Δευτέρα 15 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το κάλεσμα «στην κηδεία του λατρευτού μας Μεταξουργείου»

Το κάλεσμα «στην κηδεία του λατρευτού μας Μεταξουργείου»

Πικρό χιούμορ από τους κατοίκους του Μεταξουργείου/Κεραμεικού και κάλεσμα στους Αθηναίους, λάτρεις των όμορφων γειτονιών, να παραστούν στην «κηδεία» της.

Στο μη περαιτέρω οδηγείται η κατάσταση σε Μεταξουργείο και Κεραμεικό εξαιτίας της επέλασης του Airbnb και γενικά των τουριστικών καταλυμάτων που έχουν κατακλύσει την περιοχή εκτοπίζοντας τους κατοίκους της.

Επιτροπή κατοίκων παίρνει την κατάσταση στα χέρια της και προετοιμάζει μια ιδιότυπη διαμαρτυρία με αρκετή δόση πικρού χιούμορ. Για να προπαγανδίσουν τη διαμαρτυρία έφτιαξαν κηδειόσημο για να τραβήξουν την προσοχή και να δώσουν έμφαση στην κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι αγαπημένες τους περιοχές.

Η αφίσα-κάλεσμα της «Επιτροπής Μαχαλά Μεταξουργείου»

«Η Αθήνα ολοένα και μετατρέπεται σε μονοθεματικό τουριστικό πάρκο»

«H μετατροπή της Αθήνας σε τουριστικό προορισμό όλο τον χρόνο έχει δημιουργήσει έναν έντονο εξευγενισμό όλου του κέντρου της πόλης. Οι γειτονιές της, αποξενωμένες, αποστειρωμένες, και άχρωμες, σε λίγο δεν θα θυμίζουν σε τίποτα τα ζωντανά κύτταρα που της προσέδιδαν την προηγούμενη γοητεία της. Η Αθήνα ολοένα και μετατρέπεται σε μονοθεματικό τουριστικό πάρκο, βορά στην λαιμαργία της οικιστικής επένδυσης που βλέπει την κατοικία μόνο ως επενδυτικό προϊόν  και καθόλου ως κοινωνικό αγαθό», αναφέρει μεταξύ άλλων στο κάλεσμά της η «Επιτροπή Μαχαλά Μεταξουργείου» που εκτός του ρόλου συντονιστή αναλαμβάνει «τη διεκδίκηση δίκαιων ρυθμίσεων που προστατεύουν τα δικαιώματα των μόνιμων κατοίκων και αναγνωρίζουν το δικαίωμα στη στέγη και τους ελεύθερους χώρους».

Η πομπή θα ξεκινήσει την Κυριακή, 28 Ιανουαρίου, στις 13.30, από το Δημόσιο Σήμα, Πλαταιών και Λεωνίδου και εκεί θα καταλήξει μετά την περιφορά. «Θα συνοδεύσουν οι τεθλιμμένες ορχήστρες της γειτονιάς» και «θα τηρηθεί αυστηρά πένθιμη περιβολή».

Sports in

Επιστροφή «βόμβα» στην Premier League

Ποια ομάδα της Premier League προσέγγισε τον Ζοσέ Μουρίνιο και προσπαθεί να τον πείσει να επιστρέψει στην Αγγλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024