Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε ευρωπαϊκή τροχιά το Hyundai Casper

Σε ευρωπαϊκή τροχιά το Hyundai Casper

Οι Κορεάτες ετοιμάζονται να εμπλουτίσουν την ευρωπαϊκή γκάμα τους με ένα αστικών προδιαγραφών ηλεκτρικό crossover το οποίο ήδη διατίθεται σε αγορές της Ασίας

Φωτογραφίες: Automedia, Hyundai

Το ενδιαφέρον για τα μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα με τιμές που δεν υπερβαίνουν τα 25.000 ευρώ, προδιαγράφεται ιδιαίτερα υψηλό για όλους τους ευνόητους λόγους και οι αυτοκινητοβιομηχανίες διαγκωνίζονται ήδη προκειμένου να έχουν έναν εκπρόσωπο στην συγκεκριμένη τιμολογιακή κατηγορία για την Ευρώπη.

Όπως όλα δείχνουν για την Hyundai, αυτό θα είναι το Casper, ένα μικρό crossover το οποίο διατίθεται ήδη στην τοπική –τους- αγορά και το οποίο σχεδιάζουν να εξάγουν στην Ευρώπη με ορισμένες σημαντικές αλλαγές.

Στην μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή του το μήκους μόλις 3,6 μέτρων Casper διατίθεται αποκλειστικά με θερμικούς κινητήρες και συγκεκριμένα τρικύλινδρο μοτέρ 1,0 λίτρου με απόδοση από 67 έως 100 ίππους ενώ βασίζεται στην ίδια αρχιτεκτονική με το γνωστό μας Hyundai i10.

H συνταγή που θα ακολουθήσουν οι Κορεάτες για την Ευρώπη ωστόσο αναμένεται να περιλαμβάνει την αμιγή ηλεκτροκίνηση η οποία θα προέλθει από το προσφάτως νέο KIA Ray, ένα αντίστοιχου μεγέθους MPV το οποίο σημειωτέον υπήρξε το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που η ΚΙΑ πρόσθεσε στην γκάμα της εν έτει 2011.

Στην σημερινή εκδοχή του που παρουσιάστηκε τον περασμένο Αύγουστο επωφελείται από ηλεκτρικό μοτέρ με απόδοση 86 ίππων και μπαταρία 35,2 kWh η οποία εγγυάται αυτονομία 205 χλμ. και τη δυνατότητα επαναφόρτισής της με ισχύ έως 150 kW. Να σημειωθεί ότι στην Ν. Κορέα το μικρό MPV κοστίζει λιγότερο από 20.000 ευρώ με βάση την ισοτιμία ευρώ-γουόν.

Και ακριβώς αυτό είναι το σύνολο που κρύβει στην αθέατη πλευρά του το συγκεκριμένο δοκιμαστικό πρωτότυπο και απολύτως αναγνωρίσιμο ως Casper, το οποίο εθεάθη σε δοκιμές εξέλιξης σε ευρωπαϊκό έδαφος. Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, αν και η Hyundai δεν έχει ανακοινώσει επισήμως τίποτα, το νέο μικρό ηλεκτρικό Hyundai αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του το δεύτερο μισό του 2024.


KIA Ray EV

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024