Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα μορφή φλερτ: H Gen Z λατρεύει το «Micro-Flirting» ενώ οι παλαιότερες γενιές το μισούν

Νέα μορφή φλερτ: H Gen Z λατρεύει το «Micro-Flirting» ενώ οι παλαιότερες γενιές το μισούν

Φοβάστε να φλερτάρετε; Ιδού η εναλλακτική.

Παραμερίστε το απλό φλερτ, καθώς υπάρχει μια νέα μόδα στα ραντεβού στην πόλη: Καλωσόρισες micro-flirting.

Οι παγκόσμιες αναζητήσεις για το micro-flirting αυξήθηκαν κατακόρυφα στο Google τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα γνωριμιών PositivesDating.com.

«Το να δείχνεις διακριτικά σημάδια micro-flirting είναι πολύ πιο σέξι, προσιτό και διαχειρίσιμο από το να κάνεις υπερβολικές « macro» ενέργειες που μπορεί να φαίνονται υπερβολικές, ανόητες και ανειλικρινείς»

Το micro-flirting, λέει ο ιστότοπος, «είναι το φλερτ με έναν διακριτικό, όχι και τόσο προφανή τρόπο και συνήθως συμβαίνει για να καταλάβει κανείς αν το άλλο άτομο ενδιαφέρεται για εκείνον/η». Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από την απόρριψη, αφού το χαμηλών τόνων φλερτ μπορεί εύκολα να εκληφθεί ως ότι είστε απλώς ευγενικός/η.

«Παρακαλώ να είστε φυσιολογικοί»

Οι άνθρωποι που φλερτάρουν σαν να είναι άθλημα μπορεί να γουρλώνουν τα μάτια τους στην ιδέα, αλλά το micro-flirting σίγουρα δεν απευθύνεται σε αυτούς/ες: Είναι για τους αμήχανους ανάμεσά μας, τους εσωστρεφείς ανθρώπους.

«Οι άνθρωποι φοβούνται να φλερτάρουν εδώ και αιώνες», είπε. «Μόνο στις ταινίες είναι που οι άνθρωποι είναι ανοιχτοί, υπερβολικοί, ερωτύλοι»

Στο TikTok, οι άνθρωποι της Gen Z μοιράζονται ορισμένα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της τάσης: Μήπως ένας συνήθως συγκρατημένος συνάδελφος έχει μακρές, παρατεταμένες συζητήσεις μαζί σας, σχεδόν σαν να έχει απομνημονεύσει ένα σενάριο κομμένο και ραμμένο στα ενδιαφέροντά σας; Χρησιμοποιούν micro-χειρονομίες, όπως το άγγιγμα του λαιμού τους ή το δάγκωμα των χειλιών τους όταν μιλάτε; Αυτό μπορεί να είναι micro-flirting.

Στο X, την πλατφόρμα που παλαιότερα ήταν γνωστή ως Twitter, οι παλαιότερες γενιές έχουν την τάση να περιφρονούν τη συγκεκριμένη φράση: «Τι στο διάολο είναι το microflirting, παρακαλώ να είστε φυσιολογικοί», έγραψε ένα άτομο στο Twitter.

Οι ειδικοί των ραντεβού είναι επίσης ενθουσιασμένοι με την τάση αυτή. Η Kimmy Seltzer, σύμβουλος σε θέματα γνωριμιών και κεντρική παρουσιάστρια ου podcast Charisma Quotient, θεωρεί ότι το μικρο-φλερτ δεν είναι παρά φλερτ ντυμένο με μια μικροσκοπική μεταμφίεση.

@baldiyadi signs a guy is micro flirting 😏😏VC @Ask Kimberly #flirting#psychology#bodylanguage♬ original sound – yadi

«Το αστείο της υπόθεσης για μένα είναι ότι διδάσκω φλερτ εδώ και χρόνια, καθώς κάνω σεμινάρια για φλερτ και retreats, και αυτό που ορίζεται ως «micro» για μένα είναι φλερτ», δήλωσε στη HuffPost.

Φλερτ με ψιλά γράμματα

Το μεγαλύτερο μέρος του τρόπου επικοινωνίας είναι μη λεκτικό, οπότε η γλώσσα του σώματος αναλαμβάνει ένα σημαντικό μέρος της βαριάς δουλειάς όταν πρόκειται να εκφράσει την έλξη, δήλωσε η Seltzer.

«Επιπλέον, το να δείχνεις διακριτικά σημάδια micro-flirting είναι πολύ πιο σέξι, προσιτό και διαχειρίσιμο από το να κάνεις υπερβολικές « macro» ενέργειες που μπορεί να φαίνονται υπερβολικές, ανόητες και ανειλικρινείς», είπε.

Η Marni Kinrys, σύμβουλος σε θέματα γνωριμιών που εκπαιδεύει τους άνδρες για το πώς να προσελκύουν τις γυναίκες, πιστεύει ότι το micro-flirting είναι απλά φλερτ με ψιλά γράμματα.

«Οι άνθρωποι φοβούνται να φλερτάρουν εδώ και αιώνες», είπε. «Μόνο στις ταινίες είναι που οι άνθρωποι είναι ανοιχτοί, υπερβολικοί, ερωτύλοι».

«Οι περισσότεροι άνθρωποι ξεκινούν με micro-flirting πριν ξεκινήσουν να φλερτάρουν», πρόσθεσε. «Είναι το 1% των ανθρώπων που πηγαίνουν για το χτύπημα αμέσως! Το 99% των άλλων κάνει micro-flirting».

Όταν παίζεται σωστά, το διακριτικό φλερτ και όχι το φαντεζί φλερτ έχει πραγματικά αποτέλεσμα. Η Τζόρνταν Γουίλις, μακιγιέζ από την κομητεία Όραντζ της Καλιφόρνια, αστειεύεται ότι με το micro-flirt κατάφερε να μπει στην τρέχουσα επταετή σχέση της.

«Αισθάνομαι ότι το να μη δίνω πολλά εκ των προτέρων είναι ένας τρόπος να τους κερδίσω», δήλωσε στη HuffPost. «Το micro-flirting είναι φλερτ, ενώ εξακολουθείς να παίζεις το παιχνίδι και να το παίζεις cool».

«Υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ του micro-flirting και του να το παίζεις πολύ σκληρός για να το πετύχεις», δήλωσε ο Willis. «Δεν θέλετε να το κάνετε αδύνατο. Απλά ένα μικρό κυνηγητό».

Διακριτικά σημάδια micro-flirting

Αν και η Seltzer πιστεύει ότι το φλερτ και το μικροφλερτ είναι ουσιαστικά το ίδιο πράγμα, λατρεύει κάθε νέα τάση, γι’ αυτό και μοιράστηκε μερικά σημάδια μικροφλερτ. Ο σύμβουλος γνωριμιών Connell Barrett έδωσε επίσης μερικά παραδείγματα.

Επαφή με τα μάτια

Η άμεση επαφή με τα μάτια (με πονηρό, σέξι τρόπο, όχι με έναν τρομακτικό «ω Θεέ μου είναι αυτό το άτομο ένας κατά συρροή δολοφόνος» τρόπο) είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους τρόπους για να δείξετε ότι σας ελκύει κάποιος.

«Ο κανόνας των τριών δευτερολέπτων είναι μια πολύ καλή τεχνική για να δείξεις το ενδιαφέρον σου για κάποιον, ειδικά σε ένα δωμάτιο με πολύ κόσμο, όπου θέλεις να κερδίσεις την προσοχή του», δήλωσε η Seltzer. «Αυτό σημαίνει ότι κοιτάζετε ένα άτομο μία φορά, απομακρύνετε το βλέμμα σας και στη συνέχεια το ξανακοιτάζετε, όλα μέσα σε περίπου τρία δευτερόλεπτα, ώστε και τα δύο άτομα να νιώσουν αυτή τη σύνδεση»

Πειράγματα

Καλώς ή κακώς, το negging μπορεί να είναι μια μορφή micro-flirting, είπε ο Barrett, όπως «το να κοροϊδεύεις παιχνιδιάρικα το γούστο ενός ατόμου στις ταινίες».

Κάνοντας ένα σωρό ερωτήσεις

Αν κάποιος που γνωρίζετε σας μιλάει σαν τον Anderson Cooper, φαινομενικά από το πουθενά, μπορεί να του αρέσετε, είπε ο Barrett.

«Μια λιγότερο αποτελεσματική μορφή micro-flirting είναι να κάνεις στον άλλον πολλές ερωτήσεις – βασικά να μπαίνεις σε λειτουργία «συνέντευξης», είπε. «Δεν λειτουργεί ικανοποιητικά, επειδή το άλλο άτομο αισθάνεται ότι το ανακρίνουν, όχι ότι το φλερτάρουν».

*Με πληροφορίες από Huffpost | Giff: Tenor

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024