Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηλεία: Στο Πλουτοχώρι σήμερα ο Echo – Νέος κύκλος ερευνών για τον 45χρονο αγνοούμενο οδηγό

Ηλεία: Στο Πλουτοχώρι σήμερα ο Echo – Νέος κύκλος ερευνών για τον 45χρονο αγνοούμενο οδηγό

Ο 45χρονος παρασύρθηκε στις 25 Ιανουαρίου από χείμαρρο και έκτοτε αγνοείται

Σήμερα, Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, αναμένεται να φθάσει στην Ηλεία, μαζί με τον χειριστή του, ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος Echo, προκειμένου να συμβάλλει στις έρευνες για τον εντοπισμό του 45χρονου άνδρα, που το βράδυ της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου παρασύρθηκε από χείμαρρο στο χωριό Πλουτοχώρι, και έκτοτε αγνοείται.

Ο άνδρας φαίνεται να επιχείρησε να διασχίσει το γεφύρι στην είσοδο του χωριού την ώρα της ισχυρής βροχόπτωσης, έχοντας μαζί του στο αυτοκίνητο την αρραβωνιαστικιά του.

 Ο Echo εντόπισε τη σορό του δολοφονημένου 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι

Τριάντα μέτρα πριν από τη γέφυρα, τα ορμητικά νερά έσπρωξαν το όχημα στην αριστερή πλευρά του δρόμου κι αυτό σφήνωσε πάνω σε ένα κράσπεδο, με αποτέλεσμα να μην ανοίγει η πόρτα του οδηγού. Η πίεση του νερού ήταν τέτοια που δεν επέτρεπε όμως ούτε την πόρτα της συνοδηγού να ανοίξει.

Νεκρή η συνοδηγός

Σύμφωνα με το patris news, ο αγνοούμενος 45χρονος φέρεται να επικοινώνησε με συγχωριανό του ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν παρασυρθεί το όχημά του, αναφέροντάς του πως βρίσκεται σε κίνδυνο τόσο ο ίδιος όσο και η σύντροφός του και ζητώντας έντρομος βοήθεια. Ωστόσο, το κράσπεδο δεν άντεξε την πίεση, έσπασε και το αυτοκίνητο έπεσε στον χείμαρρο.

Οι δύτες της ΕΜΑΚ ήταν αυτοί που ερεύνησαν τα νερά του ποταμού και βρήκαν το αυτοκίνητο, ενώ περίπου στα 300 μέτρα από το όχημα βρέθηκε το άψυχο σώμα της γυναίκας.

Έρευνες για τον εντοπισμό του 45χρονου

Οι Αρχές όλες αυτές τις ημέρες «χτενίζουν» την περιοχή με σκοπό να βρουν κάποιο στοιχείο για τον 45χρονο, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπίσει το παραμικρό.

Οι πυροσβέστες έχουν υποδείξει κατά μήκος του ποταμού μερικά δύσκολα σημεία για να ελεγχθούν από μηχανήματα έργων, εάν αυτό είναι εφικτό, όπου είτε το βάθος σε αυτά είναι μεγάλο, είτε έχουν δημιουργηθεί κατολισθήσεις, είτε έχουν πέσει μεγάλοι κορμοί.

Παράλληλα, ψάχνουν σπιθαμή προς σπιθαμή τον χείμαρρο της Κόβιτσας, τις παρόχθιες περιοχές και τον Αλφειό ποταμό μέχρι τις εκβολές του.

Ο Echo συνέβαλε και στον εντοπισμό του μαύρου κουτιού στα Τέμπη

Υπενθυμίζουμε πως ο Echo είναι ένας Βελγικός Ποιμενικός σκύλος της Ομάδας Anubis K9P που σε «άκρως δύσκολες συνθήκες βαλτώδους περιοχής», εντόπισε τη σορό του δολοφονημένου 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι.

Τον περασμένο Νοέμβριο μάλιστα, ο Echo συνέβαλε στον εντοπισμό του μαύρου κουτιού στο σημείο της τραγωδίας των Τεμπών και στη συνέχεια με άλλους δύο εκπαιδευμένους σκύλους εντόπισαν βιολογικό υλικό των επιβαινόντων στη μοιραία αμαξοστοιχία, εννιά μήνες μετά το δυστύχημα.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024