 120 ημέρες ανάληψης του δήμου Κηφισιάς, η νέα Δημοτική Αρχή στοχεύει στην αλλαγή της εικόνας της πόλης στους τομείς της ασφάλειας, της θωράκισης του δήμου από ακραία καιρικά φαινόμενα αλλά και της μετατροπής του σε πιο έξυπνο και ψηφιακό, πιο πράσινο, πιο συμπεριληπτικό, σύμφωνα με τον δήμαρχο Βασίλη Ξυπολυτά.

Ποιο κατά τη γνώμη σας είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα ο δήμος;

Αν πρέπει να ξεχωρίσω κάποιο θα έλεγα το θέμα της ασφάλειας και της Καθαριότητας. Οι δημότες μας, άλλα και όσοι επιλέγουν τον Δήμο μας για την άσκηση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητα, πρέπει να νιώθουν ασφαλείς. Είτε υπό το πρίσμα της αστυνόμευσης και της ασφάλειας στις γειτονιές της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης είτε υπό αυτό της Πολιτικής Προστασίας. Σταδιακά προχωρούμε σε δράσεις θωράκισης της πόλης μας με επιτελική δομή προκειμένου να απαλειφθεί η παραβατική συμπεριφορά από τον Δήμο μας και να θωρακιστεί κατάλληλα από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.

Οι βασικές προτεραιότητες

Με ποιες προτεραιότητες ξεκινά η θητεία σας;

Ως Δημοτική Αρχή ανακοινώσαμε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα για τις 120 πρώτες ημέρες ανάληψης του Δήμου. Μέσα σε αυτές τις ημέρες στοχεύουμε στην αλλαγή της εικόνας της πόλης μας σε ότι αφορά στην ασφάλεια, στην θωράκιση του Δήμου μας από ακραία καιρικά φαινόμενα, στην καλύτερη συγκομιδή των απορριμμάτων και των κηπαία, στην ενίσχυση του στοιχείου του πολιτισμού, στη μετατροπή του σε πιο έξυπνο και ψηφιακό, πιο πράσινο, πιο συμπεριληπτικό. Οι προκλήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κηφισιά, η Νέα Ερυθραία και η Εκάλη είναι πολλά. Θέλουμε όμως να εξισορροπήσουμε το όραμα με τον ρεαλισμό και την καθημερινότητα της εξυπηρέτησης του δημότη. Μέσα σε αυτές τις ημέρες στοχεύουμε σε έναν καλύτερο Δήμο. Και πιστεύω πως με τη συνεργασία και τη στήριξη των υπηρεσιών και των πολιτών θα το καταφέρουμε.

Υπάρχουν περιθώρια ευελιξίας των δήμων, όταν η χρηματοδότηση από το κεντρικό κράτος είναι συγκεκριμένη; Μπορούν οι δήμοι να γίνουν πιο αποτελεσματικοί;

Τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στη διάθεσή του ο εκάστοτε Δήμος προερχόμενα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είναι ικανοποιητικά για τη βελτίωση των υποδομών και τα αναπτυξιακά έργα που έχει ανάγκη ο Δήμος μας. Όμως η Κηφισιά, η Νέα Ερυθραία και η Εκάλη, για πολλά χρόνια στερούνται το όραμα. Δηλαδή τις πολιτικές και τις δράσεις που θα επαναφέρουν τη χαμένη της αίγλη και θα την καταστήσουν προάστιο πρότυπο.

Ο Δήμος μας σήμερα είναι από τους τελευταίους στην απορρόφηση πόρων, και ένας από τους βασικούς μας στόχους είναι η κατακόρυφη αύξηση της απορρόφησης του Δήμου.

Παράλληλα στοχεύουμε και στη στήριξη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο βιομηχανικό πάρκο, προκειμένου – μέσω της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης – να συμβάλλουν στη βελτίωση του Δήμου μας. Την ίδια στιγμή κατοικούν στη πόλη μας άτομα που έχουν κάνει την προσφορά στον συνάνθρωπο και στη χώρα στάση ζωής. Έχουμε ανάγκη αυτούς τους ανθρώπους να τους κάνουμε αρωγούς στην υλοποίηση του οράματος για την επανεκκίνηση του Δήμου μας.

*Συνέντευξη στην Εύη Σαλτού

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024