Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Apple θέλει να αποκαλύψει τα... μυστικά της στον ανταγωνισμό

Η Apple θέλει να αποκαλύψει τα… μυστικά της στον ανταγωνισμό

Η Apple προσφέρει στους ανταγωνιστές πρόσβαση στην τεχνολογία πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου ώστε να κατευνάσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η Apple προσφέρθηκε να δώσει στον ανταγωνισμό τη δυνατότητα πρόσβασης και διαλειτουργικότητας στην τεχνολογία ανέπαφων πληρωμών της, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το iPhone, το ψηφιακό πορτοφόλι και ο ανταγωνισμός

Το Apple Pay, η υπηρεσία ψηφιακού πορτοφολιού της εταιρείας, επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν αγορές χρησιμοποιώντας τις συσκευές iPhone τους, τα οποία χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα iOS της Apple. Εφόσον η Apple ελέγχει αποκλειστικά αυτό το λειτουργικό σύστημα, η πρόσβαση τρίτων προγραμματιστών ανάλογων υπηρεσιών στην τεχνολογία πληρωμών της ήταν προηγουμένως περιορισμένη.

Οι δεσμεύσεις για την αντιμετώπιση των ανησυχιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Το 2022, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ, διαπίστωσε ότι δεδομένου ότι το Apple Pay είναι η μόνη διαθέσιμη επιλογή για τους χρήστες iPhone, «αυτή η συμπεριφορά αποκλεισμού μπορεί να περιορίσει τον ανταγωνισμό στην αγορά για κινητά πορτοφόλια σε συσκευές iOS». Ως αποτέλεσμα, η Apple πρότεινε μια σειρά δεσμεύσεων για την αντιμετώπιση των ανησυχιών της Επιτροπής.

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει σε τρίτους προγραμματιστές να αποκτήσουν πρόσβαση στην τεχνολογία πληρωμών μέσω κινητού, θα παρέχει νέες δυνατότητες στους χρήστες, όπως προεπιλογή σε προτιμώμενες εφαρμογές πληρωμών και θα εφαρμόζει «κριτήρια καταλληλότητας χωρίς διακρίσεις» για ανταγωνιστές προγραμματιστές.

«Μέσα από τις συνεχιζόμενες συζητήσεις μας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προσφέραμε δεσμεύσεις να παρέχουμε σε τρίτους προγραμματιστές στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο μια επιλογή που θα επιτρέπει στους χρήστες τους να πραγματοποιούν ανέπαφες πληρωμές NFC μέσα από τις εφαρμογές τους για iOS, ξεχωριστά από τις υπηρεσίες Apple Pay και Apple Wallet», δήλωσε εκπρόσωπος της Apple στο CNBC.

Η Επιτροπή δήλωσε την Παρασκευή ότι οι αλλαγές θα παραμείνουν σε ισχύ για 10 χρόνια και πλέον αναμένει τα σχόλια των ενδιαφερομένων μερών σχετικά με τις λύσεις που έχει προτείνει η Apple.

«Τσουχτερό» πρόστιμο σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της Apple

Εάν οι δεσμεύσεις της Apple αμβλύνουν τις ανησυχίες των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών για τον ανταγωνισμό, η Επιτροπή θα τις υιοθετήσει και θα απαιτήσει νομικά από την Apple να εφαρμόσει τις αλλαγές. Εάν η εταιρεία δεν συμμορφωθεί, μπορεί να αντιμετωπίσει πρόστιμο έως και 10% των συνολικών ετήσιων εσόδων της.

Η Apple αντιμετωπίζει επίσης πιέσεις από τις αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ, καθώς το Υπουργείο Δικαιοσύνης φέρεται να στηρίζει μια υπόθεση εναντίον της εταιρείας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. Η υπόθεση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης φέρεται να επικεντρώνεται στους περιορισμούς λογισμικού και υλικού σε iPad και iPhone που περιορίζουν τον ανταγωνισμό.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης θα μπορούσε να καταλήξει σε κατάθεση μήνυσης κατά της Apple εντός του πρώτου τριμήνου του έτους.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024