Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Έρευνα δείχνει πως ανήλικοι που ανήκουν σε μειονότητες έχουν χειρότερη υγειονομική περίθαλψη

ΗΠΑ: Έρευνα δείχνει πως ανήλικοι που ανήκουν σε μειονότητες έχουν χειρότερη υγειονομική περίθαλψη

Έρευνα δείχνει τις τεράστιες ανισότητες στην υγειονομική περίθαλψη παιδιών μειονοτήτων στις ΗΠΑ, ακόμη και όταν όλες οι παράμετροι είναι ισοδύναμες με των λευκών παιδιών.

Η ποιότητα της υγειονομικής περίθαλψης για τα παιδιά των μειονοτήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι παγκοσμίως χειρότερη από ό,τι για τα λευκά παιδιά, ακόμη και μετά τον συνυπολογισμό της ασφαλιστικής κάλυψης, σύμφωνα με ανάλυση δεκάδων πρόσφατων μελετών.

Το μοτίβο ήταν παρόμοιο σε όλες τις ιατρικές ειδικότητες, συμπεριλαμβανομένης της φροντίδας νεογνών, της επείγουσας ιατρικής, της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, της χειρουργικής, της νοσοκομειακής περίθαλψης, της ενδοκρινολογίας, της φροντίδας ψυχικής υγείας, της φροντίδας για αναπτυξιακές αναπηρίες και της παρηγορητικής φροντίδας, δήλωσαν οι ερευνητές.

Σε πολλές ειδικότητες υγειονομικής περίθαλψης, τα μη λευκά παιδιά λαμβάνουν φτωχότερη περίθαλψη σε σχέση με τα λευκά παιδιά

Ακόμη και μετά την προσαρμογή για τον τύπο της ασφάλισης υγείας, την κοινωνικοοικονομική θέση της οικογένειας και άλλες συνθήκες υγείας, οι ανισότητες ήταν σαφείς.

Σύμφωνα με έρευνα, στις ΗΠΑ και πιθανώς σε άλλες χώρες, ο όρκος του Ιπποκράτη να επηρεάζεται από το χρώμα της επιδερμίδας.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο Lancet, όπου τηρούνται αυστηρά πρωτόκολλα

«Σε πολλές ειδικότητες υγειονομικής περίθαλψης, τα μη λευκά παιδιά λαμβάνουν φτωχότερη περίθαλψη σε σχέση με τα λευκά παιδιά», δήλωσε σε ηλεκτρονικό μήνυμα η συν-συγγραφέας της μελέτης Dr. Monique Jindal της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Ιλινόις στο Σικάγο.

Τα παιδιά των μειονοτήτων να έχουν λιγότερες πιθανότητες να λάβουν παυσίπονα στα τμήματα επειγόντων περιστατικών για σπασμένο άκρο, σκωληκοειδίτιδα ή ημικρανία

«Αυτές οι διαφορές ανάλογα με τη φυλή και την εθνικότητα θα παραμείνουν χωρίς ολοκληρωμένες αλλαγές στην έρευνα, την κλινική πρακτική και την πολιτική», δήλωσε η ίδια. Τα ευρήματα, τα οποία προέρχονται από ανάλυση περισσότερων από 70 μελετών που δημοσιεύθηκαν μεταξύ 2017 και 2022, αναφέρθηκαν την Τετάρτη στο περιοδικό The Lancet Child and Adolescent Health.

Οι ισχυρότερες ενδείξεις των ανισοτήτων ήταν στη διαχείριση του πόνου, με «τα παιδιά των μειονοτήτων να έχουν λιγότερες πιθανότητες να λάβουν παυσίπονα στα τμήματα επειγόντων περιστατικών για σπασμένο άκρο, σκωληκοειδίτιδα ή ημικρανία», δήλωσαν οι ερευνητές.

Χαρακτηριστικό είναι πως ακόμα και στις φωτογραφίες -εξαιρώντας τις εμπόλεμες ζώνες- τα περισσότερα παιδιά σε νομοκομεία είναι λευκά!

Παιδιά ενός κατώτερου θεού

Μεταξύ των παιδιών με διαβήτη, τα παιδιά από μειονοτικές ομάδες είχαν λιγότερες πιθανότητες να υποβάλλονται σε θεραπεία με αντλία ινσουλίνης και να έχουν συνεχή παρακολούθηση της γλυκόζης, ακόμη και μετά τον έλεγχο της ασφαλιστικής κατάστασης, διαπίστωσαν οι ερευνητές.

Τα παιδιά των μειονοτήτων έλαβαν επίσης λιγότερες ακτινογραφίες για άσθμα, ήταν πιο πιθανό να έχουν προλήψιμα και υψηλής σοβαρότητας ανεπιθύμητα συμβάντα κατά τη νοσηλεία τους και ήταν λιγότερο πιθανό να διαγνωστούν οι αναπτυξιακές τους αναπηρίες πριν από την προσχολική ηλικία ή το νηπιαγωγείο. Ο δομικός ρατσισμός κρύβεται πίσω από τις διαφορές, δήλωσε ο Jindal.

«Οι επιπτώσεις της στέγασης, της απασχόλησης, της ασφάλισης υγείας, του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης και της μετανάστευσης είναι αδύνατο να διαχωριστούν και είναι σωρευτικά υπεύθυνες» για τη φτωχότερη φροντίδα των παιδιών των μειονοτήτων, είπε.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024