Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
5 + 1 συμβουλές ψυχικής ενδυνάμωσης

5 + 1 συμβουλές ψυχικής ενδυνάμωσης

Η γυναικεία ενδυνάμωση σημαίνει και ψυχολογική ενδυνάμωση, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι στον αγώνα για την προσδοκώμενη χειραφέτηση.

Αν θέλουμε να μιλάμε για γυναικεία ενδυνάμωση, αυτό σημαίνει ότι αναφερόμαστε σε γυναίκες με αυτοπεποίθηση, αυτογνωσία και ικανότητα να αντιμετωπίζουν κάθε πρόκληση ή και δυσκολία που θα βρεθεί στο δρόμο τους. Κάθε γυναίκα θα πρέπει να ανακαλύψει τον εαυτό της, να μάθει να εκτιμάει τα δυνατά της σημεία, να αναγνωρίζει τη μοναδικότητά της, να φροντίζει για την εσωτερική ισορροπία της, να διεκδικεί την αλλαγή όπου και όταν χρειάζεται. Είναι πολύ σημαντικό να μπορούν όλοι και εν προκειμένω οι γυναίκες, να αναπτύσσουν μία θετική εικόνα για τον εαυτό τους ώστε να μπορούν να επιτύχουν την ευτυχία που είναι διαχρονικά το ζητούμενο σε αυτή τη ζωή.

Η γυναικεία ενδυνάμωση συνδέεται λοιπόν άρρηκτα με την ψυχολογική και εδώ θα βρείτε μερικές συμβουλές κλειδιά για να την κατακτήσετε.

.

.

Αυτογνωσία και Αυτοεκτίμηση: Μία γυναίκα δυνατή είναι μία γυναίκα που επιδιώκει να γνωρίσει τον εαυτό της, τις δυνατότητες και τα όριά της. Το μυστικό σε αυτό το ταξίδι της αυτογνωσίας είναι η αποδοχή των δυνατών και αδύνατων σημείων μας, η αναγνώριση των δεξιοτήτων μας, ένα «μπράβο» που οφείλουμε στον εαυτό μας για κάθε μικρή ή μεγαλύτερη επιτυχία. Δεν χρειάζεται να είμαστε συνέχεια αυστηροί με μας γιατί ουδείς αλάνθαστος και ο μεγαλύτερος δάσκαλος στο σχολείο της ζωής είναι το λάθος και ο πόνος. Οπότε στεκόμαστε θετικά απέναντι στον εαυτό μας, αναζητούμε νέα ενδιαφέροντα και νέες δεξιότητες, φροντίζοντας να είμαστε ως άνθρωποι ανοιχτοί στην αλλαγή και γενναίοι στις προκλήσεις. Ευτυχισμένος είναι ο άνθρωπος άλλωστε που μπορεί να προσαρμόζεται γρήγορα στα νέα δεδομένα. Ευτυχισμένος και πιο δυνατός κάθε φορά.  Για αυτό, ας περιορίσουμε τις αρνητικές σκέψεις, ας πούμε «όχι» κάθε φορά που δεν μας βγαίνει πρακτικά ο χρόνος ή οι δυνάμεις, ας ξεφύγουμε από την αγωνία να είμαστε αρεστοί σε όλους. Δεν γίνεται και δεν χρειάζεται. Επίσης, μην ξεχνάμε και το ευχαριστώ. Είναι μαγική η δύναμη της ευγνωμοσύνης για όσα έχουμε και της συγχώρεσης για όσα μας στεναχώρησαν.

Αντιμετώπιση των Προκλήσεων και Διαχείριση του Στρες: Μία γυναίκα δυνατή μπορεί να αντιμετωπίζει τις αντιξοότητες με αποφασιστικότητα, όπως και τις προκλήσεις με ευελιξία. Επειδή όλα τα πράγματα στη ζωή έχουν διάφορες αναγνώσεις, μία δυνατή γυναίκα θα χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις της προκειμένου αφενός να ξεπεράσει τις όποιες δυσκολίες, αφετέρου να δράξει την ευκαιρία για να μάθει και να εξελιχθεί μέσα από αυτές.

Η σημασία της Επικοινωνίας: Έχει ανεκτίμητη αξία του να μπορείς να μοιράζεσαι. Να μοιράζεσαι πέραν των υλικών αγαθών τις σκέψεις και συναισθήματά σου. Αυτό απαιτεί μία ικανότητα που είτε υπάρχει ως στοιχείο του χαρακτήρα κάποιου, είτε αποκτιέται με τα χρόνια και κυρίως με τη συνειδητοποίηση της αξίας του. Το να εκφράζεσαι χωρίς φόβο, να μιλάς ανοιχτά για όλα όσα σε απασχολούν, να μοιράζεσαι το συναίσθημά σου με ανθρώπους που εμπιστεύεσαι, με λίγα λόγια να επικοινωνείς εις βάθος είναι ένα μεγάλο βήμα για την προσωπική σου ενδυνάμωση.

Αυτοπροστασία από Στερεότυπα και Προκαταλήψεις: Η ψυχολογική ενδυνάμωση αποτελεί μία ασπίδα προστασίας για κάθε γυναίκα που καλείται να αντιμετωπίσει στερεότυπα και προκαταλήψεις στην προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική ζωή. Η γυναικεία ενδυνάμωση που συμπεριλαμβάνει την αποδοχή εαυτού, την αυτοεκτίμηση αλλά και τη γνώση των δικαιωμάτων σε κάθε χώρο δράσης, είναι ή μπορεί να γίνει η απάντηση σε όλα τα κακώς κείμενα της εποχής μας.

Στοχοθεσία και στοχοπροσήλωση: Ένας στόχος, ανεξαρτήτου μεγέθους, είναι ένα κίνητρο για ζωή. Ο στόχος για κάποιους ανθρώπους μπορεί να ξεκινάει ως όνειρο, που καταγράφοντας τα βήματα προς την επίτευξή του γίνεται ή μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Είναι μείζονος σημασίας να έχουμε στόχους, όπως αντίστοιχα θα πρέπει να έχουμε όνειρα. Μία γυναίκα που θέτει στόχους στη ζωή της και τους προγραμματίζει, είναι πολύ κοντά στο να τους πετύχει, γεγονός που θα τη γεμίσει ικανοποίηση και αυτοπεποίθηση. Για αυτό, σήμερα κιόλας, βάλτε μικρούς και μεγάλους στόχους, προγραμματίστε τους βήμα-βήμα και ξεκινήστε αυτό το δικό σας μοναδικό ταξίδι ανακάλυψης του εαυτού σας. Και μην ξεχνάτε να ζείτε το παρόν, απολαμβάνοντας τις μικρές καθημερινές χαρές της ζωής. Το στοίχημα είναι να βρίσκεστε σε σύνδεση με τον εαυτό σας και τις επιθυμίες του.

Το τελευταίο είναι αυτό που ουσιαστικά περιλαμβάνει και όλα τα παραπάνω. Γιατί η ψυχική ενδυνάμωση κορίτσια γίνεται από εμάς για εμάς.

Η φροντίδα του εαυτού: Ακούγεται λίγο σικέ αλλά το να αγαπάς τον εαυτό σου, κάθε άλλο παρά εύκολο είναι. Η πραγματική αγάπη συνίσταται φροντίδα της ψυχής, του μυαλού και του σώματος. Όπως κάθε γυναίκα επιθυμεί το παιδί της να τρέφεται όσο το δυνατόν πιο σωστά, να έχει υγιείς φιλικές και συντροφικές σχέσεις, να καλλιεργεί το πνεύμα του, να κοιμάται σωστά και να αθλείται, έτσι θα πρέπει να σκέφτεται για την ίδια, για το παιδί που θα υπάρχει πάντα μέσα της. Αλήθεια, πόσες γυναίκες γνωρίζετε να το κάνουν; Αυτό απαιτεί τρόπο και όχι κόπο, επαναξιολόγηση των καθημερινών δραστηριοτήτων και αλλαγή τρόπου ζωής. Αυτό είναι ίσως το πιο εποικοδομητικό στοίχημα που μπορεί να βάλει κάποιος με τον εαυτό του…

Για αυτό, όπως τραγουδάει ο αγαπημένος Brian Molko (Placebo) «It’s the first day, Of the rest of your life», κάντε όλα αυτά που ταιριάζουν σε εσάς, στην κάθε μία είναι ξεχωριστά άλλωστε όπως και η ίδια, για να έρθετε κάθε φορά ένα βήμα πιο κοντά στον εαυτό σας. Μία γυναίκα ψυχικά δυνατή, είναι μία γυναίκα πολύ δυνατή.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024