Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντόναλντ Τράμπ: «Είναι ο εκλεκτός του Θεού»

Ντόναλντ Τράμπ: «Είναι ο εκλεκτός του Θεού»

Το ευαγγελικό δόγμα που οδηγεί τον πρώην πρόεδρο και το βίντεο που τον παρουσιάζει ως... Μεσσία πριν από κάθε προεκλογική του συγκέντρωση

«Στις 14 Ιουνίου 1946, ο Θεός κοίταξε ψηλά τον Παράδεισο που σχεδίασε και είπε: «Χρειάζομαι έναν φύλακα». Ο Θεός λοιπόν μας έδωσε τον Τραμπ».

Το βίντεο που παρουσιάζει πλέον τον Ντόναλντ Τραμπ σε όλες τις προεκλογικές συγκεντρώσεις ξεκινά με αυτά τα λόγια.

«Το βίντεο συγκλόνισε πολλούς, ακόμα κι εμένα. Ομως ο Τραμπ δεν είναι ο Μεσσίας μας ούτε ο διάδοχος του θείου θρόνου. Διότι ακόμη δεν τα έχει καταφέρει να απαγορεύσει σε εθνικό επίπεδο τις αμβλώσεις»,εκμυστηρεύθηκε ο πάστορας της Εκκλησίας του Χριστού στην πρωτεύουσα της Αϊοβα, Μάικλ Ντεμάστους, στην «Washington Post»

Μια μεσσιανική επένδυση, για τον πολιτικό που ήρθε  «για να σώσει τη Γη από την πολιτική και ηθική κατάρρευση».

Κάπως  έτσι, συνεχίζει το βίντεο για τρία λεπτά, υμνώντας τις αρετές του πρώην προέδρου σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης περιπέτειας – από τις οικογενειακές σχέσεις μέχρι τους αντιπάλους του σε διεθνές επίπεδο, τους οποίους πρέπει να κρατήσει μακριά από τις ΗΠΑ.

Δεν το εκτίμησαν όλοι βέβαια.

Οπως εκμυστηρεύθηκε ο πάστορας της Εκκλησίας του Χριστού στην πρωτεύουσα της Αϊοβα, Μάικλ Ντεμάστους, στην «Washington Post»:

«Το βίντεο συγκλόνισε πολλούς, ακόμα κι εμένα. Ομως ο Τραμπ δεν είναι ο Μεσσίας μας ούτε ο διάδοχος του θείου θρόνου. Διότι ακόμη δεν τα έχει καταφέρει να απαγορεύσει σε εθνικό επίπεδο τις αμβλώσεις».

Η Ε. Τζιν Κάρολ καταθέτει ενώ ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παρακολουθεί, κατά τη διάρκεια της δεύτερης πολιτικής δίκης όπου η Κάρολ κατηγορεί τον Τραμπ ότι τη βίασε πριν από δεκαετίες, στο ομοσπονδιακό δικαστήριοτου Μανχάταν στη Νέα Υόρκη

Τα κλειδιά της βασιλείας

Το θέμα ωστόσο είναι ότι πολλοί ευαγγελικοί στις Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν πως είναι ό,τι πιο κοντινό υπάρχει σε Μεσσία, και ως εκ τούτου είναι έτοιμοι να του παραδώσουν τα κλειδιά της βασιλείας, ακόμα κι αν προς το παρόν αφορά μόνο τις ΗΠΑ, αντί για τον Παράδεισο, γράφει η «Repubblica».

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της «Wall Street Journal», το 51% των ευαγγελικών της Αϊοβα ψήφισε τον Τραμπ, έναντι 26% τον ΝτεΣάντις και το 12% τη Νίκι Χέιλι.

Εξού και η θριαμβευτική νίκη του στις πρώτες προκριματικές εκλογές της χρονιάς, στην Αϊοβα.

Το 2016, στις τότε προκριματικές εκλογές της Αϊοβα, δεν είχε συμβεί το ίδιο.

Είχε κερδίσει ο Τεντ Κρουζ, επειδή οι υπερσυντηρητικοί ευαγγελικοί δεν είχαν διάθεση να ψηφίσουν κάποιον που, μεταξύ άλλων, είχε πληρώσει την πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς για να κρύψει τη σεξουαλική σχέση που είχε μαζί της, την ώρα που η γυναίκα του η Μελάνια έφερνε στον κόσμο τον γιο τους Μπάρον.

Πώς άλλαξαν τα πράγματα;

Στέλεχος της Ηθικής Πλειοψηφίας, μιας οργάνωσης- ομπρέλα για τους ευαγγελικούς σε όλες τις ΗΠΑ, δίνει τη δική του εξήγηση:

«Ο Θεός λειτουργεί με μυστηριώδεις τρόπους. Μπορεί επίσης να επιλέξει έναν αμαρτωλό για να πραγματοποιήσει τα σχέδιά του».

Αδιαφορούν για τις αμαρτίες του

Οπως φαίνεται, πλέον οι ευαγγελικοί αδιαφορούν για τις αμαρτίες του Τραμπ.

Αν είναι να τους δώσει αυτό που θέλουν – την ακύρωση της απόφασης Roe vs Wade με την οποία το Ανώτατο Δικαστήριο είχε νομιμοποιήσει την άμβλωση στις ΗΠΑ, την επιβολή αυστηρών νόμων για τη μετανάστευση, την αναζωπύρωση των πολιτιστικών πολέμων στα σχολεία, τον περιορισμό των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων – τότε δεν ασχολούνται με τις 91 ποινικές κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί.

Τα πράγματα όμως αλλάζουν και με άλλους τρόπους.

Η Αϊοβα που ψήφισε δύο φορές τον Ομπάμα δεν υπάρχει πλέον, επειδή οι προοδευτικοί νέοι έχουν παραιτηθεί και εγκαταλείπουν τις αγροτικές περιοχές της Πολιτείας για να πάνε να ζήσουν στις πόλεις της Μινεσότα, του Ιλινόις ή του Γουισκόνσιν.

Και οι αναλυτές αναρωτιούνται αν αυτή η συντηρητική στροφή αφορά μόνο την Αϊοβα ή ολόκληρη την Αμερική.

«Δεν θα επιζήσουμε»

Το ίδιο αναρωτιέται και μια βασική αντίπαλός του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, η Νίκι Χέιλι, η οποία εντείνει τις επιθέσεις της εναντίον του.

«Θα κυνηγήσω τον Τραμπ» δήλωσε η πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, καθώς το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στην Πολιτεία του Νιου Χαμσάιρ όπου θα διεξαχθούν οι προκριματικές των Ρεπουμπλικανών την επόμενη εβδομάδα.

«Οι άνθρωποι έχουν κουραστεί από τη διαίρεση και το χάος. Δεν μπορούμε να ζήσουμε άλλα τέσσερα χρόνια χάους. Δεν θα επιζήσουμε».

Οι πιο αιχμηρές επιθέσεις της στον Τραμπ σηματοδοτούν μια αλλαγή στη στρατηγική της εκστρατείας της, η οποία στόχευε μεγάλο μέρος των πυρών της στον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις τις τελευταίες εβδομάδες.

Πλέον άρχισε να μιλάει περισσότερο και πιο άμεσα για την ηλικία του Τραμπ – που είναι 77 ετών – και τα πολλά νομικά του προβλήματα, τονίζοντας ότι αυτός και ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είναι εκπρόσωποι μιας γεροντοκρατίας και έχουν περισσότερα «κοινά» από ό,τι πιστεύει ο κόσμος.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλουμε άλλους 80χρονους στην Ουάσιγκτον» είπε στο Fox News. «Τελειώσαμε με αυτό».

Premium έκδοση «ΤΑ ΝΕΑ»

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024