Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παπανικολάου: «Δεν έχει νόημα να χρησιμοποιούμε δικαιολογίες και να κλαίμε την μοίρα μας»

Παπανικολάου: «Δεν έχει νόημα να χρησιμοποιούμε δικαιολογίες και να κλαίμε την μοίρα μας»

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για την αναμέτρηση με την Άλμπα και τόνισε ότι οι ερυθρόλευκοι πρέπει να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της αναμέτρησης και στα προβλήματα των τραυματισμών

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να υποδεχτεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας την Άλμπα Βερολίνου για την 24η αγωνιστική της Euroleague (30/1,21:15) με μοναδικό στόχο την νίκη η οποία θα τον διατηρήσει σε τροχιά εξάδας.

Ο αρχηγός των Ερυθρόλευκων, Κώστας Παπανικολάου, μίλησε στην Media Day πριν από την αναμέτρηση με την γερμανική ομάδα και τόνισε ότι παρά τα προβλήματα τραυματισμών χρέος του Ολυμπιακού είναι να παλέψει για την νίκη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Να είμαστε ειλικρινείς, από την αρχή της χρονιάς, έχουμε κάνει πάρα πολλές φορές αλχημείες. Αδόκιμα σχήματα να το πω πιο σωστά. Αλλά αυτή είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε. Αυτή είναι η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε. Έχει έρθει ο Μόουζες, ένα παιδί να μας βοηθήσει. Να τον βοηθήσουμε και εμείς να ενταχθεί και να νιώσει πιο άνετα μέσα στην ομάδα και να βοηθήσει από την πλευρά του, όσο πιο πολύ μπορεί. Σιγά-σιγά μπαίνουμε στην τελική ευθεία, οπότε δεν έχει νόημα να χρησιμοποιούμε δικαιολογίες, ούτε να κλαίμε τη μοίρα μας για τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε. Η ουσία είναι μέσα στο παρκέ και εκεί πρέπει να ανταπεξέλθουμε και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό», τόνισε.

Για το παιχνίδι με την Άλμπα Βερολίνου: «Αν δεις όλη την Ευρωλίγκα φέτος, η Άλμπα είναι μια ομάδα, η οποία τις τελευταίες αγωνιστικές έχει κερδίσει την Μπαρτσελόνα και τον Ερυθρό. Δυο ομάδες, η μια πάρα πολύ ανταγωνιστική και η άλλη στις υψηλές θέσεις της λίγκας. Οπότε αυτό από μόνο του κάτι λέει. Είναι μια ομάδα, όπως όλες της Ευρωλίγκας και όπως είναι ειδικά φέτος δομημένη η Ευρωλίγκα, που δεν μπορείς να υποτιμήσεις κανέναν, γιατί θα βρεθείς στην άσχημη πλευρά και δεν το θέλουμε αυτό. Δεν έχουμε περιθώρια να είμαστε χαλαροί και να θεωρούμε κάτι δεδομένο. Όπως είπα μπαίνουμε στην τελική ευθεία και πρέπει να διεκδικούμε σε κάθε παιχνίδι τη νίκη».

Για τα 110 ματς που συμπλήρωσε ως πενταδάτος στην Ευρωλίγκα: «Θα με ενδιέφερε αν στα 110 ματς είχαμε 110 νίκες. Τίποτα παραπάνω. Αυτά είναι στατιστικά, τα οποία ωραία είναι να υπάρχει κάπου σε μια στήλη γραμμένα, αλλά η ουσία του πράγματος δεν παίζει κανένα ρόλο και δεν προσφέρει τίποτα στην ομάδα. Σε κανέναν, αν εγώ έχω ξεκινήσει, αν εγώ δεν έχω ξεκινήσει, ποιος είναι πρώτος σκόρερ, ποιος δεν είναι πρώτος σκόρερ… Τα έχω πει χιλιάδες φορές και δε θέλω να γίνομαι κουραστικός. Η ουσία είναι η ομάδα να κερδίζει και όλοι μαζί να πετυχαίνουμε. Όταν πετυχαίνουμε, όλοι είμαστε χαρούμενοι και όλοι δείχνουμε ωραίοι. Όταν κάτι δεν πάει καλά, όλοι είμαστε αποτυχημένοι και όλους μας θεωρούν κακούς, να το πω έτσι. Αυτή είναι η πραγματικότητα του αθλητή και αυτός είναι και ο πρωταθλητισμός στο τέλος της ημέρας. Οπότε δουλειά μας είναι να μπαίνουμε στο παρκέ και να διεκδικούμε τη νίκη. Όχι τα προσωπικά στατιστικά του καθενός και καλώς ή κακώς αυτό είναι μια κατάσταση που τα τελευταία χρόνια επικρατεί πάρα πολύ. Όχι μόνο στην Ευρώπη, γενικά στα αθλήματα. Σα να μετράει πιο πολύ το ατομικό στατιστικό από το ομαδικό σε ένα άθλημα που είναι αμιγώς ομαδικό και δε θα έπρεπε να στηριζόμαστε μόνο σε αυτό».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024