Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στόλτενμπεργκ: Καλεί την Ουγγαρία να ακολουθήσει το παράδειγμα της Τουρκίας για την ένταξη της Σουηδίας

Στόλτενμπεργκ: Καλεί την Ουγγαρία να ακολουθήσει το παράδειγμα της Τουρκίας για την ένταξη της Σουηδίας

Προσδοκώ «η Ουγγαρία να ολοκληρώσει την επικύρωση» ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ «το συντομότερο δυνατόν», επισήμανε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, επικαλούμενος το παράδειγμα της Τουρκίας.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Yves Herman) χαιρέτισε απόψε την απόφαση του τουρκικού κοινοβουλίου να επικυρώσει το πρωτόκολλο προσχώρησης της Σουηδίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία και κάλεσε την Ουγγαρία ν’ ακολουθήσει το παράδειγμα της Τουρκίας .

Προσδοκώ επίσης «η Ουγγαρία να ολοκληρώσει την επικύρωση» από το κοινοβούλιό της «το συντομότερο δυνατόν», επισήμανε ο γγ του ΝΑΤΟ.

«Η προσχώρηση της Σουηδίας καθιστά το ΝΑΤΟ ισχυρότερο»

«Ολοι οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ συμφώνησαν (στη σύνοδο που διεξήχθη) στο Βίλνιους να προσκαλέσουν τη Σουηδία να ενταχθεί στη συμμαχία μας.

»Και η Σουηδία εκπλήρωσε τις δεσμεύσεις της. Η προσχώρηση της Σουηδίας καθιστά το ΝΑΤΟ ισχυρότερο και όλους μας πιο ασφαλείς», συμπλήρωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Λείπει η υπογραφή Ερντογάν

Χθες Τρίτη, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης το πρωτόκολλο προσχώρησης της Σουηδίας. Υπέρ ψήφισαν 287 βουλευτές, κατά 55 και 4 λευκό σε σύνολο 600 μελών της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης.

Μετά την έγκρισή του από την Ολομέλεια της Εθνοσυνέλευσης το πρωτόκολλο πρέπει τώρα να λάβει και την τελική υπογραφή από τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και να δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

Συνήθως η διαδικασία είναι γρήγορη, αλλά στην περίπτωση αυτή δεν αποκλείεται να υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις.

«Σήμερα βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο να γίνουμε πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ», σχολίασε ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Ουλφ Κρίστερσον.

Μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα X, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επικύρωση από το τουρκικό κοινοβούλιο του πρωτοκόλλου για την προσχώρηση της χώρας του στο ΝΑΤΟ.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024