Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λέκκας: Ο σεισμός της Σάμου είναι απομεινάρι του μεγάλου σεισμού το 2017 - Δεν συμπίπτει με εκείνο το ρήγμα

Λέκκας: Ο σεισμός της Σάμου είναι απομεινάρι του μεγάλου σεισμού το 2017 – Δεν συμπίπτει με εκείνο το ρήγμα

Είναι ένα τμήμα του ρήγματος προς τα βόρεια - Ο σεισμός αυτός δεν επηρεάζει τη Σάμο και κυρίως το Βαθύ εξηγεί ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ

Για τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου ανοιχτά της Σάμου μίλησε ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Ο σεισμός είχε μέγεθος 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και το επίκεντρο εντοπίζεται 25 χλμ. βόρεια βορειοανατολικά από το Βαθύ της Σάμου.

«Είναι ένας σεισμός ανεξάρτητος – Πιο πολύ επηρέασε τον τουρκικό χώρο παρά τον ελληνικό»

Ο κ. Λέκκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι «είναι ένας σεισμός απομεινάρι του μεγάλου σεισμού που είχαμε το 2017. Δεν συμπίπτει με το ρήγμα που έδωσε τον μεγάλο σεισμό».

«Είναι ένα τμήμα του ρήγματος προς τα βόρεια. Ο σεισμός αυτός δεν επηρεάζει τη Σάμο και κυρίως το Βαθύ και τις περιοχές που είναι πιο κοντά στο επίκεντρο», πρόσθεσε ο κ. Λέκκας.

«Παρακολουθούμε το φαινόμενο»Ο κ. Λέκκας, μιλώντας νωρίτερα στο OPEN, σημείωσε ότι δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα στο νησί της Σάμου μετά τον σεισμό 4,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε στον θαλάσσιο χώρο.

«Ο σεισμός σημειώθηκε στον υποθαλάσσιο χώρο, βόρεια της Σάμου, μέσα στον τουρκικό χώρο» σημείωσε ο κ. Λέκκας.

«Είναι ένας σεισμός ανεξάρτητος. Πιο πολύ επηρέασε τον τουρκικό χώρο παρά τον ελληνικό. Στη Σάμο και ιδιαίτερα στο Βαθύ δεν υπήρχαν θέματα και μετά από επικοινωνία που είχαμε με τον δήμαρχο και τους τεχνικούς των δήμων, δεν έχουμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα» είπε στη συνέχεια.

«Θεωρούμε ότι είναι ένας σεισμός που δεν μπορεί να επηρεάσει πολύ την Ελλάδα αλλά παρακολουθούμε την εξέλιξή του τις επόμενες ώρες», τόνισε ο κ Λέκκας.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024