Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέο κέντρο ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων δημιουργήθηκε στην Καλαμάτα

Νέο κέντρο ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων δημιουργήθηκε στην Καλαμάτα

Μια σημαντική κοινωνική δομή ολοκληρώθηκε στην Καλαμάτα.

Έναν νέο χώρο μέριμνας και φροντίδας θα έχουν οι ηλικιωμένοι δημότες στην Καλαμάτα, αφού οι εργασίες για τη δημιουργία των εγκαταστάσεων του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Καλαμάτας, έχουν ολοκληρωθεί.

Το δημοτικό κτήριο επί της Θουκυδίδου 2 και Καμβύση έχει διαμορφωθεί προκειμένου να υποστηρίξει τη λειτουργία της νέας κοινωνικής δομής του Δήμου Καλαμάτας και πλέον αναμένεται η προμήθεια και τοποθέτηση του απαιτούμενου εξοπλισμού και η ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης του προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και Εθνικούς πόρους στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος» 2014-2020 : Άξονα Προτεραιότητας: 2Α «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού-Ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση»

Ο ρόλος του ΚΕΦΗ

Στόχος του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Καλαμάτας είναι η παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας σε ηλικιωμένα άτομα, μη δυνάμενα να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, άνοια κ.λπ.), των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον, που τα φροντίζει, εργάζεται, ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και αδυνατεί να ανταποκριθεί στη φροντίδα, που έχει αναλάβει.

Τις εγκαταστάσεις του ΚΗΦΗ επισκέφτηκε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Αναστάσιος Σκοπετέας, παρουσία της Διευθύντριας της Διεύθυνσης Πρόνοιας Γεωργίας Ηλιοπούλου, στελεχών των Διευθύνσεων Πρόνοιας και Τεχνικών Υπηρεσιών προκειμένου να διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες πριν την απόδοση του χώρου στους δικαιούχους. Σε μικρό χρονικό διάστημα αναμένεται να αρχίσει η λειτουργία του κέντρου.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024