Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γλαβίνας: Με τις μεθοδεύσεις Κεραμέως δεν θα καταπολεμήσουμε ποτέ την αποχή

Γλαβίνας: Με τις μεθοδεύσεις Κεραμέως δεν θα καταπολεμήσουμε ποτέ την αποχή

Ο Θανάσης Γλαβίνας σημειώνει ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι εκεί όταν κατατεθεί εκ νέου η επίμαχη τροπολογία, εφόσον βρεθούν κοινοί τόποι και κοινά σημεία επαφής

Βολές κατά της υπουργού Εσωτερικών, Νίκης Κεραμέως, για την αιφνιδιαστική κατάθεση της τροπολογίας, που προβλέπει επέκταση της επιστολικής ψήφου και στις βουλευτικές εκλογές, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Θανάσης Γλαβίνας.

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση του κόμματος, δήλωσε ότι «σε όλες τις επιτροπές της Βουλής, ήμασταν προς τη θετική κατεύθυνση και επί της αρχής είπαμε ‘ναι’ σε ένα νομοσχέδιο που αφορά στον τρόπο που θα ψηφίσουν οι εκτός επικρατείας πολίτες στις ευρωεκλογές, κάνοντας το πρώτο βήμα υπέρ της επιστολικής ψήφου».

Παράλληλα, υπενθύμισε, μιλώντας στον Real FM, ότι λίγα 24ωρα πριν «η κυρία υπουργός είχε πει ότι αυτό το νομοσχέδιο θα αφορά μόνο και αποκλειστικά τις ευρωεκλογές. Στην πολιτική υπάρχει η λέξη ‘τιμή’ και η λέξη ‘συμφωνία’», σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως «όταν συμφωνούμε σε κάτι, δεν αιφνιδιάζουμε τον πολιτικό αντίπαλό μας, με τροπολογίες οι οποίες είναι εκπρόθεσμες, παράνομες και αφορούν ένα διαφορετικό θέμα».

«Η αποχή δεν καταπολεμάται με τεχνητούς τρόπους, αν δεν κερδίσουμε πρωτίστως την εμπιστοσύνη των πολιτών»

«Οι βουλευτικές εκλογές είναι μία άλλη συζήτηση, όπου χρειάζεται ευρεία συναίνεση και συζήτηση των κομμάτων γύρω από ένα τραπέζι, ώστε να συμφωνήσουν σ’ ένα πλαίσιο. Το Σύνταγμα δεν απαιτεί τυχαία τα 2/3 για την θεσμοθέτηση της επιστολικής ψήφου στους εκτός επικρατείας πολίτες στις βουλευτικές εκλογές», εξήγησε.

«Η κυβέρνηση ακύρωσε τους όρους της πολιτικής συμφωνίας»

Ο Θανάσης Γλαβίνας προσέθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ έδωσε τη συναίνεση δια στόματος του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος είπε ότι «εδώ είναι η συναίνεση, απλά αποσύρετε την τροπολογία και εμείς θα ψηφίσουμε, ελάτε να πάμε σε επόμενη συζήτηση και εμείς εδώ είμαστε να στηρίξουμε την επιστολική ψήφο». Και σημείωσε πως «η κυβέρνηση ακύρωσε τους όρους της πολιτικής συμφωνίας».

Ερωτηθείς για τη συναίνεση της Χαριλάου Τρικούπη σε μελλοντική ψηφοφορία για την επιστολική ψήφο στις εθνικές εκλογές, τόνισε πώς «παρέχουμε απλόχερα τη συναίνεση, χωρίς προϋποθέσεις. Είναι αυτονόητο πως όταν ξαναέρθει και γίνει συζήτηση, σύμφωνα με όσα επιβάλει το Σύνταγμα για να επιτευχθεί η απαραίτητη συναίνεση των 200 βουλευτών, το ΠΑΣΟΚ θα είναι εκεί. Εφόσον βρεθούν κοινοί τόποι και κοινά σημεία επαφής, είναι δεδομένο ότι θα συμφωνήσουμε», ανέφερε.

Σε ερώτημα για το αν έπαιξε ρόλο στη στάση του ΠΑΣΟΚ, το «back to back» της συζήτησης του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος απάντησε αρνητικά και ξεκαθάρισε πως «εμείς δεν ετεροκαθοριζόμαστε, ούτε λαμβάνουμε με αυτό τον τρόπο τις αποφάσεις μας σε σχέση με το πώς θα ψηφίσουμε. Στο ζήτημα της επιστολικής ψήφου ήμασταν θετικοί και θέλαμε να ψηφίσουμε. Το είπαμε εξ αρχής. Κατόπιν, ήρθε ο αιφνιδιασμός της κυβέρνησης και η πολλή αλαζονεία εκ μέρους της κυρίας υπουργού».

Τέλος, ο Θανάσης Γλαβίνας σχολίασε πως «επειδή μιλάμε για τη συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές, η οποία δεν πηγαίνει και πολύ καλά και ενδεχομένως μπορέσουμε να καταπολεμήσουμε ένα κομμάτι της μέσω της επιστολικής ψήφου, με μεθοδεύσεις όπως αυτή της κυρίας Κεραμέως, αυτό δεν θα συμβεί. Η αποχή δεν καταπολεμάται με τεχνητούς τρόπους, αν δεν κερδίσουμε πρωτίστως την εμπιστοσύνη των πολιτών».

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024