Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Πατρινό Καρναβάλι ξεκίνησε - Εντυπωσίασε η βασίλισσα στα... κόκκινα, λαοθάλασσα στους δρόμους

Το Πατρινό Καρναβάλι ξεκίνησε – Εντυπωσίασε η βασίλισσα στα… κόκκινα, λαοθάλασσα στους δρόμους

Το λάβαρο έφτασε στο δημαρχείο και το μεγάλο πάρτι ξεκίνησε - «Τι κι αν μας “μπριζώνουν”; Τα όνειρά μας συνεχίζουν να μας ψηλώνουν. Be Unplugged! λοιπόν» το φετινό σύνθημα

Το Πατρινό Καρναβάλι του 2024 άνοιξε σήμνανε και επίσημα την έναρξη των εκδηλώσεων σήμερα Σάββατο (20/01) καλωσορίζοντας αναρίθμητους φίλους και λάτρεις της παράδοσης αυτής.

Κεντρικό σύνθημα της ανοιχτής αυτής πρόσκλησης είναι το φετινό θέμα του Πατρινού Καρναβαλιού: «Τι κι αν μας «μπριζώνουν»; Τα όνειρά μας συνεχίζουν να μας ψηλώνουν. Be Unplugged! λοιπόν».

Η βασίλισσα «κλέβει» την παράσταση

Από την έναρξη του καρναβαλιού δεν μπορούσε να λείπει η Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2024, Γεωργία Σακκά, η οποία εμφανίστηκε ντυμένη στα κόκκινα στην παράδοση του Καρναβαλικού Λαβάρου.

Οι πρωινές δράσεις περιελάμβαναν καρναβαλικές πομπές, με ξεφάντωμα στο ρυθμό των κρουστών, ακροβατικά-ζογκλερικά, μουσικές, χορούς και άφθονη διάθεση για καρναβαλικές ευχές, αφού στο επίκεντρο βρέθηκε νωρίτερα, η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο Δημαρχείο της Πάτρας.

Η πομπή με την Πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ, μέλη του ΔΣ, της Γνωμοδοτικής και Κριτικής Επιτροπής, Εθελοντές, καρναβαλιστές, τη Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 Γεωργία Σακκά, το
Μουσικό Άρμα με την Τελάλισσα Μαρία Αγουρίδη, υπό τους ρυθμικούς τυμπανισμούς των κρουστών του συγκροτήματος Ritmo Loco Street Band και την εναέρια παρουσία των θεαματικών
ξυλοπόδαρων X-Saltibagos σκορπίζοντας το κέφι και προκαλώντας τα βλέμματα του κόσμου σε πεζοδρόμια και μπαλκόνια έφτασε στην είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Την πομπή καλωσόρισε στην πόρτα του Δημαρχείου ο δήμαρχος Πατρέων που, υπό τους αποκριάτικους παιανισμούς της Δημοτικής Μουσικής, παρέλαβε το καρναβαλικό λάβαρο από την πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας.

Η εκδήλωση έκλεισε με το καθιερωμένο έθιμο του σοκολατοπόλεμου από τον Δήμαρχο, την πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ και τους εκπροσώπους των συλλόγων των σοκολατοριχτών «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοπαίχτες» να προσφέρουν τη δική τους γλυκιά πινελιά με τις σοκολατορίψεις τους από το μπαλκόνι του Δημαρχείου.

Το λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 θα παραμείνει αναρτημένο στο Δημαρχείο μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων (17 Μαρτίου) σηματοδοτώντας τη μεγάλη γιορτή της καρναβαλικής πρωτεύουσας.

Μετά την παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου το μουσικό συγκρότημα κρουστών Ritmo Loco Street Band και οι X-Saltibagos αναχώρησαν για την Πλατεία Γεωργίου, όπου έγιναν ένα με τον κόσμο μια παρέα χορεύοντας σε ρυθμούς άφρο – λάτιν υπό τον ήχο των κρουστών.



Καθόλη τη διάρκεια της σημερινής ημέρας που σηματοδοτεί την έναρξη των καρναβαλικών εκδηλώσεων, η ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας έχει ετοιμάσει ένα πληθωρικό πρόγραμμα εκδηλώσεων, καλώντας τον κόσμο να κατέβει στο κέντρο της Πάτρας και δίνοντάς του πολλές αφορμές για γνήσια καρναβαλική διασκέδαση.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024