Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην Ηλεία για τον 45χρονο αγνοούμενο μετά την εύρεση του Μπάμπη ο σκύλος-διασώστης Echo

Στην Ηλεία για τον 45χρονο αγνοούμενο μετά την εύρεση του Μπάμπη ο σκύλος-διασώστης Echo

Ο Echo είχε συμβάλει και στον εντοπισμό του μαύρου κουτιού στο σημείο της τραγωδίας των Τεμπών

Στην Ηλεία αναμένεται να βρεθεί αύριο Παρασκευή 26 Ιανουαρίου το πρωί ο σκύλος Echo προκειμένου να συμβάλει στις έρευνες για τον εντοπισμό του 45χρονου Νίκου που παρασύρθηκε από χείμαρρο στο χωριό Πλουτοχώρι, και παραμένει ακόμα αγνοούμενος.

Όπως είπε ο χειριστής του, μιλώντας στο patrisnews.com, θα ξεκινήσουν μαζί με τον σκύλο από την Αθήνα με προορισμό το Πλουτοχώρι για να ξεκινήσουν τις έρευνες για τον 45χρονο.

Ο Echo συνέβαλε και στον εντοπισμό του μαύρου κουτιού στο σημείο της τραγωδίας των Τεμπών

Υπενθυμίζεται ότι ο Echo είναι ένας Βελγικός Ποιμενικός σκύλος της Ομάδας Anubis K9P που σε δύσκολες συνθήκες βαλτώδους περιοχής, εντόπισε τη σορό του δολοφονημένου 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι.

Τον περασμένο Νοέμβριο μάλιστα, ο Echo συνέβαλε στον εντοπισμό του μαύρου κουτιού στο σημείο της τραγωδίας των Τεμπών και στη συνέχεια με άλλους δύο εκπαιδευμένους σκύλους εντόπισαν βιολογικό υλικό των επιβαινόντων στη μοιραία αμαξοστοιχία, εννιά μήνες μετά το δυστύχημα.

Ο Ευάγγελος Αλεξανδρής, ο εκπαιδευτής του Echo μίλησε στο MEGA σχετικά με τον κύκλο των ερευνών που διεξήχθησαν στο Μεσολόγγι για τον Μπάμπη.

Η αντίδραση του σκύλου

Όπως εξήγησε ο κ. Αλεξανδρής, μετά από αίτημα των συγγενών προς την εισαγγελία Μεσολογγίου, διορίστηκε ο ίδιος ορκωτός πραγματογνώμονας ως επικεφαλής της ομάδας «Anubis Coldcase K9» για να συμμετέχει με εκπαιδευμένα σκυλιά στην έρευνα.

«Την πρώτη ένδειξη μου την έδωσε ο σκύλος 50 μέτρα πριν φθάσω στο οριστικό σημείο. Εκεί ο σκύλος άνοιξε απόσταση από εμένα και σε κάποια φάση άκουσα το ηχητικό, είδα όλες τις σωματικές και κινησιολογικές αντιδράσεις. Στη συνέχεια πήγα στο σημείο και επιβράβευσα το σκύλο, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο», ανέφερε ο Ευάγγελος Αλεξανδρής.

Όπως ανέφερε ο κ. Αλεξανδρής ο κύκλος ερευνών της «Anubis Coldcase K9» ολοκληρώθηκε, εφόσον δεν απαιτούνται άλλες ενέργειες που έχουν οριστεί από την ανακρίτρια ή τον εισαγγελέα, και κατόπιν θα συνταχθεί μία έκθεση πραγματογνωμοσύνης που θα είναι μεθοδική και θα αναφέρει ποιος είναι ο λόγος και ποια πράγματα τους οδήγησαν να ψάξουμε την συγκεκριμένη περιοχή.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024