Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός: Ο Πετρούσεφ βγαίνει μπροστά την κατάλληλη στιγμή

Ολυμπιακός: Ο Πετρούσεφ βγαίνει μπροστά την κατάλληλη στιγμή

Ο Φίλιπ Πετρούσεφ δείχνει ότι μπορεί να εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή για τον Ολυμπιακό.

Πριν λίγες μέρες ήταν ο Μουστάφα Φαλ. Τώρα ο Νίκολα Μιλουτίνοφ. Οι δύο «πύργοι» του Ολυμπιακού βγήκαν off. Ταυτόχρονα. Στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν. Σε έναν τομέα στον οποίο η ομάδα του μεγάλου λιμανιού φάνταζε ανίκητη, πλέον μετρά «πληγές» που θα κάνουν καιρό να επουλωθούν.

Αυτή του Φαλ σε περίπου 2,5 εβδομάδες (υπολογίζεται να επιστρέψει με Βαλένθια στις 8 Φεβρουαρίου). Και αυτή του Μιλουτίνοφ σε δύο μήνες από τώρα (χάνει δεδομένα το Final-8 του Κυπέλλου και πολλά-πολλά ακόμα). Και ο Ολυμπιακός… τρέχει.

Χωρίς ούτε ένα καθαρό «5άρι» προφανώς δεν βγαίνει η εξίσωση Euroleague-πρωτάθλημα-κύπελλο με 3-4 ματς ανά εβδομάδα. Διότι ο Πετρούσεφ δεν είναι καθαρόαιμος σέντερ.

Η μεταγραφή ενός ψηλού στη μέση της χρονιάς φαίνεται πως είναι αναπόφευκτη. Με τα σενάρια ήδη να δίνουν και να παίρνουν. Με τον Ταρίκ Μπλακ να φέρεται να έχει βγει στο προσκήνιο ως μια προσωρινή λύση στο «5». Με τα ονόματα των Τζον Εγκμπούνου και Χάιμε Ετσενίκε να βρίσκονται επίσης στη μεταγραφική λίστα του Μπαρτζώκα. Η deadline για οποιαδήποτε κίνηση είναι η 7η του Φλεβάρη.

Όπως προαναφέραμε, ο Φίλιπ Πετρούσεφ δεν είναι «5άρι». Ο Λουκ Σίκμα δεν έχει το ίδιο κορμί και προφανώς δεν αποτελεί φόβητρο. Ο Άλεκ Πίτερς είναι καθαρό «4άρι». Μέχρι να γίνει η μεταγραφή ψηλού (αν γίνει βεβαίως) ο μόνος που μπορεί να βγει μπροστά και να δώσει λύσεις είναι ο Σέρβος. Στο ΟΑΚΑ ο Πετρούσεφ πραγματοποίησε μία συγκλονιστική εμφάνιση: 18 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 μπλοκ, κανένα λάθος σε 24:15 λεπτά συμμετοχής. Και φρόντισε να τα βάλει στα ίσια με τους Ντίνο Μήτογλου και Ματίας Λεσόρ, παρότι η μονομαχία φάνταζε απ’ την αρχή ως άνιση. Αλλά στάθηκε (και με το παραπάνω) στο ύψος των περιστάσεων. Αν δεν είχε αποβληθεί και με πέντε φάουλ, θα είχε προσφέρει ακόμη περισσότερα

 Χωρίς καθαρό σέντερ, με 17 λάθη και 17 λιγότερες βολές από τον «αιώνιο» αντίπαλο, δεν γίνεται να περάσεις από το ΟΑΚΑ. Είναι αδύνατον. Ο Ολυμπιακός φρόντισε όμως να καταθέσει ψυχή και σώμα στο παρκέ για να φύγει με ένα από τα πιο σπουδαία «διπλά» των τελευταίων ετών. Δεν τα κατάφερε ελέω λεπτομερειών και… Γκος.

Ο Πετρούσεφ βγήκε μπροστά και έκανε μία ηχηρή «δήλωση». Φτάνει όμως αυτό; Έστω και προσωρινά μπορεί. Αλλά δεν βγαίνει η χρονιά έτσι. Όπως και να ‘χει, στο καλύτερο timing η μεταγραφή του 23χρονου power forward φαίνεται πως αποδίδει καρπούς. Και ενδέχεται να δώσει το… φιλί της ζωής στην αποδυναμωμένη front line του Ολυμπιακού. Έχει αξιόπιστο σουτ. Και παράλληλα διαθέτει σώμα και ύψος (2.11) καθαρόαιμου «5αριού» που μπορεί να τα βάλει με τους πιο ψηλούς της Euroleague.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι αναγκασμένος να τον εμπιστευτεί. Και αν δικαιωθεί για την επιλογή Πετρούσεφ, τότε είναι πιθανό να σώσει και μια ολόκληρη χρονιά…

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024