Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κίνα: Σεισμός 7,2 Ρίχτερ «κούνησε» και Κιργιστάν, Τατζικιστάν, αισθητός μέχρι την Ινδία

Κίνα: Σεισμός 7,2 Ρίχτερ «κούνησε» και Κιργιστάν, Τατζικιστάν, αισθητός μέχρι την Ινδία

Οι σεισμολόγοι εξετάζουν τα διαθέσιμα δεδομένα, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ενδέχεται να αναθεωρηθεί το αναφερόμενο μέγεθος του σεισμού προς τα πάνω.

Ένας μεγάλος σεισμός μεγέθους 7,0 βαθμών (σ.σ. Μέτρηση 7 από ΗΠΑ/USGS, η Ινδία το έβγαλε 7,2) σημειώθηκε στη δυτική Κίνα κοντά στα σύνορα με το Κιργιστάν την Τρίτη, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η δόνηση συνέβη στις 2:09 π.μ. ώρα Κίνας, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας.

Ισχυρές δονήσεις έγιναν αισθητές στο Δελχί και στην περιοχή της πρωτεύουσας αργά το βράδυ

Καθώς οι σεισμολόγοι εξετάζουν τα διαθέσιμα δεδομένα, ενδέχεται να αναθεωρήσουν το αναφερόμενο μέγεθος του σεισμού. Πρόσθετες πληροφορίες που συλλέγονται σχετικά με τον σεισμό μπορεί επίσης να ωθήσουν τους επιστήμονες της U.S.G.S. να ενημερώσουν τον χάρτη σφοδρότητας του σεισμού.

Αισθητός έως την Ινδία – Προσεισμοί νωρίτερα σήμερα δημιούργησαν μέχρι και κατολίσθηση

Ισχυρές δονήσεις έγιναν αισθητές στο Δελχί και στην περιοχή της πρωτεύουσας αργά το βράδυ. Ο σεισμός μεγέθους 7,2 βαθμών έπληξε το νότιο τμήμα της κινεζικής επαρχίας Σιντζιάνγκ. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή καταστροφές. Σε ανάρτησή του στο X, πρώην Twitter, το Εθνικό Κέντρο Σεισμολογίας ανέφερε ότι ο σεισμός σημειώθηκε σε βάθος 80 χιλιομέτρων.

Σήμερα σημειώθηκαν πολλοί ισχυροί προσεισμοί της τάξης των 5-5.5 Ρίχτερ ενώ σημειώθηκε κατολίσθηση η οποία έθαψε 47 ανθρώπους σε ένα απομακρυσμένο χωριό στην ορεινή νοτιοδυτική Κίνα, όπως ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Ώρες αργότερα, δύο επιζώντες διασώθηκαν εν μέσω χαμηλών θερμοκρασιών και χιονόπτωσης.

Η καταστροφή σημειώθηκε λίγο πριν από τις 6 το πρωί στο χωριό Λιάνγκσουι στο βορειοανατολικό τμήμα της επαρχίας Γιουνάν. Μέχρι το βράδυ είχαν ανασυρθεί εννέα πτώματα και περίπου 500 άνθρωποι είχαν απομακρυνθεί από την περιοχή. Τα σωστικά συνεργεία συνέχισαν να προσπαθούν να βρουν τα θύματα που είχαν θαφτεί σε περίπου 18 σπίτια, ανέφερε το τμήμα Τύπου της κομητείας Ζενσιόνγκ. Οι αναφορές ανέφεραν ότι οκτώ από τα πτώματα ήταν από την ομάδα που θάφτηκε αρχικά από την κατολίσθηση, αλλά δεν ανέφεραν πού βρέθηκε το ένατο πτώμα.

Sports in

Το «άστρο» του Τσάμπι Αλόνσο: Δεν έχει υπάρχει αυτό που έχει κάνει φέτος η Λεβερκούζεν (vids)

Η Λεβερκούζεν σε 10 ματς στη φετινή σεζόν σε Μπουντεσλίγκα, Europa League και Κύπελλο έχει γλιτώσει την ήττα ή έχει πάρει τη νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024