Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποκάλυψη: Υπόνοιες κι από την Μύκονο, αλλά είχε «υψηλή» στήριξη ο συλληφθείς για δωροληψία αξιωματικός

Αποκάλυψη: Υπόνοιες κι από την Μύκονο, αλλά είχε «υψηλή» στήριξη ο συλληφθείς για δωροληψία αξιωματικός

Το άγνωστο παρασκήνιο κι η υπηρεσιακή πορεία του συλληφθέντα για χρηματισμό αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ

Ο διοικητής αστυνομικής υπηρεσίας σε νησί των Κυκλάδων που συνελήφθη την Πέμπτη για χρηματισμό (με 30.000 ευρώ) από καταστηματάρχες του νησιού, είχε θεωρηθεί ύποπτος κι υπήρχαν καταγγελίες σε βάρος του για παρόμοιες μεθοδεύσεις του -προ τριετίας- στην Μύκονο.

Μάλιστα τότε είχε απομακρυνθεί από το νησί κι είχε αποφασισθεί η δυσμενής μετάθεσή του σε άλλη υπηρεσία. Αρχικά είχε τοποθετηθεί σε αστυνομική υπηρεσία μικρού νησιού της επονομαζόμενης «άγονης γραμμής». Όμως φαίνεται ότι υπήρξε άνωθεν παρέμβαση από αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ υπευθύνου φρουράς υψηλών προσώπων ώστε να επιστρέψει στην Μύκονο.

Κι αυτό με το δεδομένο ότι ο συλληφθείς, λόγω της στήριξής του από τον προαναφερόμενο αξιωματικό πολλές φορές λειτουργούσε κι ως συνοδός ασφαλείας VIP στο νησί των Ανέμων.

Σημαντικές αναφορές προς το in, από υπηρεσιακούς παράγοντες της λεωφόρου Κατεχάκη προσδίδουν νέα διάσταση στην υπόθεση σύλληψης από τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ του διοικητή

Όμως, ακολούθως υπήρξε «συμβιβασμός», λόγω της άρνησης υπευθύνων της λεωφόρου Κατεχάκη να επανέλθει στην Μύκονο. Κι ετσι αποφασίστηκε να αναλάβει την θέση του διοικητή στο εν λόγω νησί όπου και συνελήφθη για δωροληψία από τωρινές μεθοδικές έρευνες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.

Έντονο παρασκήνιο

Οι σημαντικές αυτές αναφορές προς το in, από υπηρεσιακούς παράγοντες της λεωφόρου Κατεχάκη φέρεται να προσδίδουν μία νέα διάσταση στην υπόθεση σύλληψης από τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ του εν λόγω διοικητή σε τουριστικό νησί των Κυκλάδων που κατηγορείται για δωροληψία υπαλλήλου.

Όπως σημειώνεται στο σχετικό ενημερωτικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ «στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, με την εφαρμογή ειδικών ανακριτικών τεχνικών, προέκυψε ότι ο ιδιώτης προσέγγιζε, ως μεσολαβητής του αξιωματικού, επιχειρηματίες του νησιού και ζητούσε -30.000 ευρώ για κάθε τουριστική περίοδο, ώστε να μην βεβαιώνονται παραβάσεις στα καταστήματα τους.

Στη συνέχεια ειδικό κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων πραγματοποίησε επιτόπια προανακριτική έρευνα στο νησί, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε θύμα της παράνομης δράσης του αξιωματικού, από την οποία είχε απαιτηθεί το ποσό των 30.000 ευρώ. Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία η καταγγέλλουσα σε προγραμματισμένο ραντεβού παρέδωσες τον ιδιώτη προσημειωμένο το χρηματικό ποσό των -30.000- ευρώ, το οποίο σε δεύτερο χρόνο παρέλαβε ο αξιωματικός, από επαγγελματικό χώρο του ιδιώτη.

Κατά την έξοδο του από τον χώρο ο αξιωματικός ακινητοποιήθηκε και σε σωματική έρευνα βρέθηκε και κατασχέθηκε το προσημειωθέν χρηματικό ποσό. Από την περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης, προέκυψε ότι τον Μάιο του 2023, ο αξιωματικός απαίτησε και έλαβε μέσω του ιδιώτη, το χρηματικό ποσό των -1.000- ευρώ από ιδιοκτήτη ξενοδοχείου του νησιού, προκειμένου να μην προβεί σε αστυνομικό έλεγχο κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών που πραγματοποιούνταν στο ξενοδοχείο».

Με στελέχη των αρχών ασφαλείας να αναφέρουν ότι υπάρχει έντονο παρασκήνιο γύρω από την υπηρεσιακή πορεία του συλληφθέντα , τις πολυετείς υποψίες που υπήρχαν για την δράση του και την στήριξη της οποίας φέρεται να τύχαινε από άλλους ένστολους που κατείχαν σημαντικές θέσεις.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024