Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ταϊλάνδη μπαίνει στο χάρτη με τις χώρες που διαθέτουν μεγάλα κοιτάσματα Λιθίου

Η Ταϊλάνδη μπαίνει στο χάρτη με τις χώρες που διαθέτουν μεγάλα κοιτάσματα Λιθίου

Το κοίτασμα, το οποίο υπολογίζεται σε 14,8 εκατομμύρια τόνους, βρίσκεται στην επαρχία Φανγκ Νγκα, στη νότια Ταϊλάνδη, κοντά στο τουριστικό νησί Πουκέτ.

Κοίτασμα λιθίου σχεδόν 15 εκατομμυρίων τόνων ανακαλύφθηκε στην Ταϊλάνδη. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος.

Το κοίτασμα, το οποίο υπολογίζεται σε 14,8 εκατομμύρια τόνους, βρίσκεται στην επαρχία Φανγκ Νγκα, στη νότια Ταϊλάνδη, κοντά στο τουριστικό νησί Πουκέτ, δήλωσε η Ρουντκλάο Ινταουόνγκ Σουουανκίρι σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ενθουσιασμός στην πολιτική ηγεσία της χώρας

«Είναι μια καλή είδηση. Είναι μια ευκαιρία για την Ταϊλάνδη να γίνει αυτόνομη στην παραγωγή μπαταριών για τα ηλεκτρικά οχήματα», σημείωσε. «Προσπαθούμε να μάθουμε πόσο μπορεί να αξιοποιηθεί. Αυτό παίρνει καιρό», συνέχισε.

Τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη

Το κοίτασμα αυτό κατατάσσει την Ταϊλάνδη στον κατάλογο χωρών με τα μεγαλύτερα αποθέματα μετά την Βολιβία (23 εκατομμύρια τόνοι) και την Αργεντινή (20 εκατομμύρια τόνοι), οι οποίες συγκεντρώνουν σχεδόν τα μισά από τα παγκόσμια αποθέματα αυτού του περιζήτητου μετάλλου.

Το λίθιο, το οποίο χαρακτηρίστηκε «κρίσιμο» μέταλλο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2020, είναι βασικό συστατικό των μπαταριών των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο πρωθυπουργός Σρέτα Ταβισίν, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον Αύγουστο, θέλει να επιταχύνει την μετάβαση της Ταϊλάνδης, σημαντικό κέντρο κατασκευής αυτοκινήτων, στα ηλεκτρικά οχήματα.

Στόχος νέες επενδύσεις

Κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, ο Ταβισίν συναντήθηκε με ηγέτες της βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένου του αναπληρωτή προέδρου της Bosch, για να τον παροτρύνει να επενδύσει στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στην Ταϊλάνδη.

Τον Δεκέμβριο του 2023, δύο κολοσσοί των ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την Κίνα ανέφεραν ότι θα επενδύσουν στην Ταϊλάνδη μεταφέροντας τη γραμμή παραγωγής τους στη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Sports in

Νίκησαν και έμειναν ζωντανοί οι Λέικερς (119-108)

Οι Λέικερς νίκησαν με 119-108 και γλύτωσαν την σκούπα από τους Νάγκετς, μένοντας παράλληλα ζωντανοί στη σειρά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024