Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέος σεισμός στη Σάμο

Νέος σεισμός στη Σάμο

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 26 χιλιόμετρα βόρεια-βορειανατολικά του Βαθέος Σάμου. Είχε προηγηθεί δόνηση 4,9 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή

Νέος σεισμός μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (27/1) ανοιχτά της Σάμου.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο Εγκέλαδος «χτύπησε» στις 13:54, αναστατώνοντας τους κατοίκους.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 26 χιλιόμετρα βόρεια-βορειανατολικά του Βαθέος Σάμου, ενώ το εστιακό βάθος του υπολογίστηκε στα 13,3 χιλιόμετρα.

Η αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου

Είχε προηγηθεί σεισμός 4,9 Ρίχτερ

Σημειώνεται ότι το πρωί και συτγκεκριμένα στις 7:19 π.μ, είχε σημειωθεί σεισμός μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο τα 25 χλμ βορειοανατολικά του Βαθέος Σάμου, στη θαλάσσια περιοχή κοντά στις ακτές της Τουρκίας, και με εστιακό βάθος 12,9 χλμ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε ότι δεν υπάρχει ανησυχία αν και το φαινόμενο παρακολουθείται.

Από την σεισμική δόνηση καμία ζημία ή τραυματισμός δεν έχουν αναφερθεί

Επίσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Λέκκας, είπε ότι «είναι ένας σεισμός απομεινάρι του μεγάλου σεισμού που είχαμε το 2017. Δεν συμπίπτει με το ρήγμα που έδωσε τον μεγάλο σεισμό».

«Είναι ένα τμήμα του ρήγματος προς τα βόρεια. Ο σεισμός αυτός δεν επηρεάζει τη Σάμο και κυρίως το Βαθύ και τις περιοχές που είναι πιο κοντά στο επίκεντρο», πρόσθεσε.

Η τουρκική πλευρά έδωσε τον σεισμό 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και με επίκεντρο την Σμύρνη.

Από την σεισμική δόνηση καμία ζημία ή τραυματισμός δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής. Κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ανατολικής Σάμου και της Πυροσβεστικής πραγματοποίησε αυτοψίες σε κτίρια, ενώ σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους βρίσκεται ο Δήμαρχος Πάρης Παπαγεωργίου.

Σε επαγρύπνηση βρίσκονται και οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων προκειμένου να αναφέρουν άμεσα οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024