Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Προτάθηκε στον Ολυμπιακό ο Κεμ Μπιρτς (vids)

Προτάθηκε στον Ολυμπιακό ο Κεμ Μπιρτς (vids)

Ο Καναδός προτάθηκε στον Ολυμπιακό, που ψάχνει σέντερ μετά τους τραυματισμούς των Φαλ και Μιλουτίνοφ.

Οι τραυματισμοί των Μουστάφα Φαλ και Νίκολα Μιλουτίνοφ έχουν δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στον Ολυμπιακό και τον Γιώργο Μπαρτζώκα, που βλέπει να έχει «ξεμείνει» από 5άρι.

Ο τεχνικός των Πειραιωτών, μετά τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο Νίκολα Μιλουτίνοφ και έδειξαν ότι θα χρειαστεί να παραμείνει στα… πιτς τουλάχιστον για δύο μήνες, αποφάσισε ο Ολυμπιακός να κινηθεί άμεσα για την απόκτηση σέντερ.

Η απόφαση για ενίσχυση είναι ειλημμένη και οι Ερυθρόλευκοι έχουν αρχίσει ήδη να ψάχνουν για την καλύτερη δυνατή λύση.

Μάλιστα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας φέρεται να επιθυμεί την απόκτηση ενός παίκτη, με μακροχρόνια προοπτική και όχι μόνο για το διάστημα που θα απουσιάσουν οι Μουστάφα Φαλ και Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Τις τελευταίες ώρες έχουν προταθεί στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού διάφοροι παίκτες, όπως ο πρώην «ερυθρόλευκος» Ταρίκ Μπλακ, ο οποίος είναι ελεύθερος, αλλά και οι Τζον Εγκμπούνου και Χάιμε Ετσενίκε. Ο Εγκμπούνου  στις αρχές της περασμένης εβδομάδας αποχώρησε από την Βιλερμπάν, ενώ ο Ετσενίκε παίζει στην Ελλάδα και στον Προμηθέα.

Το βράδυ της Τρίτης (23/1) προτάθηκε ένας ακόμα πρώην παίκτης του Ολυμπιακού: Ο Κεμ Μπιρτς. Ο Καναδός σέντερ είναι ελεύθερος, μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με τους Τορόντο Ράπτορς και αναζητάει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο 31χρονος πλέον άσος, είχε περάσει από τον Ολυμπιακό τη σεζόν 2016/2017, πριν μετακομίσει στον μαγικό κόσμο του NBA, όπου αγωνίστηκε στους Ορλάντο Μάτζικ (2017-2021) και Ράπτορς (2021-2023). Μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση, η οποία όμως είναι αρκετά δύσκολη, καθώς το τελευταίο διάστημα ο Κεμ Μπιρτς έχει συνδεθεί με πολλές ομάδες, ακόμα και τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, οι οποίοι βρίσκονται σε αναζήτηση σέντερ.

Αναμφίβολα πρόκειται για έναν πολύ ποιοτικό παίκτη, ο οποίος θα μπορούσε να βοηθήσει τον Ολυμπιακό και μετά την επιστροφή των Νίκολα Μιλουτίνοφ και Μουσταφά Φαλ. Ενας παίκτης που γνωρίζει πολύ καλά την ομάδα και δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι έχει να αγωνιστεί από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Κεμ Μπιρτς με τον Ολυμπιακό είχε μέσο όρο στην Euroleague 7.3 πόντους, με 62.4% στα δίποντα, 5.6 ριμπάουντ και 10.8 στο σύστημα αξιολόγησης. Ο Καναδός μάλιστα φέρεται να βρίσκεται στην Αθήνα, καθώς η σύζυγός του είναι ελληνικής καταγωγής (σ.σ Ελίνα Ζωιτάκη), με την οποία έχουν και μια κόρη: Την Αριάδνη Σοφία.

Απομένει να φανεί εάν οι Ερυθρόλευκοι θα ασχοληθούν με την περίπτωσή του, με τον Μπαρτζώκα να είναι αποφασισμένος για την απόκτηση ενός σέντερ, που θα καλύψει το κενό των Φαλ και Μιλουτίνοφ και μετέπειτα θα βοηθήσει την ομάδα ως τρίτος πίσω από τον Γάλλο και τον Σέρβο.

Δείτε τον εν δράσει:

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024