Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Τζόντι Φόστερ ελπίζει να συνεχίσει η υποστήριξη προς τις γυναίκες σκηνοθέτιδες μετά την «Barbie»

Η Τζόντι Φόστερ ελπίζει να συνεχίσει η υποστήριξη προς τις γυναίκες σκηνοθέτιδες μετά την «Barbie»

«Τον παλιό καιρό, έβλεπαν τις γυναίκες ως ρίσκο. Δεν είμαι σίγουρη γιατί μας έβλεπαν ως ρίσκο - το 50% του πληθυσμού» είπε η Τζόντι Φόστερ.

Η Τζόντι Φόστερ δήλωσε στο Variety Studio presented by Audible κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance ότι η επιτυχία της ταινίας «Barbie» ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων αποτελεί απόδειξη ότι το Χόλιγουντ δεν βλέπει πλέον τις γυναίκες σκηνοθέτες ως μεγάλο ρίσκο.

«Για τους αυτόχθονες της Αμερικής, για παράδειγμα, είδαμε πολλή εκπροσώπηση, αλλά όχι πολλές προσωπικές ιστορίες»

Αυτό δεν ίσχυε ανέκαθεν, καθώς η Φόστερ έβλεπε πολλές φορές τις γυναίκες σκηνοθέτιδες να περιθωριοποιούνται κατά την άνοδο της καριέρας της στο Χόλιγουντ.

«Είχα την τύχη να είμαι στη δουλειά από τη δεκαετία του ’60, του ’70, του ’80, του ’90 και ούτω καθεξής», δήλωσε η Φόστερ στη Ρεμπέκα Ρούμπιν του Variety.

«Όταν πρόκειται για πρόοδο στο Χόλιγουντ πρέπει να έχεις υπομονή»

«Τον παλιό καιρό, έβλεπαν τις γυναίκες ως ρίσκο. Δεν είμαι σίγουρη γιατί μας έβλεπαν ως ρίσκο – το 50% του πληθυσμού! Αυτή η σκέψη έχει πλέον αλλάξει. Με μια μεγάλη επιτυχία όπως η «Barbie», έδωσαν στην Γκρέτα Γκέργουιγκ, η οποία είχε κάνει δύο κυρίως ανεξάρτητες ταινίες, της έδωσαν τα κλειδιά του βασιλείου και της είπαν «Θα σου δώσουμε το πιο σημαντικό μας παιδί» και όλα τα χρήματα για να το υποστηρίξουν. Αυτό είναι κάτι καινούργιο για τις γυναίκες. Ελπίζω αυτό να συνεχιστεί».

«Γνώρισα τ@ Alok και αμέσως εντυπωσιάστηκα από τον τρόπο με τον οποίο εκφράζονταν»

Η Φόστερ βρέθηκε στο Sundance ως εκτελεστική παραγωγός στην ταινία μικρού μήκους «Alok», σε σκηνοθεσία της Άλεξ Χέντισον. Η Φόστερ και η Χέντισον είναι παντρεμένες. Η ταινία είναι ένα «κινηματογραφικό πορτρέτo» βασισμένο στο δημιουργο@ συγγραφέ@, ποιητ@, κωμικ@ και δημόσι@ ομιλητ@ Alok Vaid-Menon. Η ταινία μικρού μήκους έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Sundance. Είπε ότι όταν πρόκειται για πρόοδο στο Χόλιγουντ πρέπει να έχεις υπομονή, παρόλο που είναι σκληρό.

«Φέτος είδαμε πολλή εκπροσώπηση, κάτι που είναι σημαντικό, αλλά δεν αρκεί να βλέπουμε μόνο πρόσωπα», δήλωσε η Φόστερ. «Για τους αυτόχθονες της Αμερικής, για παράδειγμα, είδαμε πολλή εκπροσώπηση, αλλά όχι πολλές προσωπικές ιστορίες. Το «True Detective» μας πάει στο επόμενο επίπεδο για να μιλήσουμε για τα θέματα των αυτόχθονων από την οπτική γωνία των αυτόχθονων».

Η Φόστερ είναι αυτή τη στιγμή επικεφαλής της τέταρτης σεζόν της σειράς «True Detective» του HBO, με τίτλο «True Detective: Νυχτερινή χώρα». Θα πρωταγωνιστήσει στο πλευρό της μποξέρ που έγινε ηθοποιός Kali Reis σε ένα μυστήριο δολοφονίας που επικεντρώνεται σε μια αυτόχθονα γυναίκα από την Αλάσκα.

«Η οντισιόν είχε απίστευτη επιτυχία»

Η ταινία μικρού μήκους «Alok» απέσπασε θετικές εντυπώσεις στο Park City.

«Γνώρισα τ@ Alok και αμέσως εντυπωσιάστηκα από τον τρόπο με τον οποίο εκφράζονταν», δήλωσε η Χέντισον σχετικά με την απόφαση της να καταπιαστεί με την ταινία. «Το μήνυμα, το εξαιρετικό μυαλό, η καρδιά και το πνεύμα τ@. Αμέσως, ρώτησα αν θα μπορούσα να αρχίσω να τ@ ακολουθώ με την κάμερα. Σου φόρτωσα τον εαυτό μου».

Σύμφωνα με τ@ Vaid-Menon, η επιλογή της Χέντισον ήταν εύκολη λόγω της κοφτερής ματιάς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και εξήγησε: «Η απόδειξη βρίσκεται επί του πρακτέου. Δημοσίευσα μια φωτογραφία που είχε τραβήξει η Άλεξ και οι άνθρωποι έλεγαν: «Αυτή είναι μια καταπληκτική φωτογραφία». Η οντισιόν είχε απίστευτη επιτυχία».

*Με πληροφορίες από Variety | Κεντρική φωτογραφία θέματος: © Lucy Nicholson / Reuters

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024