Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σουδάν: 10 άμαχοι σκοτώθηκαν όταν το λεωφορείο που επέβαιναν ανατινάχθηκε από νάρκη

Σουδάν: 10 άμαχοι σκοτώθηκαν όταν το λεωφορείο που επέβαιναν ανατινάχθηκε από νάρκη

Νάρκη εξερράγη ενώ περνούσε ένα λεωφορείο που μετέφερε αμάχους, στην πόλη Σέντι, στο βόρειο Σουδάν, με αποτέλεσμα δέκα από αυτούς να βρουν τραγικό θάνατο.

Δέκα άμαχοι σκοτώθηκαν από έκρηξη νάρκης στην Πολιτεία του Νείλου, στο βόρειο Σουδάν, όπου μαίνεται ο πόλεμος εδώ και εννέα μήνες, όπως ανέφερε χθες Κυριακή ένας γιατρός που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters/Mohamed Nureldin Abdallah, επάνω, βομβαρδισμοί από τους εμπολέμους στο βόρειο Χαρτούμ).

Η νάρκη εξερράγη ενώ περνούσε από τον δρόμο ένα λεωφορείο που μετέφερε τους αμάχους από την περιοχή Αλ Τζαζίρα στην πόλη Σέντι, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο γιατρός, ο οποίος εργάζεται στο νοσοκομείο αυτής της κοινότητας, περίπου 180 χιλιόμετρα από το Χαρτούμ.

Είναι η πρώτη φορά που σκοτώνονται άμαχοι από έκρηξη νάρκης κατά προσωπικού

Από τις 15 Απριλίου στο Σουδάν μαίνονται οι μάχες μεταξύ του στρατού, με επικεφαλής τον στρατηγό Αμπντελ Φάταχ αλ Μπουρχάν και των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης του στρατηγού Μοχάμεντ Χαμντάν Νταγκλό. Περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και επτά εκατομμύρια εκτοπίστηκαν.

Είναι η πρώτη φορά που σκοτώνονται άμαχοι από έκρηξη νάρκης κατά προσωπικού. Εδώ και πολλές ημέρες χρήστες των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν ότι ο στρατός ναρκοθετεί μια περιοχή γύρω από το Σέντι, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές.

Αλληλοκατηγορίες

Οι αντιμαχόμενες πλευρές δεν έχουν σχολιάσει την έκρηξη, όμως αλληλοκατηγορούνται για βομβαρδισμούς σε αστικές ζώνες και πολιτικές υποδομές καθώς και ότι παρεμποδίζουν την πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια.

Ολες οι διπλωματικές προσπάθειες για την αποκατάσταση της ειρήνης, κυρίως των ΗΠΑ, της Σαουδικής Αραβίας και, πιο πρόσφατα, της περιφερειακής ένωσης κρατών της Ανατολικής Αφρικής (Igad), απέτυχαν.

Επί του πεδίου, οι Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης φαίνεται ότι έχουν κερδίσει ορισμένα εδάφη, καθώς δεν συναντούν σθεναρή αντίσταση από τον στρατό.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Στον «αέρα» το Μακάμπι – Παναθηναϊκός λόγω του κόσμου των Ισραηλινών

Το Game 3 της Μακάμπι με τον Παναθηναϊκό φέρεται να είναι στον… αέρα εξαιτίας των φιλάθλων των Ισραηλινών, σύμφωνα με όσα αναφέρουν δημοσιεύματα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024