Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Toyota Sport Crossover: Το αντίδοτο στα SUV

Toyota Sport Crossover: Το αντίδοτο στα SUV

H ιαπωνική φίρμα δρομολογεί για την Ευρώπη ένα ηλεκτρικό fastback το οποίο αναμένεται να προστεθεί στην EV γκάμα της από το 2025

Εκτός από το πρωτοεμφανιζόμενο ως πρωτότυπο, Urban SUV, η Toyota επιβεβαίωσε από το Kenshiki Forum και την έλευση του Sport Crossover στην ευρωπαϊκή αγορά από το 2025.

Το Sport Crossover συστήθηκε από την Toyota ως ένα αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο fastback στην έκθεση της Σαγκάης την περασμένη άνοιξη με την ονομασία bZ Sport Crossover Concept.

To επίμαχο πρωτότυπο επανέρχεται πλέον χωρίς άλλες αλλαγές, πλην της ονομασίας του, πραγματοποιώντας την ευρωπαϊκή του πρεμιέρα στις Βρυξέλλες και στο καθιερωμένο ετήσιο Kenshiki Forum με την υπόσχεση να αποκτήσει μια έκδοση παραγωγής το 2025 με προορισμό την ευρωπαϊκή αγορά και λειτουργώντας, λόγω της fastback σχεδίασης ως αντίδοτο στα SUV.

Aν και η Toyota δεν μπαίνει σε λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά τα “core” στοιχεία της έκδοσης παραγωγής, το μοντέλο αναμένεται να ενεργοποιήσει στην πράξη την σύμπραξη Toyota και BYD για την από κοινού εξέλιξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Αυτό σημαίνει ότι η έκδοση παραγωγής του Sport Crossover πιθανότατα θα αξιοποιήσει μπαταρίες λιθίου φωσφορικού σιδήρου με καινοτόμο διάταξη, γνωστές ως LFP Blade τις οποίες κατασκευάζει θυγατρική της BYD και εφοδιάζουν ήδη μοντέλα του κινέζου κατασκευαστεί.


Sport Crossover Concept και Urban SUV Concept

Υπενθυμίζεται ότι με ορίζοντα το 2026 η Toyota θα φέρει στην Ευρώπη έξι ολοκαίνουρια ηλεκτρικά «πολιτικά» μοντέλα –ο συνολικός αριθμός αυξάνεται σε 15 με την συμπερίληψη των αντίστοιχης τεχνολογίας Lexus και των επαγγελματικών- με στόχο την διάθεση έως 250.000 EV στη γηραιά ήπειρο με τον συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024