Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έγκυες γυναίκες στη Γάζα πεθαίνουν από επιπλοκές

Έγκυες γυναίκες στη Γάζα πεθαίνουν από επιπλοκές

Πολλά νοσοκομεία δεν λειτουργούν, δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό, δεν υπάρχουν φάρμακα

Η Δρ Haya Hijazi, γυναικολόγος και μαιευτήρας στη Γάζα, μίλησε στο The Stream του Al Jazeera για τη δεινή κατάσταση των εγκύων γυναικών στην πολιορκημένη Λωρίδα.

«Οι περιπτώσεις που υποβάλλονται σε υστερεκτομή λόγω αιμορραγιών μετά τον τοκετό αυξάνονται, γιατί δεν υπάρχει ιατρική βοήθεια για τη θεραπεία και την αντιμετώπισή τους», είπε.

«Πολλά νοσοκομεία δεν λειτουργούν, δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό, δεν υπάρχουν φάρμακα»

«Η επιλόχεια κατάθλιψη αυξάνεται επίσης», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι σε μια περίπτωση μια 23χρονη γυναίκα αναγκάστηκε να ταξιδέψει σε πολλά νοσοκομεία μόνο για να απορριφθεί καθώς οι εγκαταστάσεις καταπονήθηκαν από τους βομβαρδισμούς. Η Hijazi είπε ότι το κορίτσι πέθανε από σήψη.

ΠΟΥ: Οι εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες

Ο Ταρίκ Γιασάρεβιτς, εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), είπε στο Al Jazeera ότι «ανελέητοι βομβαρδισμοί» έχουν ωθήσει τους Παλαιστίνιους αμάχους πιο νότια, ενώ η ιατρική βοήθεια παραμένει απρόσιτη εν μέσω ισραηλινών περιορισμών και μαχών.

«Πολλά νοσοκομεία δεν λειτουργούν, δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό, δεν υπάρχουν φάρμακα και σε πολλές περιπτώσεις είναι απλά αδύνατο να φτάσετε στα νοσοκομεία επειδή οι δρόμοι είναι κατεστραμμένοι, επειδή υπάρχει ανασφάλεια», είπε ο Γιασάρεβιτς.

«Μόνο 14 από τα 36 νοσοκομεία στη Γάζα λειτουργούν σε ελάχιστο επίπεδο. Αλλά ήταν πραγματικά δύσκολο να φτάσω εκεί. Πολλές φορές οι αποστολές μας δεν έχουν λάβει άδεια ασφαλείας για να πάνε εκεί. Υπήρχαν καθυστερήσεις στα σημεία ελέγχου και ήταν αδύνατο να φτάσουμε στα νοσοκομεία».

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024