Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνελήφθησαν δύο αστυνομικοί για εκβίαση και δωροληψία - Η καταγγελία, οι απειλές και οι κατηγορίες

Συνελήφθησαν δύο αστυνομικοί για εκβίαση και δωροληψία – Η καταγγελία, οι απειλές και οι κατηγορίες

Απαιτούσαν χρήματα από καταστηματάρχες και οικοδόμους, για να παραβλέψουν τους ελέγχους

Στη σύλληψη δύο αστυνομικών για εκβίαση και δωροληψία σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων και εργαζόμενων σε οικοδομικές εργασίες, προκειμένου να παραλείψουν τους σχετικούς αστυνομικούς ελέγχους, προχώρησαν οι Αρχές χθες, Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024.

Η καταγγελία που οδήγησε στη σύλληψή τους

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία αστυνομικός λάμβανε χρήματα από ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και από άτομα που εργάζονται σε οικοδομικές εργασίες ανέγερσης κτιρίων για να παραβλέψουν τους αστυνομικούς ελέγχους.

Την καταγγελία έλαβε υπόψη η εποπτεύουσα εισαγγελική Αρχή, η οποία στη συνέχεια παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το περιστατικό.

Η δράση τους

Από τη συνδυαστική μελέτη, αξιολόγηση και ανάλυση του προανακριτικού υλικού και έπειτα από χρήση ειδικών ανακριτικών μεθόδων προέκυψε ότι:

-Αστυνομικός προέβαινε σε πράξεις εκβίασης και δωροληψίας, καθώς απαιτούσε χρηματικά ποσά και ανταλλάγματα από ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και εργαζόμενο σε οικοδομή, ενώ ακόμα ενημέρωνε ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για επικείμενους ελέγχους από την Υπηρεσία του ή άλλες αρμόδιες ελεγκτικές δημόσιες υπηρεσίες. Συνολικά ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του σε δύο περιπτώσεις εκβίασης και δωροληψίας, καθώς και 11 περιπτώσεις παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου.

-Επιπλέον, έτερος αστυνομικός προέβαινε σε πράξεις εκβίασης και δωροληψίας σε βάρος εργαζομένων σε οικοδομικές εργασίες, καθώς ευρισκόμενος σε διατεταγμένη υπηρεσία εποχούμενης περιπολίας, πραγματοποιούσε ελέγχους σε εργοτάξια και οικίες όπου πραγματοποιούνταν οικοδομικές εργασίες, απαιτώντας από οικοδόμους ή ιδιοκτήτες κτισμάτων να του καταβάλουν διάφορα χρηματικά ποσά, ενώ σε διαφορετική περίπτωση τους απειλούσε με σύλληψη. Συνολικά, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του σε δύο περιπτώσεις εκβίασης και δωροληψίας.

Τα ευρήματα και οι κατηγορίες

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2024 συνελήφθησαν οι δύο αστυνομικοί που υπηρετούσαν στο αστυνομικό τμήμα τη Σαλαμίνα, ενώ από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, καθώς και στην κατοχή του ενός από τους δύο συλληφθέντες συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-το χρηματικό ποσό των 32.240 ευρώ,
-τέσσερα κινητά τηλέφωνα,
-δύο δίκαννα και ένα μονόκαννο, κυνηγετικά όπλα,
-πλήθος φυσιγγίων, διαφόρων διαμετρημάτων, πυροβόλων και κυνηγετικών όπλων,
-κυνηγετικό μαχαίρι και
-ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μεικτού βάρους 11,4 γραμμαρίων, καθώς και μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Και οι δύο αστυνομικοί, που υπηρετούν σε Υπηρεσία της Αττικής, συνελήφθησαν την περασμένη Κυριακή (21/01) από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση– εκβίαση κατ’ εξακολούθηση, δωροληψία υπαλλήλου, κατάχρηση εξουσίας, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, παράβαση καθήκοντος, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και τα ναρκωτικά.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024