Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Tesla: Το λάθος ποντάρισμα του Μασκ στο Bitcoin που του στοίχισε 300 εκατ. δολ.

Tesla: Το λάθος ποντάρισμα του Μασκ στο Bitcoin που του στοίχισε 300 εκατ. δολ.

Πόσα έχασε η Tesla από την πώληση των Bitcoin

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Ελον Μασκ, δεν έχει κρύψει την αγάπη του για τα κρυπτονομίσματα, και μάλιστα η εταιρεία επένδυσε σημαντικά ποσά στο Bitcoin.

Μάλιστα η τοποθέτηση της εταιρείας του Eλον Μασκ σε Bitcoins έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση της απήχησης και της ουσιαστικής «νομιμοποίησης» του κυριότερου ψηφιακού νομίσματος.

Ωστόσο, το 2022 η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων πούλησε περίπου το 75% των επενδύσεων που κατείχε σε Bitcoin, μετατρέποντας την επένδυση σε παραδοσιακά νομίσματα, προσθέτοντας έτσι στα ταμεία της 936 εκατ. δολάρια σε μετρητά.

Η αρχική εισβολή της Tesla στο Bitcoin ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2021 με μια πρωτοποριακή επένδυση 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Εκείνη την εποχή, η τιμή του BTC ήταν περίπου 36.000 δολάρια.

Όπως σημείωσε ο Μασκ τότε , αυτές οι πωλήσεις είχαν σκοπό να αποδείξουν τη ρευστότητα του Bitcoin και να ενισχύσουν τον ισολογισμό της Tesla κατά τη διάρκεια αβέβαιων οικονομικών περιόδων.

Ζημιά

Ωστόσο, όπως γράφει το cointelegraph, αν η Tesla είχε διατηρήσει ολόκληρη την επένδυσή της σε Bitcoin, τότε σήμερα θα είχε ένα υποθετικό όφελος άνω των 300 εκατομμυρίων δολαρίων, λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα αξία του Bitcoin περίπου στα 41.500 δολάρια.

Παρόλα αυτά, οι εναπομείνασες συμμετοχές Bitcoin της εταιρείας, που υπολογίζονται σε περίπου 9.720 BTC , παρέμειναν σταθερές τα τελευταία τρίμηνα, αντανακλώντας μια πιο συντηρητική προσέγγιση σε αυτό που οι έμποροι αναμένουν ότι θα είναι μια ανοδική χρονιά για το Bitcoin .

Είναι ενδιαφέρον, ότι οι προηγούμενες πωλήσεις Bitcoin της Tesla εμφανίστηκαν σε τρίμηνα στα οποία καταγράφηκαν ασθενέστερες ελεύθερες ταμειακές ροές. Είναι τα μετρητά που παράγει μια εταιρεία αφού ξοδέψει τα χρήματα που απαιτούνται για τη διατήρηση ή την ανάπτυξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της.

Για παράδειγμα, το πρώτο τρίμηνο του 2021, η πώληση Bitcoin από την Tesla, αξίας 272 εκατομμυρίων δολαρίων, αποτελούσε το εκπληκτικό 93% των ελεύθερων ταμειακών ροών της εταιρείας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ομοίως, το δεύτερο τρίμηνο του 2022, η μείωση κατά 73% της Tesla στις ελεύθερες ταμειακές ροές συνέπεσε με τις πωλήσεις Bitcoin.

Με απλά λόγια, ο Μασκ βασίστηκε στο BTC για την ενίσχυση των οικονομικών κατά τη διάρκεια στενότητας της Tesla. Μπορεί να μην χρειάζεται να εφαρμόσει την ίδια στρατηγική τώρα, ωστόσο, δεδομένων των αυξανόμενων ελεύθερων ταμειακών ροών της Tesla κατά τη διάρκεια του 2023.

Το 4ο τρίμηνο του 2023, για παράδειγμα, η ελεύθερη ταμειακή ροή της Tesla ήταν ισχυρή στα 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια, συνεισφέροντας συνολικά σε 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια για το έτος.

Sports in

Οι Νικς «πάτησαν» τους Σίξερς με συγκλονιστικό Μπράνσον και 3-1 η σειρά (92-97)

Οι Νιου Γιορκ Νικς έχοντας τρομερή μέρα τον Τζέιλεν Μπράνσον υπέταξαν 97-92 του Σίξερς και θέλουν πλέον μία νίκη για την πρόκρισή τους στον 2ο γύρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024