Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ατρόμητος – ΑΕΚ 0-5: «Πάτησε» τους Περιστεριώτες η καταιγιστική «Ένωση»

Ατρόμητος – ΑΕΚ 0-5: «Πάτησε» τους Περιστεριώτες η καταιγιστική «Ένωση»

Σούπερ εμφάνιση από την ΑΕΚ, «καθάρισε» τον Ατρόμητο με πεντάρα στο Περιστέρι (0-5).

Ένα πολύ ωραίο απόγευμα Κυριακής πέρασε η ΑΕΚ στο Περιστέρι. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, ήταν καταιγιστική σχεδόν σε όλο το ματς και θριάμβευσε με σκορ 5-0 επί του Ατρόμητου, για την 19η αγωνιστική της Stoiximan Superleague.

Απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Εζέκιελ Πόνσε. Σε όλη τη σεζόν μέχρι τώρα ο Αργεντινός επιθετικός είχε πετύχει δύο γκολ. Ένα με τον Ολυμπιακό και ένα με την Μπράιτον. Μόνο σήμερα στο Περιστέρι έβαλε τρία γκολ και έφτασε στην επίτευξη χατ-τρικ (2′, 15′, 58′)!

Για την «Ένωση» σκόραραν επίσης οι Κάλενς (35′) και Γιόνσον (66′), με τον εξαιρετικό Πήλιο να έχει δύο ασίστ, τον Τσούμπερ μία και πολλές ευκαιρίες για γκολ και με τον Γκατσίνοβιτς να μετράει μία ακόμα ασίστ στον αγώνα.

Η ΑΕΚ πλέον είναι δεύτερη με 42 βαθμούς και παραμένει στο -2 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, ενώ βρίσκεται στο +1 από τον Παναθηναϊκό και στο +7 από τον Ολυμπιακό, με τους «πράσινους» και τους «ερυθρόλευκους» να έχουν από ένα ματς λιγότερο, καθώς εκκρεμούν τα παιχνίδια τους με Αστέρα Τρίπολης και Άρη αντίστοιχα.

Έτσι ξεκίνησαν Αλμέιδα και Ίλιτς

Ο Ματίας Αλμέιδα παρέταξε με 4-2-3-1 την ΑΕΚ και τον Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, με τους Ρότα, Βίντα, Κάλενς και Πήλιο τετράδα στην άμυνα. Γιόνσον και Πινέδα ήταν στον άξονα, ο Άμραμπατ δεξιά στην επίθεση, ο Γκατσίνοβιτς αριστερά και ο Τσούμπερ πίσω από τον Πόνσε.

Για τον Ατρόμητο ο Σάσα Ίλιτς ξεκίνησε με τον Τσιντώτα στην εστία, τους Ντε Μποκ, Τζαβέλλα, Ασεβέδο και Κιβρακίδη τετράδα στην άμυνα, τους Κούντε, Γκονθάλεθ και Κούεν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, τους Γιουμπιτάνα και Βαλένσια στα δύο άκρα και τον Βέργο στην κορυφή της επίθεσης.

Γκολ από τα… αποδυτήρια

Με το… μαχαίρι στα δόντια μπήκε στον αγώνα η ΑΕΚ! Από το 2ο, κιόλας, λεπτό, η «Ένωση» βρήκε τον τρόπο να σκοράρει. Ο Πήλιος έβγαλε μπαλιά στην πλάτη του Ασεβέδο, ο Πόνσε μπήκε από αριστερά και με σουτ μέσα από την περιοχή βρήκε δίχτυα νικώντας τον Τσιντώτα για το 0-1.

Η ΑΕΚ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό ψάχνοντας νωρίς-νωρίς να πετύχει και ένα δεύτερο γκολ. Στο 5′ ο Πήλιος εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα πέρασε από όλους, ο Γιόνσον έκανε με τη μία το σουτ, η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι και κατέληξε άουτ. Δέκα λεπτά αργότερα όμως οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα των Περιστεριωτών. Ο Γκατσίνοβιτς πραγματοποίησε μία εξαιρετική ενέργεια από αριστερά, γύρισε στην καρδιά της περιοχής και ο Πόνσε με προβολή διαμόρφωσε το 0-2 για την ΑΕΚ στο Περιστέρι.

Με το πόδι συνέχεια πατημένο στο «γκάζι»

Το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα δεν άφησε το πόδι από το… γκάζι και ήταν καταιγιστική μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στο 29′ μία ακόμη φοβερή ευκαιρία για την ΑΕΚ για γκολ. Ο Τσούμπερ μετά από ωραία ενέργεια του Γκατσίνοβιτς από πλεονεκτική θέση απέναντι στον Τσιντώτα δεν κατάφερε να τον νικήσει και να γράψει το 3-0. Αυτό που δεν έκανε ο Σέρβος, το πέτυχε ο Κάλενς έξι λεπτά αργότερα. Ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Βίντα πήρε την κεφαλιά και το ριμπάουντ, κόντραρε η μπάλα και ο Κάλενς με πλασέ πραγματοποίησε το 0-3 στο 35′.

Παρόμοιο σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο. Η ΑΕΚ συνέχισε στον ίδιο φρενήρη ρυθμό, φτάνοντας στην επίτευξη δύο ακόμα τερμάτων στην αναμέτρηση. Στο 58′ ο Ρότα γύρισε από δεξιά, ο Πόνσε σούταρε, ο Τσιντώτας έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Αργεντινός ξαναπήρε την μπάλα για να σκοράρει από κοντά για το 0-4. Και σαν να μην έφτανε αυτό για τον Ατρόμητο, στο 67′ η ΑΕΚ έκανε το 5-0! Ο Πήλιος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γιόνσον πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και σκόραρε για την «Ένωση».

Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι, με το 5-0 να παραμένει μέχρι τέλους και την ΑΕΚ να φτάνει σε μία πολύ άνετη επικράτηση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατρόμητος (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώτας, Ντε Μποκ (63′ Αθανασίου), Τζαβέλλας, Ασεβέδο, Κιβρακίδης (46′ Αντζιέλσκι), Κούντε (46′ Βρακάς), Γκονθάλεθ, Κούεν, Γιουμπιτάνα (63′ Ρομπάιγ), Βαλένσια (63′ Ντιρκς), Βέργος

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Πήλιος, Κάλενς, Βίντα, Ρότα, Γιόνσον, Πινέδα (68′ Φερνάντες), Γκατσίνοβιτς (73′ Πισάρο), Άμραμπατ (68′ Ελίασον), Τσούμπερ (73′ Φαν Βέερτ), Πόνσε (68′ Αραούχο)

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024