Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έκτακτη σύνοδος των πρυτάνεων σήμερα - Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις κατά των «μη κρατικών» Πανεπιστημίων

Έκτακτη σύνοδος των πρυτάνεων σήμερα – Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις κατά των «μη κρατικών» Πανεπιστημίων

Οι φοιτητές από την πλευρά τους, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας για τις καταλήψεις, πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα, στις 11:00 στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις ενάντια στα «μη κρατικά» Πανεπιστήμια είναι οι φοιτητές, που προχωρούν σε νέο γύρο Γενικών Συνελεύσεων μέσα στην εβδομάδα με σκοπό να αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν τις καταλήψεις έχοντας ήδη προγραμματισμένο νέο μεγάλο συλλαλητήριο την ερχόμενη Πέμπτη στα Προπύλαια.

Οι κινητοποιήσεις έχουν θορυβήσει την κυβέρνηση, η οποία ωστόσο έχει επιλέξει τον δρόμο της σύγκρουσης με το φοιτητικό κίνημα, προσπαθώντας να επιβάλλει την επιλογή της, και επισείει τον κίνδυνο να χαθεί η εξεταστική περίοδος λόγω των καταλήψεων, βάζοντας στο παιχνίδι και τους πρυτάνεις.

Σήμερα πραγματοποιείται η έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων η οποία συγκαλείται κατόπιν πρότασης του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη. Ο υπουργός έστειλε ερμηνευτική εγκύκλιο με την οποία υπογραμμίζει ότι με βάση το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο οι εξετάσεις των Πανεπιστημίων μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ που κάνει την αδικία νόμο, την ίδια ώρα παρουσιάζει ως παράνομες τις κινητοποιήσεις, τις διαδηλώσεις, τις καταλήψεις»

Υπενθυμίζεται ότι κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια ξεκίνησε με διπλή κατεύθυνση η Εισαγγελία Πρωτοδικών που θέτει υπό έρευνα και όσους συμμετέχουν σε αυτές τις ενέργειες διαμαρτυρίας, αλλά και πρόσωπα στις διοικήσεις των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Οι φοιτητές από την πλευρά τους, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την απόφαση για διενέργεια εισαγγελικής έρευνας για τις καταλήψεις, πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα, στις 11:00 στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, οι φοιτητικοί Σύλλογοι Αθήνας αναφέρουν: «Αφού η κυβέρνηση δεν κατάφερε να σταματήσει τον αγώνα μας με ψέματα, απειλές και εκβιασμούς για «χαμένες εξεταστικές», τώρα επιλέγει τον αυταρχισμό και την καταστολή! Η κυβέρνηση της ΝΔ που κάνει την αδικία νόμο, την ίδια ώρα παρουσιάζει ως παράνομες τις κινητοποιήσεις, τις διαδηλώσεις, τις καταλήψεις.

Αντιμετωπίζει τους χιλιάδες φοιτητές που αγωνιζόμαστε για πτυχία με αξία, για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές, για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την παιδεία, για φοιτητική μέριμνα, ως εγκληματίες. Στοχεύει να συγκαλύψει το πραγματικό έγκλημα που διαπράττει η ίδια με το νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων που αποτελεί μια αντιδραστική τομή για την ανώτατη εκπαίδευση!

Είναι γελασμένη! Η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών είμαστε αποφασισμένοι και απαιτούμε να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο! Ότι και να κάνει η κυβέρνηση δεν μας τρομοκρατεί! Ο αγώνας μας δυναμώσει!

Όλοι και όλες στις Γενικές Συνελεύσεις των συλλόγων μας!».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024