Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Toyota GR Yaris WRC: Πανίσχυρο δίδυμο με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά

Toyota GR Yaris WRC: Πανίσχυρο δίδυμο με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά

H ιαπωνική φίρμα δημιουργεί δύο συλλεκτικές εκδόσεις του GR Yaris με την υπογραφή των K. Rovanpera και S.Ogier οι οποίες επιφυλάσσουν χαρακτηριστικά προσαρμοσμένα στις προτιμήσεις των δύο οδηγών

Προσφάτως, από την έκθεση του Tokyo, η Toyota παρουσίασε την νέα και ακόμα πιο «εκκωφαντική» εκδοχή του GYR Yaris και πλέον, με αφορμή την έναρξη της νέας σεζόν του WRC αλλά και την αδιαμφισβήτητη επιτυχία της στο πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια, συμπληρώνει το ρόστερ του hot-hatch με δύο νέες εκδόσεις με άρωμα παγκόσμιου πρωταθλήματος  αλλά και την υπογραφή των οδηγών της Toyota.

H πρώτη είναι αφιερωμένη στον οκτάκις πρωταθλητή στο WRC, Sebastien Ogier και η δεύτερη στον Kalle Rovanpera o οποίος εξασφάλισε για λογαριασμό της Toyota τα πρωταθλήματα του 2022 και 2023. Αμφότερες οι εκδόσεις παρουσιάστηκαν στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος στο Monte Carlo και διαθέτουν μια σειρά από ιδιαίτερα αισθητικά στοιχεία αλλά ειδικά διαμορφωμένα για αυτές προγράμματα οδήγησης.

Eφοδιάζονται με τον αναβαθμισμένο τρικύλινδρο κινητήρα 1,6 λίτρων του GR Yaris με απόδοση 280 ίππους και 390 Nm ο οποίος στις συγκεκριμένες εκδόσεις συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο. Η διαφορά σε σχέση με την «απλή» έκδοση, είναι τα προγράμματα οδήγησης Gravel και Track, αντικαθίστανται από προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί με βάση τις προτιμήσεις και τις ρυθμίσεις των S. Ogier και K. Rovanpera.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την έκδοση Ogier ενσωματώνει δύο διαφορετικές ρυθμίσεις για το σύστημα τετρακίνησης, Morizo και Seb. Η πρώτη αντικατοπτρίζει την ιδανική διαμόρφωση για τον γνωστό για την αγάπη του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, Akio Toyoda και έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει τους ταχύτερους χρόνους σε συνθήκες αγώνων και η δεύτερη, Seb, η οποία αλλάζει την κατανομή ροπής δίνοντας προτεραιότητα στον πίσω άξονα εξασφαλίζοντας μια πιο διασκεδαστική εμπειρία αλλά καλύτερη αίσθηση στις υψηλές ταχύτητες.

Πλην αυτών η έκδοση Ogier διαθέτει ένα spoiler από ανθρακόνημα, αυτοκόλλητα Toyota Gazoo Racing στις πόρτες και το λογότυπο Ogier Edition στην θύρα αποσκευώ καθώς και τα χρώματα της γαλλικής σημαίας στην γρίλια. Την εικόνα συμπληρώνουν τροχοί 18 ιντσών ενώ το γαλλικό μοτίβο εξακολουθεί και στο εσωτερικό με τις ραφές και επιμέρους στοιχεία να υπακούν σε χρωματισμούς τρικολόρ.

H Rovanpera Edition, διαθέτει επίσης μια τριχρωμία εμπνευσμένη από τα χρώματα που βάφουν τo κράνος του Φινλανδού οδηγού καθώς αυτοκόλλητα που παραπέμπουν στις νίκες του στα μπροστινά φτερά. Αντιστοίχως υπάρχει διακριτικό Rovanpera Edition στην θύρα αποσκευών ενώ στο εσωτερικό οι ραφές και οι λεπτομέρειες υιοθετούν τους χρωματισμούς μπλε και κίτρινου όπως η φινλανδική σημαία.

Σε ό,τι αφορά το hardware, το πρόγραμμα Rovanpera ή Donut Mode δίνει τη δυνατότητα μέγιστης κατανομής της ροπής στους πίσω τροχούς και συνδυαστικά με τις αλλαγές στο πίσω  και στο μπροστινό διαφορικό επιτρέπει στον οδηγό να διαγράφει κύκλους ή να πραγματοποιήσει το διάσημο «Scandinavian flick» όπως είναι γνωστό στην αγωνιστική αργκό, εισερχόμενος σε μια στροφή.

Αυτονόητα οι δύο εκδόσεις για τις οποίες δεν έχουν ανακοινωθεί προς το παρόν λεπτομέρειες που να αφορούν τον αριθμό παραγωγής αν και δεδομένα αυτός προδιαγράφεται εξαιρετικά περιορισμένος.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024