Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεν «λύγισε» από τα προβλήματα αλλά από τα λάθη

Δεν «λύγισε» από τα προβλήματα αλλά από τα λάθη

Ο Ολυμπιακός έδωσε μεγάλη «μάχη» αλλά στο φινάλε τον λύγισαν τα προβλήματα και τα πολλά λάθη

Όλα πήγαν «στραβά κι ανάποδα» για τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό, ακόμα κι έτσι όμως οι «ερυθρόλευκοι» που έπαιξαν χωρίς τον Φαλ και είδαν τον  Μιλουτίνοφ να βγαίνει νοκ άουτ στο τρίτο δεκάλεπτο με διάστρεμμα, κόντραραν μέχρι το τέλος τους «πράσινους».

Οι πειραιώτες ηττήθηκαν από το «τριφύλλι» με 85-80 αλλά υπάρχει και το… αλλά.

Κι εδώ είναι σίγουρο πως με Φαλ και Μιλουτίνοφ σε όλο το παιχνίδι, τα πράγματα είναι πολύ πιθανό να ήταν διαφορετικά για την ομάδα του λιμανιού. Με τα αν όμως δεν γράφεται ιστορία και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να δει κάποια σημαντικά πράγματα από το παιχνίδι.

Κι εδώ μπορεί κάποιος να πει ότι και οι πράσινοι δεν είχαν τον Βιλντόζα και είδαν τον Σούκα να αποχωρεί με πρόβλημα τραυματισμού.

Τα προβλήματα όμως που είχε να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός χωρίς τους δύο ψηλούς του ήταν σαφώς μεγαλύτερα και δυσεπίλυτα.

Με την εξέλιξη όμως που είχε ο αγώνας, ακόμα και όταν η ομάδα του λιμανιού έμεινε χωρίς ψηλό (πέντε φάουλ ο Πετρούσεφ) μπορεί να πει κάποιος ότι ο Ολυμπιακός βρήκε τις απαντήσεις, νίκησε τα προβλήματα στο «5». Έχασε όμως λόγω των λαθών, κάτι που επισήμανε στις δηλώσεις του και ο Μπαρτζώκας.

Είναι προφανές πως οι παίκτες της ομάδας του Πειραιά έκαναν τεράστια προσπάθεια σε μια περίοδο που δεν βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που είναι πολύ φορμαρισμένος.

Κι όμως με τις συνθήκες που περιγράψαμε, ο Ολυμπιακός έφτασε το παιχνίδι στην τελευταία σχεδόν επίθεση και το έχασε μέσα από τα χέρια του, καθώς ο Γκος είχε την ευκαιρία να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ κι έχασε λέι απ μόνος του με το καλάθι κι ενώ είχε κερδίσει φάουλ.

Βεβαίως αυτή είναι μια φάση σε όλο το παιχνίδι και κανείς δεν πρέπει να στέκεται σε μόνο μια φάση. Ειδικά μάλιστα για τον Γκος θα πρέπει να σημειωθεί πως ήταν από τους καλύτερους του Ολυμπιακού με μπροστάρη βέβαια τον συγκλονιστικό Πετρούσεφ.

Το σίγουρο λοιπόν είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν πως μόλις βρουν καλύτερα «πατήματα», γιατί θα τα βρουν, πολλά θα είναι διαφορετικά στη μάχη για το πρωτάθλημα αλλά και στην Ευρωλίγκα.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να δει και ο Ολυμπιακός τα λάθη που έγιναν στο παιχνίδι και τα οποία στοίχισαν ακριβά.

Μέσα από τις ήττες μαθαίνει ακόμα και η καλύτερη ομάδα του κόσμου κι αυτό είναι κάτι που το ξέρει καλά ο προπονητής των «ερυθρόλευκων».

Ο Ολυμπιακός λοιπόν περίμενε πολλά από Γουόκαπ και Παπανικολάου στο συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά δεν τα πήρε. Οι δύο παίκτες κινήθηκαν σε «ρηχά νερά», έκαναν πολλά λάθη και αυτά στοίχισαν στην ομάδα του λιμανιού.

Έκαναν αμφότεροι πολλές λάθος επιλογές και δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν την ομάδα τους, αλλά όλα είναι μέσα στο παιχνίδι. Και τα λάθη και οι κακές βραδιές και σε αυτό το ντέρμπι Παπανικολάου και Γουόκαπ έμειναν μακριά από τα στάνταρντ απόδοσης που τους «συνοδεύουν».

Υπάρχει και η κούραση γιατί μιλάμε για δύο παίκτες που παίζουν ασταμάτητα και πήγαν και με την Εθνική ομάδα το καλοκαίρι στο Μουντομπάσκετ.

Ο πρωταθλητής πλήρωσε τα λάθη του αλλά ακόμα κι έτσι έδειξε πως είναι στο χέρι του να παρουσιάσει καλύτερη εικόνα στη συνέχεια και ο καλύτερος Ολυμπιακός μπορεί να πετύχει τους στόχους του.

Κι όσο για τους διαιτητές και τα σφυρίγματα τους, μίλησε ο Μπαρτζώκας. Και τα είπε όλα με αριθμούς, γιατί λάθη δεν κάνουν μόνο οι προπονητές και οι παίκτες.

Κάνουν και οι διαιτητές. Και τα λάθη που έκαναν εις βάρος των «ερυθρόλευκων» δεν τα λες και λίγα.

Επαναλαμβάνουμε όμως ότι μια ομάδα πρέπει να μαθαίνει από τις ήττες της και οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να ξαναδούν τα πράγματα που δεν έκαναν καλά στο ΟΑΚΑ και να αποφύγουν ανάλογα λάθη στη συνέχεια.

Και μιας και μιλήσαμε για λάθη, ας σταθούμε μόνο στο τελευταίο, στην επαναφορά του Γουόκαπ, στα δέκα δευτερόλεπτα πριν το τέλος και με τους πειραιώτες τρεις πόντους πίσω.

Κανείς όμως δεν μπορεί να πει τίποτα για έναν παίκτη που έχει προσφέρει τόσα πολλά. Είπαμε υπάρχουν κι αυτές οι βραδιές στον αθλητισμό.

Θα πρέπει πάντως να σταθεί κάποιος και στα καλά στοιχεία που παρουσίασε ο Ολυμπιακός στην έδρα των «πράσινων».

Πρώτα απ’ όλα ο Ολυμπιακός δεν άφησε το ματς όσες φορές κι αν ο αντίπαλος του πήγε την διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων. Βρέθηκε με την «πλάτη στον τοίχο» αλλά πάλεψε μέχρι το τέλος κι έφερε σε πολύ δύσκολη θέση τον Παναθηναϊκό.

Κι αυτό λέει πολλά για τη νοοτροπία της ομάδας του Πειραιά.

Είναι επίσης μεγάλο κέρδος η εμφάνιση του Πετρούσεφ, καθώς ο Σέρβος ανταποκρίθηκε πλήρως σε παιχνίδι μεγάλων απαιτήσεων παίζοντας και στο 4 και στο 5.

Έκανε την διαφορά ο Πετρούσεφ και δείχνει πως ο Ολυμπιακός μπορεί να στηριχθεί πάνω του.

Κι όσο για την συνέχεια, Μπαρτζώκας και παίκτες απολαμβάνουν την απόλυτη στήριξη των οπαδών του συλλόγου γιατί πολύ απλά ο Ολυμπιακός είναι σε θέση να παρουσιάσει πολύ καλύτερη εικόνα στη συνέχεια.

Και είναι επίσης σε θέση να πάρει το πρωτάθλημα και με μειονέκτημα έδρας.

Sports in

Με αυτήν την τιμωρία κινδυνεύει ο Αλμέιδα μετά την απίστευτη επίθεση στην Τούμπα (vid, pics)

Δείτε με τι τιμωρία κινδυνεύει ο Ματίας Αλμέιδα, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, μετά την απίστευτη επίθεση σε άνθρωπο της ΔΕΑΒ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024